Másnak is hasonlóan állnak a szülei a karácsonyhoz?
Anyám bár roppant művelt, sikeres, s tényleg jól keres, konkrétan sza*ik a környezetére. Mosogatni nem tud, ha főz, csaknkosz van utána, takarítani se nagyon takarít, gyakran igénytelenség van körülötte. Mindig az a válasza, hogy ő pénzt keres, neki nkncs erre ideje.
Már elköltöztem pár éve, de ilyenkor mindig együtt díszítettünk. Most mikor megkérdeztem hogy áll a karácsonyi készülődéssel, annyi volt a válasza, hogy sehogy, ráér. Tavaly 23-án a sütés nagy részét is át kellett vennem, mert ő cukorbeteg, és neki ezek a sütemények mérgek. Meg amúgy is fáradt, s elájul. Most is megkaptam, hogy úgyis jössz amjd ezeket csinálni, nem? Igen, 22-én! 2 nap alatt nem lesz feldíszítve a ház, megsütve a több sütemény meg a rokonok meghívva, a fa feldíszítve. Párom miatt 22-ig nem tudok haza menni.
Nálunk is ez van, az évtől-évre gyarapodó család hozzánk puncsolja be magát karacsonyra, mert nálunk milyen szép, meg a jó kaja. Aztán lófszt nem hoznak ám, melegedni, enni meg csodálkozni jönnek én meg robotolhatok két napig előtte és takaríthatok két napig utánuk.
Megértem anyád.
És akkor mi van ha nem lesz 20 féle sütemény? Utálom azokat akik meggebednek karácsonykor utána meg sajnáltatják magukat.
Szerintem jó kis program a díszítés, sutogetes de nem kell agyverzest kapni miatta. Az emberek nagyreszenek amúgy is q konyoken jön ki a tizedik tálca süti...
Igaz én nem vagyok rendetlen és gyerekem is van már, de nagy ívből szrk a karácsonyra...
Fa (az egyetlen dísz plusz
egy égősor kintre) csak lányom miatt van, 23.-án sütök főzök maguknak. Ajándékot csak lányomnak veszek.
Az élet nagy problémái....
Szerintem te csak díszíts otthon, a többieket meg hagyd békén.3 nap miatt, ami gyorsan véget ér,nem kell elkezdeni a csicsát meg a hisztit már novemberben.Nem 200 fős esküvőt szervezel.
Ha a család leszarja, akkor illene neked is leszarni.
Nem is értem minek kell így beizgulni a karácsony miatt.Még óvodás vagy, vagy felnőtt?Hiszel a télapóban is még?
De miért várod el a szüleidtől, hogy épp úgy rajongjanak a karácsonyért, mint ti?
Jól írta itt több válaszoló is: ha ez neked ennyire fontos, akkor díszítsd fel a saját házadat, süss otthon egy raklap süteményt és lásd vendégül te a családot.
De ne erőltesd anyádékra az egészet, mert nem ők akarják.
Ahány ház, ahány élethelyzet, annyi szokás.
Nálunk jelenleg pont fordítva van, én anyaként szívesen díszítgetném a házat, sütnék-főznék, várnám Karácsonykor a családot, de a felnőtt fiaim ezt nem igénylik, így alkalmazkodom.
Ha Neked ezek fontos dolgok, akkor vedd át a stafétabotot és intézd, old meg a házatok díszítését, az ételt, sütemény készítést is meg lehet beszélni, az viszont nem jogos elvárás részedről, hogy mindezt anyukád fáradtan, munka mellett egyedül megoldja meg.
A karácsony addig flinci-flanci, amíg kisgyerek van, mert nekik csináljuk. Utána már max a karácsonyfa meg a menü van.
És tegyük hozzá, anyád sem lehet egy mai csirke, én 40 alatt vagyok, de már 3éve mondtam, hogy nem lesz 8 féle süti,stb. Lakjon jól otthon a rokonság,de az a legjobb, ha otthon is marad :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!