Másnak is hasonlóan állnak a szülei a karácsonyhoz?
Anyám bár roppant művelt, sikeres, s tényleg jól keres, konkrétan sza*ik a környezetére. Mosogatni nem tud, ha főz, csaknkosz van utána, takarítani se nagyon takarít, gyakran igénytelenség van körülötte. Mindig az a válasza, hogy ő pénzt keres, neki nkncs erre ideje.
Már elköltöztem pár éve, de ilyenkor mindig együtt díszítettünk. Most mikor megkérdeztem hogy áll a karácsonyi készülődéssel, annyi volt a válasza, hogy sehogy, ráér. Tavaly 23-án a sütés nagy részét is át kellett vennem, mert ő cukorbeteg, és neki ezek a sütemények mérgek. Meg amúgy is fáradt, s elájul. Most is megkaptam, hogy úgyis jössz amjd ezeket csinálni, nem? Igen, 22-én! 2 nap alatt nem lesz feldíszítve a ház, megsütve a több sütemény meg a rokonok meghívva, a fa feldíszítve. Párom miatt 22-ig nem tudok haza menni.
153
Ne hisztizz. És egyelőre nem az anya vár el bármit is, hanem a felnőtt, külön élő 30 éves régóta felnőtt gyerek. Senkit nem érdekel, hogy te nem akartál megszületni. A világot sem érdekli. Szedd össze magad és viselkedj normális emberként.
" Ez nem csicskáztatás, hanem jogos elvárás egy szülőtől, egy családanyától."
Nem egy dolgozó nő feladata egyedül gályázni ünnepek előtt, hanem közös munka az ott élő felnőtteknek. A kicsik meg korukhoz igazítva tevékenykedhetnek. Az apa is szülő. És aki elköltözött otthonról, az magának teremtse meg a hangulatot, ne az idősödő anyjától várja.
Eszem megáll, milyen követelőző, magukat világközepének képzelő egyedek vannak. Anyád nem az élete végig való szolgád.
161
Téged én is kibaxnálak, ha ezt a stílusd nyomod.
"Tehát az egód miatt kényszerítesz valakit erre a sárfészekre a megkérdezése nélkül. Az egódnak van szüksége a gyerekedre..."
Ez az élet rendje, te világ ostobája. Remélem, nem sok ilyen kölyök van/lesz, mint te, mert akkor az egy katasztrófa lesz.
172-es:"Senkit nem érdekel, hogy te nem akartál megszületni"
Legfőképpen a szülőt. Mily' önzetlenek is a szülők.
"Anyád nem az élete végig való szolgád."
Miért csinálta 'hát a gyerekét?
"Eszem megáll, milyen követelőző, magukat világközepének képzelő egyedek vannak"
Ja, megcsinálják a gyereküket, utána meg megkövetelik, hogy életük végéig a gyerek ápolja, gondozza őket. Elképesztő önzőség.
"Ez az élet rendje"
Hát persze, hogy tartunk rabszolgákat, nem tudunk mit tenni, ez az élet rendje. Hát persze, hogy elnyomjuk a nőket, nem adunk nekik szavazati jogot, mit tehetnénk mást, ez az élet rendje, így működik a világ. Hát persze, hogy legyilkoljuk az állatokat és megzabáljuk őket, ez az élet rendje, nem tudunk ellene tenni.
"Remélem, nem sok ilyen kölyök van/lesz, mint te, mert akkor az egy katasztrófa lesz"
Vége lesz a szenvedésnek s halálnak? Az miért "katasztrófa"? Mert most, hogy önző módon szaporodtok, nincs' katasztrófa, most minden szuper...?
#176 dugulj el s valahova veds inkább bele magad, itt ne szenvedj. Fordítva kéne legyen mi, hogy a szülő kéne fényesre nyalja a segged s te cserébe semmit nem csinálsz, mert hát senki nem kérte a beleegyezésed, hogy megszüless. Tudod, normális ember nem gondol ilyenre, csak az ilyen selejtek. Szülőknek inkább hálásak kéne legyünk, hogy ezt az ajándékot adták nekünk, hogy élünk. És igen, az élet szép, ha tudsz élni :)). Ha nem tudsz, akkor nem kár érted, de attól ne öntsd a hülyeséget itt, könyörgöm.
Ha a fiúcska meg nagy karácsonyt akar, de a családja nem, és az anyja egyedül nem tudja megcsinálni, akkor csinálja meg a fiúcska. Hisz 30 éves, egy ennyit segíthet annak, aki megszülte. Igen, megszülte, ilyen pofátlan dolgot mert tenni. Mert te is segíthet anyádnak jó nyugodtan, ez nem rabszolgaság. Ez kölcsönös szivesseg tétel, hisz anyád volt, aki mosott, főzött, takarított rád majd 20 évig(vagy utána is) ő volt aki nem tudott aludni, ha beteg voltál, őt költötted fel éjjel a sírásoddal. Igen, ő vállalta, ezért kell neki hálásnak lenni. Mert bevállalta azt a sok szarságot, ahelyett csak magával foglalkozzon és élje boldogan az életét, mert azt hitte, hogy boldog lesz attól, ha a család család lesz, és nem 2 ember akik együtt élnek. Errefel jönnek az ilyenek mint te. Ha ilyent mer mondani a gyerekem esküszöm akkora pofot kap, megfordul a tengelye körül. S ha ilyen monológokat b@sz le majd nekem, elviszem bolondok házába, mert az ilyen oda való. Anyád csak ennyit tévedett. No meg annyit, hogy engedte, hogy hozzád is bekössék az internetet. Bár gondolom reménykedett, hogy a netkábel hosszú s tudod.... teszed a dolgod vele.
177-es:"Szülőknek inkább hálásak kéne legyünk, hogy ezt az ajándékot adták nekünk, hogy élünk"
Merthogy sírtam negyedfél évszázaddal ezelőtt, hogy juj, de rossz, hogy nem élek? Te is sírtál emiatt, hogy nem vagy megszületve...?
"ennyit segíthet annak, aki megszülte"
Amit ő nem kért...
"Ha ilyent mer mondani a gyerekem esküszöm akkora pofot kap, megfordul a tengelye körül"
Tehát csak úgy gondolkodhat, mint te, csak úgy láthatja a dolgokat, mint te, csak olyan lehet a világnézete, mint a tiéd...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!