Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnak is hasonlóan állnak a...

Másnak is hasonlóan állnak a szülei a karácsonyhoz?

Figyelt kérdés

Anyám bár roppant művelt, sikeres, s tényleg jól keres, konkrétan sza*ik a környezetére. Mosogatni nem tud, ha főz, csaknkosz van utána, takarítani se nagyon takarít, gyakran igénytelenség van körülötte. Mindig az a válasza, hogy ő pénzt keres, neki nkncs erre ideje.

Már elköltöztem pár éve, de ilyenkor mindig együtt díszítettünk. Most mikor megkérdeztem hogy áll a karácsonyi készülődéssel, annyi volt a válasza, hogy sehogy, ráér. Tavaly 23-án a sütés nagy részét is át kellett vennem, mert ő cukorbeteg, és neki ezek a sütemények mérgek. Meg amúgy is fáradt, s elájul. Most is megkaptam, hogy úgyis jössz amjd ezeket csinálni, nem? Igen, 22-én! 2 nap alatt nem lesz feldíszítve a ház, megsütve a több sütemény meg a rokonok meghívva, a fa feldíszítve. Párom miatt 22-ig nem tudok haza menni.

dec. 5. 12:39
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/183 anonim ***** válasza:
9%
Szerintem anyukád kezéből ki kellene venned a karácsonyra való készülődést, mert meghaladja a teherbíró képességét. Először is rendet kell tenni otthon, mert rendetlenségben senki nem érzi jól magát. Talán el tudnál menni egy napra dec. közepén, hogy rendet rakjál. És csináljál anyukádnak egy listát a napi teendőkről, hogy melyik nap mit kellene megtennie. 20-án már be lehetne vásárolni pl. a töltött káposztához valót, ha az is szerepel az étlapon és minden mást is, még a halat is, ami bemegy a mélyhűtőbe. Magát az ünnepi ebédet elő lehet készíteni, halakat kipanírozni, ha van húsleves, azt elkészíteni 23-án, süteményeket pedig rendeljetek. Gondolom, telefonon is meg lehet rendelni v. e-mailen, ha nem, akkor személyesen, te megrendeled valahol, apukád meg elmegy a bejglikért, az kell, mert anélkül nem karácsony a karácsony. Untig elég 3-féle sütemény, nem kell túlzásba vinni semmit sem. Szóval az a lényeg, hogy anyukád nem tud megbirkózni a feladattal, pláne mivel rendetlen természet, azoknál minden összevissza van. A rendtételben kellene leginkább segíteni. A fát, de elég, ha csak nagyobb ágak vannak, azok sokkal kevesebbe kerülnek, elég megvenni 22-én, teljesen felesleges, amit csinálsz, hogy már novemberben díszíted a fát. Ahol rend van, ott egy mozdulattal előveszik a szekrényből egy dobozból a díszeket, ez nem idő. Szóval "rend a lelke mindennek!"
dec. 7. 10:17
 112/183 anonim ***** válasza:
100%

#111 senki nem kért itt menüösszeállítást, ússz el a halaiddal meg a húsleveseddel végre. Vagy verd fejbe magad a bejglikkel, lehurrogtak már egyszer, nem kell mégegyszer ugyan azt leírni.

Minek mondja meg ő az anyjának, hogy mit csináljon karácsonykor? Ahogy látom programot is csinálnál te már. Lehet vendégeket fogadni 1 karácsonyfával, az normáliséknál 24.én este kerül fel a házban, nem mindenszentekkor. Addig van 2 napja, 2 nap alatt ha 3an 4en összedolgoznak, kitakarítsák a házat, megfőzik/megrendelik a kajákat. Érdekes módon ez nekem anyámmal úgy hogy ketten csináljuk 1.5 nap alatt megvan. Pedig egy nagy emeletes házunk van, azt egyedül takarítok én minden karácsonykor 14 éves korom óta, mert látom, hogy anyám nem bírja egyedül csinálni. Mikor kisgyerek voltam, ő díszítette még a fát is egyedül, mert apám elvitt olyankor szánkózni. Vagy nem lehetett rá soha számítani, mert vagy aludt vagy nem volt otthon. Akkor kb 30 éves volt. Most 60hoz közel, a munka nagyrészét levettem a válláról. Takarítok mindenhol, fát díszítek és segítek neki főzni/sütni. Egyedül, 14 éves korom óta. Most vagyok 21. A főzésbe és a takarításba addig is besegítettem, yhogy tudtam. Nem hiszem, hogy a kisfiú 30 évesen nem lenne erre képes. Vagy csak undizik pár dologtól, és rosszabbul viselkedik mint egy 12 éves kislány, aki most ér be a dackorszakba, és rájön, hogy az anyja nem is olyan tökéletes, és megváltoztatná öreg korára már. Az én anyukám sem a leg tisztább nő, egyszerűen nem volt neki soha energiája. De hallgatok, takarítok utána. Ez van, rajta már nem tudsz változtatni. Ha nem tetszik, változtass te, vagy ne menj oda. Ennyi.

dec. 7. 11:30
 113/183 anonim ***** válasza:
7%
112-es: azért ő mondja meg az anyjának, hogy mit csináljon, mert az anyja nem képes rá, egy rendetlen ember, de erről nem tehet, így született.
dec. 7. 11:36
 114/183 anonim ***** válasza:
72%
#113 ehez van joga? Nincs. Ha nem tetszik, csinálja meg ő, úgy ahogy én. Normális ember így csinálja. Nem parancsol az anyjának.
dec. 7. 11:38
 115/183 anonim ***** válasza:
100%

De az anyját nem érdekli és a család többi tagját sem.Egyedül a kérdező nyűglődik rajta.Nem mindenkinek a karácsony, a rá való készülődés,meg takarítás a legnagyobb öröm,gond az életben.Ezt illene elfogadni.

És mi az, hogy nincs karácsony bejgli nélkül?Aki nem szereti az már nem is karácsonyozhat?

dec. 7. 11:43
 116/183 anonim ***** válasza:
89%
De komolyan, anyuka szakadjon meg karácsonyig, mert biztos van egy olyan munkahelye, ami mentálisan lerombolja naponta. Munka után meg menjen a pepcoba karácsonyi díszeket vadászni, majd rakosgassa fel szépen, és tűkön ülve várja a fiát haza, mint egy jó kiskutya azzal, hogy "megvan az összes dolog a listáról, mit csinálhatok még?" Aki mellesleg nem hajlandó a seggbekukit elhagyni 22 előtt, mert még leesik a szint meg a hőmérséklet.
dec. 7. 11:50
 117/183 anonim ***** válasza:
70%

Mondjuk egy ilyen retardált kis buzeránstól extra szánalmas és képmutató, hogy még van pofája feministázni meg bármiféle nőket - pláne a tulajdon édesanyját - lenéző dumát megengedni magának.

Ja, gondolom, te sem értesz egyet azzal, hogy ásd el magad és degenerált, hogy férfiként egy farokra gerjedsz, be kéne téged zárni. Pedig pont csak azon a kétbites szinten van ez a hozzáállás, mint amit te löksz anyád felé.

Nem mellesleg lehet, tényleg béna a háztartásban. Na és? Saját bevallásod szerint is sikeres a munkájában, neki ez az útja. Azt sem írtad, hogy szr anya lenne, nem törődött volna veled (nem, a felnőttkori karácsonyi sütikézés hiánya meg a mosatlan a konyhában az nem ide tartozik).

Ellenben érdekes, ha egy férfi nem tud egy rántottát sem elkészíteni vagy rendesen felporszívózni, akkor szuper toleránsnak kell vele lenni, hát ez női munka, hogy is mehetne neki jól, de bezzeg a szakmájában. Hát ez a típus pont ugyanúgy létezik 2024-ben a nők között is. Ha az egyiket elfogadod pofavágás nélkül, a másikat is kutyakötelességed.

Anyád háztartásában pedig neked kuss van onnantól, hogy külön élsz. Nincs szavad, jogod semmilyen megjegyzésre. A maximum, amit megtehetsz, hogy megfogod a szivacsot vagy a rongyot és megkérdezed, segíthetsz-e valamiben.

dec. 7. 11:57
 118/183 anonim ***** válasza:
85%

#113, "azért ő mondja meg az anyjának, hogy mit csináljon, mert az anyja nem képes rá"

A kérdező nem az anyjának az anyja (se nem az apja), hogy neki kellene megnevelnie, 60 éves korában.

És tudod, mit..? Az én anyám napokig sikítozott, ha nálam egy porszemet is talált. (Pokollá téve sokáig a felnőtt éveimet is). Évekig jártam terápiára, ahol megtanultam lesz*rni azt, ha nem gebedek bele a házimunkába. Kitakarítok rendesen, de ha éppen egy pók ül a sarokban, hát felőlem ücsöröghet ott. Ha éppen arra járok, majd kitessékelem.

dec. 7. 11:58
 119/183 anonim ***** válasza:
100%

80-as és 111-es válaszoló - akik szerintem ugyanazok egyébként: nem sokkal vagy különb a kérdezőnél. Ő mindent elvár az anyjától, te meg ismeretlenül is irányítanád a kérdező anyját, hogy mikor mit és hogyan csináljon, hogy a karácsony olyan legyen, amilyen az a kérdező és a TE fejedben él.

Fel kellene már fogni végre: mindenki úgy karácsonyozik, ahogy akar - és ebbe senkinek nincs beleszólási joga.

Ha a kérdező térdig akar járni a karácsonyi díszekben, akkor van lakása, ott megteheti. Ha a kérdező anyja nem akar nagy felhajtást, akkor nem lesz nála nagy felhajtás. Te meg, 80-as/111-es válaszoló, főzd a húslevesedet, süsd az előre panírozott haladat és edd a rendelt beiglidet, hiszen "anélkül nem karácsony a karácsony", de másra ezt ne erőltesd rá.

dec. 7. 11:58
 120/183 anonim ***** válasza:
100%
Én arra is kíváncsi vagyok, hogy ez a nő valaha kapott-e valamilyen dicséretet. Pl:"Finom lett anyu a leves" vagy hasonlóak.
dec. 7. 11:59
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!