Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnak is hasonlóan állnak a...

Másnak is hasonlóan állnak a szülei a karácsonyhoz?

Figyelt kérdés

Anyám bár roppant művelt, sikeres, s tényleg jól keres, konkrétan sza*ik a környezetére. Mosogatni nem tud, ha főz, csaknkosz van utána, takarítani se nagyon takarít, gyakran igénytelenség van körülötte. Mindig az a válasza, hogy ő pénzt keres, neki nkncs erre ideje.

Már elköltöztem pár éve, de ilyenkor mindig együtt díszítettünk. Most mikor megkérdeztem hogy áll a karácsonyi készülődéssel, annyi volt a válasza, hogy sehogy, ráér. Tavaly 23-án a sütés nagy részét is át kellett vennem, mert ő cukorbeteg, és neki ezek a sütemények mérgek. Meg amúgy is fáradt, s elájul. Most is megkaptam, hogy úgyis jössz amjd ezeket csinálni, nem? Igen, 22-én! 2 nap alatt nem lesz feldíszítve a ház, megsütve a több sütemény meg a rokonok meghívva, a fa feldíszítve. Párom miatt 22-ig nem tudok haza menni.

dec. 5. 12:39
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/183 anonim ***** válasza:
97%

Nálunk is ez van, az évtől-évre gyarapodó család hozzánk puncsolja be magát karacsonyra, mert nálunk milyen szép, meg a jó kaja. Aztán lófszt nem hoznak ám, melegedni, enni meg csodálkozni jönnek én meg robotolhatok két napig előtte és takaríthatok két napig utánuk.

Megértem anyád.

dec. 5. 13:45
 22/183 anonim ***** válasza:
95%

És akkor mi van ha nem lesz 20 féle sütemény? Utálom azokat akik meggebednek karácsonykor utána meg sajnáltatják magukat.

Szerintem jó kis program a díszítés, sutogetes de nem kell agyverzest kapni miatta. Az emberek nagyreszenek amúgy is q konyoken jön ki a tizedik tálca süti...

dec. 5. 13:47
 23/183 anonim ***** válasza:
95%
Nem értem, ha ők ennyi energiát tesznek bele, akkor te miért töröd magad???
dec. 5. 13:51
 24/183 anonim ***** válasza:
91%

Igaz én nem vagyok rendetlen és gyerekem is van már, de nagy ívből szrk a karácsonyra...

Fa (az egyetlen dísz plusz

egy égősor kintre) csak lányom miatt van, 23.-án sütök főzök maguknak. Ajándékot csak lányomnak veszek.

dec. 5. 13:51
 25/183 anonim ***** válasza:
96%

Az élet nagy problémái....

Szerintem te csak díszíts otthon, a többieket meg hagyd békén.3 nap miatt, ami gyorsan véget ér,nem kell elkezdeni a csicsát meg a hisztit már novemberben.Nem 200 fős esküvőt szervezel.

Ha a család leszarja, akkor illene neked is leszarni.

Nem is értem minek kell így beizgulni a karácsony miatt.Még óvodás vagy, vagy felnőtt?Hiszel a télapóban is még?

dec. 5. 13:52
 26/183 anonim ***** válasza:
84%
Jóhogy nem augusztusban kezdesz már karácsonyra díszítgetni.Eszem megáll!
dec. 5. 13:56
 27/183 anonim ***** válasza:
92%

De miért várod el a szüleidtől, hogy épp úgy rajongjanak a karácsonyért, mint ti?

Jól írta itt több válaszoló is: ha ez neked ennyire fontos, akkor díszítsd fel a saját házadat, süss otthon egy raklap süteményt és lásd vendégül te a családot.

De ne erőltesd anyádékra az egészet, mert nem ők akarják.

dec. 5. 14:02
 28/183 anonim ***** válasza:
90%
Attól hogy te megszállott karácsony fan vagy és ez izgat attól még a családod többi tagjának még nem kell átvennie a te húha de szuper jön a karácsony hangulatodat.Díszítsd az otthonod ne foglalkozz anyád lakásával oda csak vendégségbe mész oda miért kellene neki meg a testvéreidnek a te kedvedért díszítgetni mindenféle giccsel a lakásukat?Ha nem tetszik ne menj oda.
dec. 5. 14:05
 29/183 anonim ***** válasza:
93%

Ahány ház, ahány élethelyzet, annyi szokás.

Nálunk jelenleg pont fordítva van, én anyaként szívesen díszítgetném a házat, sütnék-főznék, várnám Karácsonykor a családot, de a felnőtt fiaim ezt nem igénylik, így alkalmazkodom.

Ha Neked ezek fontos dolgok, akkor vedd át a stafétabotot és intézd, old meg a házatok díszítését, az ételt, sütemény készítést is meg lehet beszélni, az viszont nem jogos elvárás részedről, hogy mindezt anyukád fáradtan, munka mellett egyedül megoldja meg.

dec. 5. 14:10
 30/183 anonim ***** válasza:
95%

A karácsony addig flinci-flanci, amíg kisgyerek van, mert nekik csináljuk. Utána már max a karácsonyfa meg a menü van.

És tegyük hozzá, anyád sem lehet egy mai csirke, én 40 alatt vagyok, de már 3éve mondtam, hogy nem lesz 8 féle süti,stb. Lakjon jól otthon a rokonság,de az a legjobb, ha otthon is marad :D

dec. 5. 14:10
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!