Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnak is hasonlóan állnak a...

Másnak is hasonlóan állnak a szülei a karácsonyhoz?

Figyelt kérdés

Anyám bár roppant művelt, sikeres, s tényleg jól keres, konkrétan sza*ik a környezetére. Mosogatni nem tud, ha főz, csaknkosz van utána, takarítani se nagyon takarít, gyakran igénytelenség van körülötte. Mindig az a válasza, hogy ő pénzt keres, neki nkncs erre ideje.

Már elköltöztem pár éve, de ilyenkor mindig együtt díszítettünk. Most mikor megkérdeztem hogy áll a karácsonyi készülődéssel, annyi volt a válasza, hogy sehogy, ráér. Tavaly 23-án a sütés nagy részét is át kellett vennem, mert ő cukorbeteg, és neki ezek a sütemények mérgek. Meg amúgy is fáradt, s elájul. Most is megkaptam, hogy úgyis jössz amjd ezeket csinálni, nem? Igen, 22-én! 2 nap alatt nem lesz feldíszítve a ház, megsütve a több sütemény meg a rokonok meghívva, a fa feldíszítve. Párom miatt 22-ig nem tudok haza menni.

dec. 5. 12:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/183 A kérdező kommentje:

Apámat meg sosem érdekelte, bátyámat se. A minimálisat megteszik, vesznek valami ajándékot amit odaadnak árcímkével együtt. Jó az úgy. Elén meg november eleje óta készülődöm

30/F

dec. 5. 12:40
 2/183 anonim ***** válasza:
98%

idėn akkor nem lesz feldisztve a ház és nem lesznek sütemėnyek ės rokonok sem lesznek meghiva .

te sem érsz rá anyukådat megnem ėrdekli.

dec. 5. 12:46
 3/183 anonim ***** válasza:
97%
Téged érdekel, őket nem. Készülj te akkor a család megvendégelésére, ha annyira várod az egészet.
dec. 5. 12:48
 4/183 anonim ***** válasza:
96%
Ha nagy karácsonyt akarsz rokonokkal meg vendégséggel, akkor szervezd meg nálatok, díszítsd fel a ti házatokat, süsd meg te a süteményeket. Nem kötelessége anyádnak nagy karácsonyt csinálni, ha nem akar. Pláne, hogy úgy látszik a család többi része sem akar, csak te. Nincs ezzel baj, de akkor szervezd meg te.
dec. 5. 12:50
 5/183 anonim ***** válasza:
92%

Tehát apuka, tesó leszarja, te is anyukádtól várnád munka mellett és csodálkozol, hogy nem akarja megcsinálni?

Miért is nem osztjátok el egyformán a melót négy emberre? Apukád felelősségéről miért is nincs szó a házimunka témában? Meg mit mártírkodsz? A leírás szerint az égvilágon senki sem kért meg, hogy sütögess, de neked át “kellett” venned. Mert miért is? Mondjuk elég nagy bunkóság anyukáddal olyanokat süttetni, amikből nem ehet, ez igaz.

Amúgy meg mit kell december 5-én bármiféle karácsonyi készülődésen pörögni?

Segítek, de, a többség pontosan 1-2 nap alatt tud le mindent, mert Magyarországon nem szokás a legtöbb családban már hetekkel előre fát állítani, főzni meg nem is lehet ennyivel korábban, sütni is max a tartós sütiket, de addig úgyis elfogy.

dec. 5. 12:51
 6/183 Katona Dius ***** válasza:
95%
De nem értem, akkor minek kínlódsz? Nekik ez nyűg, nekik nem kell. Téged érdekel, te megcsinálod magadnál. Ha valamelyik rokonnal akarsz találkozni, hívd meg magadhoz.
dec. 5. 12:52
 7/183 anonim ***** válasza:
91%
Miért kell házat díszíteni? Nálunk csak fa van, ez amivel hajlando vagyok en is dolgozni. Azt is 24.én este, mikor jön az angyal. Lehet régimódi vagyok, szeretem a szokásokat megtartani, és csak karácsony napján lesz karácsony, ndm advent alatt. Szerintem elég, ha rend és tisztaság meg finom kaja van otthon. Úgysem a díszek adják az ünnepet, hanem az ami benned van, meg a rokonság.
dec. 5. 12:55
 8/183 A kérdező kommentje:
Én november közepén neki álltam a fadíszítésnek, párom is karácsony fanatikus. Lehet velünk van a baj. Csak ez annyira rosszul esik, hogy minden évben ez van. 24-re marsd minden, anyám ordibál, mártírkodik. Apamnak meg elege van, elvonul otthonról.
dec. 5. 13:01
 9/183 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy erre annyi de annyi megoldás lenne. Nem tudod pároddal a sütiket megoldani? Egy szabad délutánon vagy 2 szabad délutánon? Vagy esetleg rendelni valahonnan. Nehogy azt hidd, hogy máshol is mindenki önkéntesen süt, főz, takarít, díszít december alatt. Nem. Magyaroknál az a szokás, hogy 24 este szenteste, és 25 26 karácsony. Sokan megveszik az ételeket is, nem foglalkoznak ezzel. Csinálnak egy nagytakarítás, de ne várd el anyádtól, hogy 30 éven keresztül folyamatosan robotoljon.
dec. 5. 13:04
 10/183 anonim ***** válasza:
97%

Nem értem az egészet.

Dehát ezt csinálod, nem anyád.

Őt nem érdekli, téged igen.

Nyilván neked kell

dec. 5. 13:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!