Másnak is hasonlóan állnak a szülei a karácsonyhoz?
Anyám bár roppant művelt, sikeres, s tényleg jól keres, konkrétan sza*ik a környezetére. Mosogatni nem tud, ha főz, csaknkosz van utána, takarítani se nagyon takarít, gyakran igénytelenség van körülötte. Mindig az a válasza, hogy ő pénzt keres, neki nkncs erre ideje.
Már elköltöztem pár éve, de ilyenkor mindig együtt díszítettünk. Most mikor megkérdeztem hogy áll a karácsonyi készülődéssel, annyi volt a válasza, hogy sehogy, ráér. Tavaly 23-án a sütés nagy részét is át kellett vennem, mert ő cukorbeteg, és neki ezek a sütemények mérgek. Meg amúgy is fáradt, s elájul. Most is megkaptam, hogy úgyis jössz amjd ezeket csinálni, nem? Igen, 22-én! 2 nap alatt nem lesz feldíszítve a ház, megsütve a több sütemény meg a rokonok meghívva, a fa feldíszítve. Párom miatt 22-ig nem tudok haza menni.
Itt egyedül te mártírkodsz, azon felül, hogy a szokásos “a nő gebedjen meg a konyhában, mert ez a dolga, nekem csak élveznem kéne” hozzáállást is hozod itt-ott.
Továbbra is érdekel, miért csak a (még saját bevallásod szerint is) keményen dolgozó édesanyád van mindenért is számon kérve az általános házimunkától kezdve a hetekkel előre díszítgetésen át egészen addig, hogy miért nem süt olyan sütiket raklap számra, amikből nem is ehet. Apádnak pontosan ugyanannyira lett volna mindig is kötelessége kivenni a részét a házimunkából és nagyobb korában a tesódnak is. Illetve a karácsonyi készülődésből is, már ha ezt akarja valamelyikük is, mert nekem nagyon úgy jön le, hogy csak te teszed az agyad más házában. Én rég megmondtam volna anyád helyében, hogy itt te nem rendezkedsz, mi nem akarunk semmilyen sütögetést, dekor biszbaszt és egyebeket, ha ezt nem tudod elfogadni, nem kell jönnöd.
"Lehet velünk van a baj."
Ezt nagyon jól látod.Rajtatok kívül senkit sem érdekel a karácsony.Tartsd magad ehhez.
Miert nem tudsz a csaj miatt 22-ig hazamenni? A gyerek, ami nincs, nem lehet akadaly! Nem enged el egyedul? ;-)
Amugy anyadek dolgaihoz nincs semmi kozotok, nem is ertem, hogy kepzelted! Jogot formalsz arra, hogy beleszolj az eletukbe, ott dominalj! Inkabb a sajat dolgaiddal kene torodni. Egeszsegesebb. ;-)
Az én szüleim is.
Kicsi dísz, két rúd bejgli, max közeli barátok két ünnep között.
De nekem már gyerekeim vannak, így már én karácsonyozok miattuk itthon.
Nagyszülőkhöz meg nem enni megyünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!