Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnak is hasonlóan állnak a...

Másnak is hasonlóan állnak a szülei a karácsonyhoz?

Figyelt kérdés

Anyám bár roppant művelt, sikeres, s tényleg jól keres, konkrétan sza*ik a környezetére. Mosogatni nem tud, ha főz, csaknkosz van utána, takarítani se nagyon takarít, gyakran igénytelenség van körülötte. Mindig az a válasza, hogy ő pénzt keres, neki nkncs erre ideje.

Már elköltöztem pár éve, de ilyenkor mindig együtt díszítettünk. Most mikor megkérdeztem hogy áll a karácsonyi készülődéssel, annyi volt a válasza, hogy sehogy, ráér. Tavaly 23-án a sütés nagy részét is át kellett vennem, mert ő cukorbeteg, és neki ezek a sütemények mérgek. Meg amúgy is fáradt, s elájul. Most is megkaptam, hogy úgyis jössz amjd ezeket csinálni, nem? Igen, 22-én! 2 nap alatt nem lesz feldíszítve a ház, megsütve a több sütemény meg a rokonok meghívva, a fa feldíszítve. Párom miatt 22-ig nem tudok haza menni.

dec. 5. 12:39
 151/183 anonim ***** válasza:
32%
148-as, te is egy max 19 éves tini vagy, aki azt várja, hogy többet ne kelljen az anyjának segíteni a takarításban, mi? Ő csináljon meg mindent neked, de te kettőt nem fogsz lépni neked, mert hát ő csinált meg, te nem kérted. Tudod, vannak olyan szülők, akik megérdemlik. Lehet a te anyád nem, ha ilyen megkeserett utódot sikerült kreáljon, de attólfelnevelt biztos, és neked is biztos megadta az ünnepet, míg gyerek voltál. Én úgy gondolom, hogy ez jár nekik viszonzásul, ha már kezdenek öregedni. Legalább is normális, jóérzetű és tisztességes ember viszonozza azt, ha valaki tesz érte valamit. Szerintem meg egy emberért a saját anyja tett a legtöbbet. Ha még csak tényleg az alapvető kötelességét tette is meg, de attól megtette, és nem rakott be egy árvaházba, hogy ott majd 24.én kapsz max egy mikuláscsokit, elénekelitek a mennyből az angyalt hálaképp, oszt jóccakát. Pedig megtehette volna. Vagy ki is kaparhatott volna mint egy kiwit, szóval ja. Van olyan, akinek tényleg szar anyja volt, de mégis képes vele kedves és jószívű lenni. Szerintem ez egy követendő példa, mert így lenne egy sokkal szebb és barátságosabb világ, ahol az emberek nem egyből a kapcsolatmegszakítást, meg egymás leszarását igyekeznek előtérbe helyezni, hanem a megbocsájtást meg a jószívűséget. Abból tanulnának a gyerekek is, és sokkal egészségesebb életük lesz, mint egy olyan családban, ahogy csak anya meg apa meg tesó van. Esetenként tesó se. Rokonok le sincsenek sz@rva, mert anyukának annó volt egy vitája mamáva abból, hogy nem szabad zserbót adni az egy éves gyereknek, mert majd kimúl a putypurutty a világból, ha megesz egy darabka zserbót. Lehet most sokan le fogtok pontozni, de nem érdekel. Kedvesnek kéne lennünk egymással. Ha idegenekkel nem is, de a saját anyánk/apánk egy annyit érdemelne tőlünk. Legyen akármilyen is, de boldogok akkor se leszünk, ha sz@runk a fejük tetejére. S persze az elvárások azzal a mondattal, hogy "Nem én kértem hogy megcsináljatok" a legszánalmasabbak amit ember csak mondhat. Az élet egy ajándék, ezt tőlük kaptuk.
dec. 9. 21:39
 152/183 anonim ***** válasza:
29%

151-es:"ő csinált meg, te nem kérted"

Pontosan. Vagy tán azért csinált, hogy én takarítsak neki? A saját szórakoztatására csinált magának engem? Vagy takarítónőnek? Megkérdezett engem bárki is, hogy én akarok bárkinek is a társalgónője, takarítónője, inasa, babája, gondozója, ápolója sat. lenni és majd meghalni p.o. rákban, szívinfarktusban, balesetben? Az én beleegyezésemet ehhez valahogy' elfelejtették kikérni. Én nem akartam, az biztos. Engem idekényszerítettek felelőtlen, önző emberek - ahogy' őket s mindenkit is...

tegnapelőtt 05:06
 153/183 anonim ***** válasza:
6%

149-es:"30 év felett illene már nem anyádtól elvárni, hogy a szádba tegye a rántott husikát"

Mert? Én kértem, hogy megcsináljon? Miért csinált meg? Öregkorára ápolónak, gondozónak, takarítónak, pelenkázónak? Ó, mily' önzetlen is az emberiség...

tegnapelőtt 05:11
 154/183 anonim ***** válasza:

#152 akkora egy hülyeséget mondtál ne haragudj meg, rajzolni se lehetne ekkorát:D

Ha te megtalálod a lehetőséget, hogy anyád születésed előtt aláírasson egy papírt, hogy "Figyu, aláírnáde, mert szeretnénk egy gyereket." Akkor várd el azt a sok sületlenséget, amit itt összehordasz. Addig menj anyádnak segíts azt a bejglit megsütni( s az összes többit), me te is ugyan úgy megtömöd a beled vele, amit anyád nem kellett volna engedjen neked születésed óta, hogy egyél. A kész az jó, de valamit csinálni is fáj,mi?

A többire nem tudsz reagálni mi?

tegnapelőtt 06:03
 155/183 anonim ***** válasza:
100%

153 nyugi már ő is megbánta rég ezt a butaságot ebben biztos lehetsz.

Amúgy meg, ha nem akarsz itt lenni, lehet tenni ellene, vannak módszerek amiktől véget vethetsz a szenvedéseidnek ha olyan rossz hogy a gonosz anyukád megszült.

tegnapelőtt 06:28
 156/183 anonim ***** válasza:
#153 bem önzőség az se, hogy te így gondolkozok, á egyáltalán. Az ilyeneket kellett volna az utcára szülni. Akkor értékelné az életet, ha nem lenne mit megennie. Mert igen, pont az értékeli, aki küzd érte. Aki nem, és minden a segge alá van téve, az nyávog, hogy minek született meg.
tegnapelőtt 06:39
 157/183 anonim ***** válasza:
0%

154-es:"Ha te megtalálod a lehetőséget, hogy anyád születésed előtt aláírasson egy papírt"

Nincs' ilyen lehetőség. Tehát megkérdezhetőségem nélkül kényszerítettek ide. Akkor most?

"menj anyádnak segíts azt a bejglit megsütni"

Azért csinált meg, hogy bejglit süssek neki? Te is azért csinálsz gyereket? Ó, mily' önzetlen...

tegnapelőtt 06:55
 158/183 anonim ***** válasza:
4%

155-ös:"vannak módszerek amiktől véget vethetsz a szenvedéseidnek"

Jól értem, te öngyilkosságra bujtogatsz? Mert az büntetendő cselekmény, csak szólok...

tegnapelőtt 06:57
 159/183 anonim ***** válasza:
3%

156-os:"önzőség (...), hogy te így gondolkozo[l]"

Mi az "önzőség" abban, hogy tényként közlöm: engem megkérdezésem nélkül idekényszerítettek önző, felelőtlen emberek, hogy bajglit süssek nekik?

"Az ilyeneket kellett volna az utcára szülni"

Milyen kedves vagy. Tartogatsz még hasonló jókévánságokat - így advent közepin...?

tegnapelőtt 07:01
 160/183 anonim ***** válasza:
62%

158 Csak szegény szüleid sajnálom hogy gyereket vártak aztán te jöttél. Én már kiraktalak volna az utcára 18 évesen ha ilyen életképtelen vagy. Remélem sosem fogsz szaporodni, nagy kár lenne ha továbbadnád selejt génjeidet.

155 nem bújtogatok, csak javasoltam, hátha magadtól nem jutott volna ezedbe eme egyszerű megoldás hogy véget vess sanyarú életed, és a körülötted élők szenvedéseinek. Vannak akikért nem kár. Pl te.

tegnapelőtt 07:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!