Másnak is hasonlóan állnak a szülei a karácsonyhoz?
Anyám bár roppant művelt, sikeres, s tényleg jól keres, konkrétan sza*ik a környezetére. Mosogatni nem tud, ha főz, csaknkosz van utána, takarítani se nagyon takarít, gyakran igénytelenség van körülötte. Mindig az a válasza, hogy ő pénzt keres, neki nkncs erre ideje.
Már elköltöztem pár éve, de ilyenkor mindig együtt díszítettünk. Most mikor megkérdeztem hogy áll a karácsonyi készülődéssel, annyi volt a válasza, hogy sehogy, ráér. Tavaly 23-án a sütés nagy részét is át kellett vennem, mert ő cukorbeteg, és neki ezek a sütemények mérgek. Meg amúgy is fáradt, s elájul. Most is megkaptam, hogy úgyis jössz amjd ezeket csinálni, nem? Igen, 22-én! 2 nap alatt nem lesz feldíszítve a ház, megsütve a több sütemény meg a rokonok meghívva, a fa feldíszítve. Párom miatt 22-ig nem tudok haza menni.
"Most mikor megkérdeztem hogy áll a karácsonyi készülődéssel, annyi volt a válasza, hogy sehogy, ráér. Tavaly 23-án a sütés nagy részét is át kellett vennem, mert ő cukorbeteg, és neki ezek a sütemények mérgek. Meg amúgy is fáradt, s elájul. Most is megkaptam, hogy úgyis jössz amjd ezeket csinálni, nem? Igen, 22-én! 2 nap alatt nem lesz feldíszítve a ház, megsütve a több sütemény meg a rokonok meghívva, a fa feldíszítve. Párom miatt 22-ig nem tudok haza menni."
1. Igen, valóban rá ér.A te gondod,ha szerinted nem.
2 Cukorbetegként valóban méregnek számít a sok fehér liszttes,keményítős,cukros süti.Majd rá jössz,ha esetleg nálad is kiderül, hogy hajlamos vagy rá.Akkor majd toporzékolhatsz, ahogy akarsz.
3.Lehet tényleg fáradt, mivel rengeteget dolgozik a sok pénzért.
4.Nem kötelező neked menni a házat kirittyenteni, sütni, rokonokat meghívni anyádhoz.Mond meg neki, hogy oldja meg, ha partit akar rendezni.Ha nem hajlandó rá, akkor max. az lesz, hogy nem lesz lehetőséged neked sem ott tátani a szádat karácsonykor semmi előtt és a rokonoknak sem.Ha meg flancolni akarsz, akkor igenis megcsinálod és nyafogás nélkül.
5.A rokonokat nem 2 nappal előbb kell meghívni, hanem illik előbb, hogy legyen lehetőségük nekik is úgy szervezni a dolgaikat.Ezt megteheted a saját lakásodból is.
6.A párod nem börtönőröd, hogy megszabja neked meddig nem mehetsz haza, ha program van otthon.Ha engedelmesen nem mész, akkor az a te döntésed.Nem ő a hibás.
Remélem értve vagyok........
“ csináljál anyukádnak egy listát a napi teendőkről, hogy melyik nap mit kellene megtennie”
Hogy micsoda???? :DDDD ha valaki beállítana hozzám és közölné hogy listája van arról, hogy nekem miket kéne csinálnom a saját otthonomban, az kvaisten hogy az illető többet át nem lépné a küszöböm. Nevetséges :D
Kérdező,
SEMMI beleszólásod nincs abba, hogy mit csinál az anyád a saját házában, főleg, hogy nem is laksz ott. Ha akarsz nagy karácsonyt, hívj meg hozzátok rokonokat, süssetek ,főzzetek a párotokkal, aztán takarítsatok is el utánuk. Ha a fiam lennél, és te akarnád megmondani, hogy hogyan és mikor karácsonyozzak, plusz még el is várnád, hogy gürcöljek egész karácsonykor, szerintem jó darabig nem állnék szóba veled.
Miért nem apádtól várod el? Na miért nem? És még te hozod fel, hogy feminista duma. Apádat nem izgatja a karácsony, az nem baj, de ha anyádat sem, akkor az már nagy baj.
Ha nagy karácsonyra vágysz, akkor csinálj magadnak. Ne mástól várd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!