Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnak is hasonlóan állnak a...

Másnak is hasonlóan állnak a szülei a karácsonyhoz?

Figyelt kérdés

Anyám bár roppant művelt, sikeres, s tényleg jól keres, konkrétan sza*ik a környezetére. Mosogatni nem tud, ha főz, csaknkosz van utána, takarítani se nagyon takarít, gyakran igénytelenség van körülötte. Mindig az a válasza, hogy ő pénzt keres, neki nkncs erre ideje.

Már elköltöztem pár éve, de ilyenkor mindig együtt díszítettünk. Most mikor megkérdeztem hogy áll a karácsonyi készülődéssel, annyi volt a válasza, hogy sehogy, ráér. Tavaly 23-án a sütés nagy részét is át kellett vennem, mert ő cukorbeteg, és neki ezek a sütemények mérgek. Meg amúgy is fáradt, s elájul. Most is megkaptam, hogy úgyis jössz amjd ezeket csinálni, nem? Igen, 22-én! 2 nap alatt nem lesz feldíszítve a ház, megsütve a több sütemény meg a rokonok meghívva, a fa feldíszítve. Párom miatt 22-ig nem tudok haza menni.

dec. 5. 12:39
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/183 anonim ***** válasza:
93%

Mióta elköltöztünk, mini díszítés van náluk meg egy kis karácsonyfa. Amióta unokáik vannak, azóta újra van süti is, előtte simán elvoltak rendelt kajával és téve nézéssel az ünnepek alatt. Sőt, idén elutaznak külföldre és nem is találkozunk. Szerintem ez is normális.

Nem szidom őket, én rendezek otthon olyan hangulatot, amilyen tetszik, de nem erőszakolhatom rá senkire, ha nincs rá igénye.

dec. 5. 15:27
 42/183 anonim ***** válasza:
81%
Ez a poszt felesleges hisztinek tűnik. Karácsonymánia ez valami új jelenség? Én pl simán befogom a kölyköket takarítani, fát díszíteni amíg megfőzöm a vacsorát. Rohadtul utálnám, ha tőlem várnák el, hogy takarítsak, díszítsek és főzzek egyszerre, miközben a feneküket vakargatják. Amikor otthon laktál, megkérdezted hogy miben tudsz segíteni, vagy anyádtól vártál el mindent?
dec. 5. 15:27
 43/183 anonim ***** válasza:
93%

Nálunk fordítva van. Gyerekkoromban mamámnál volt mindig a nagy dínomdánom, sütés-főzés, ajándék hegyek, stb. Ma már felnőttek vagyunk, kezünket lábunkat törjük, hogy mamánk nyugodjon meg, pihenjen, visszük a kaját, díszítjük a házat, fizetünk egy takarítónőt. Mamának annyi van már csak "engedélyezve", hogy a bejglit ő süti, mert persze jól esik neki, hogy süt a családjának.

Esetleg anyád is kicsit nagyobb örömmel várná a karácsonyt, ha nem arról szólna neki az egész, hogy nektek csicskázik, aztán még így is húzzátok a szátokat meg felhánytorgatjátok, hogy nem elég jó.

dec. 5. 15:33
 44/183 anonim ***** válasza:
91%
Milyen érdekes, hogy apuka és a tesó sz.rik mindenre, az nem gond, őket nem érdekli, ez rendben van. Ellenben ha egy nő nem szakad meg egyedül a készülődésbe, az viszont probléma.
dec. 5. 15:46
 45/183 anonim ***** válasza:
96%

"anyám ordibál, mártírkodik. Apamnak meg elege van, elvonul otthonról."

Ja, szóval apádat nem érdekli, lelép otthonról, de anyád mártírkodik. Hát én is "mártírkodnék".

dec. 5. 15:48
 46/183 anonim ***** válasza:
90%
Szóval te beállítasz oda a barátnőddel meg pár szem mézeskaláccsal és számon kéritek anyukádat? Esetleg eszetekbe jutott bármiben is segíteni neki, hogy ne idén is a veszekedés legyen a vége? Vagy elfogadni, hogy ő ilyen, ezt akarja? Ti is rendezhettek karácsonyi partit, majd akkor meg lehet mutatni hogy is kell ezt csinálni.
dec. 5. 15:55
 47/183 anonim ***** válasza:
88%

25 évet húztam le egy, az apádhoz hasonló (kitöröltem) exférj mellett, és 25 évig estem be hullafáradtan a fenyő alá, a három gyerekünk meg az ex által idecitált rokonság miatt.

Ez az időszak elmúlt. Van kétféle kaja, a sütit pedig megsüti a szomszéd, kisnyugdíjas néni. Ő boldog, hogy kap érte pénzt, és pedig szintén az vagyok, mert nem kell egy darab kva fenyőfás/csillagos/harangos sütiformát se a kezembe venni.

Nagytakarítás volt ősszel, majd tavasszal lesz ismét. Senki kedvéért nem pucolok a mínuszokban ablakot. Ha valakinek nem teszik, tudok adni neki létrát és rongyot.

Természetesen ki lesz takarítva, fel lesz díszítve (módjával) és az étel is ünnepibb lesz.

De nem a széjjel szakadásig.

dec. 5. 16:16
 48/183 anonim ***** válasza:
96%
Mit nem lehet 22-től 24-ig feldíszíteni meg megsütni, ne haragudj? Odamész a csajoddal és megcsináljátok ezeket.
dec. 5. 16:33
 49/183 A kérdező kommentje:
A barátom nem szívesen találkozik a szüleimmel. Ő a saját szüleivel ünnepel.
dec. 5. 16:41
 50/183 anonim ***** válasza:
84%

Bocsánat, nem barátnőd, barátod, félreolvastam.

Akkor te is meg tudod csinálni, gondolom ha te csinálod, anyud is biztos szívesen veled tart. Úgy, hogy te elvárod, hogy mire hazaesel, minden felett legyen glória, ötféle sütemény meg brillantin... nem vagy már óvodás.

dec. 5. 16:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!