Másnak is hasonlóan állnak a szülei a karácsonyhoz?
Anyám bár roppant művelt, sikeres, s tényleg jól keres, konkrétan sza*ik a környezetére. Mosogatni nem tud, ha főz, csaknkosz van utána, takarítani se nagyon takarít, gyakran igénytelenség van körülötte. Mindig az a válasza, hogy ő pénzt keres, neki nkncs erre ideje.
Már elköltöztem pár éve, de ilyenkor mindig együtt díszítettünk. Most mikor megkérdeztem hogy áll a karácsonyi készülődéssel, annyi volt a válasza, hogy sehogy, ráér. Tavaly 23-án a sütés nagy részét is át kellett vennem, mert ő cukorbeteg, és neki ezek a sütemények mérgek. Meg amúgy is fáradt, s elájul. Most is megkaptam, hogy úgyis jössz amjd ezeket csinálni, nem? Igen, 22-én! 2 nap alatt nem lesz feldíszítve a ház, megsütve a több sütemény meg a rokonok meghívva, a fa feldíszítve. Párom miatt 22-ig nem tudok haza menni.
Talán ha nem erről a görcsös "legyen 10 féle zabálnivaló utána meg jajgassunk hogy rajtunk maradt minden" mentalitásról szólna a karácsony neked, akkor nem lenne mindig veszekedés. Ti amúgy valami királyi családot vártok, vagy 60 fős delegációt, hogy nem elég két nap felkészülni? Otthon is süthettek előre, ha neked ez a rögeszméd. Amúgy felnőtt, külön élő pár vagytok, nem gondoltatok még arra, hogy itt az idő saját ünnepi szokásokat kialakítani a saját otthonotokban? Semmi gond ha te nagyobb szabású karácsonyt akarsz, de intézd magad. Miért kell végig anyád szoknyáját fogni az ünnepekkor, pláne ha ő nem is kér ebből a felhajtásból. Párodat hogyhogy nem cseszteted,hogy készüljön, ő is felnőtt nő létére megy es várja a terülj-terülj asztalkámat?
Főzzetek egy féle vacsit, vigyél valami sütit és örülj neki, hogy együtt lehettek. Ennyi lenne a megoldás.
"A barátom nem szívesen találkozik a szüleimmel."
Szóval téged a süti zavar, nem az, hogy ha netán családotok lesz, akkor apuka nem akarja látni a nagymamát és együtt lenni karácsonykor családilag.
Abból a likból gyerek nem pottyan, ne aggódjatok🥹😂😂
Mivel komplikáltabb? Te megadod mindennek a módját, szereted, ha minden intenzív és erőltetett. Így érzed magad jól. Azt hiszed, hogy az életed egy tipikus karácsonyi filmbe illő kéne legyen. Masni, fenyőfa, zokni, almás fahéjas szag mindenhol. Te csak a mikulásos papucsot felhúzod 25.én és fogod a párodat, elmentek anyádékhoz, ahol anyád mint a varázsasztal csak ontsa a finomabbnál finomabb ételeket, halkan régi karácsonyi zenék mennek, és egy porszem sincs a házban, mert anyád 4 napja nem alszik, csak hogy a fiacskája mire megérkezik minden tökéletes legyen. És örül, mert nem világosítod fel, hogy mekkora egy sz@ralak, meg trehány, hogy nincs kedve semmihez már és megunt már egy olyan háztartást végezni, amiben senki nem segít semmit neki, csak két tárca száraz máezskalácsot hoz, amiből ő amúgy nem ehet, mert jó eséllyel a beájul a csodaasztal alá. Én a helyében úgy kiraknálak a házamból, ha nekem te programot csinálnál, mint a pinty. Igaza van anyádnak, elér még. Az meg már nem a te dolgod, hogy hogy vezeti a háztartást, mert nem ott laksz. Ha meg ott laknál, akkor is nekiállhatnál te, ha már annyira export vagy a házvezetésben.
Ez a mondat senkinek nem tűnt fel?
"Most is megkaptam, hogy úgyis jössz amjd ezeket csinálni, nem?"
Magyarul az anyja elvárja. Amúgy meg full retek van náluk, nem tudom, hogy ez melyik univerzumban van rendben. De bezzeg ha a kérdező lenne az említett anya, már szét lenne szedve!
#57, de igen, mi is olvastuk, csak épp engedtessék meg, hogy ne higgyünk el mindent úgy, ahogy a hisztis kérdező ezt beállítja.
Számomra az, hogy az anyja azt mondta: a kérdező majd úgyis megcsinálja kb annyit jelent, hogy anyunak a meló meg a nemtörődöm családja mellett pont elege van már. Alighanem mindenki tőle vár mindent, mert a nő süssön-főzzön, csiszatolja a lakást és tolja tele karácsonyi csillivilli giccsekkel, apu meg a fiai majd nézik, mert ugye a teremtés koronái ezt is megtehetik.
Szerintem a kérdező anyja itt egyetlen dologra vágyik karácsony alkalmából: hogy végre békén hagyják.
Kérdező, te meg ne rébuszokban beszélj, értjük, meleg kapcsolatban élsz. Az, hogy nem ünnepeltek együtt, lehet hogy azért van, mert valamelyikőtök családja nem fogadja ezt el. Ez mondjuk nagy hiba a részükről, de attól még nem azzal kell kompenzálnod, hogy anyádat hajtod, hogy Száncsengőt meg Jingle Bells-t énekelve süssön napokon át és kössön masnit még a macska farkára is, mert érkezik a karácsony-imádó kisfia. Ha neked ez kell, akkor ezt otthon, a saját lakásodban nyugodtan megvalósíthatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!