Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire szólhatunk bele a...

Mennyire szólhatunk bele a fiunk házasságába, ha közös ingatlant szeretnének?

Figyelt kérdés

Nyáron házasodtak össze.

Rendes kis nő a menyünk, jól kijövünk, viszont, az anyagi viszonyok nem egyenlők. Őt a szülei nem támogatták élete során, az esküvőnél is 100-100 ezret adtak, mint nászajándék (5,2 millió volt a vége). Egyetem alatt is dolgozott, először kollégista volt, aztán a fiunkhoz költözött, együtt vannak 5 éve. Mi vettünk anno lakást a gyereknek, de szeretnének gyerekeket, most, még ősszel terveznek házat venni, kettőn komolyan gondolkoznak, jövő héten megmutatnák nekünk is.

Itt a gond, amin az apjával beszéltünk már, felszínesen megemlítve.

A menyünk a házba semennyit nem tud beletenni. A mostani lakást adják el + felvennék a babaváró hitelt és a fiunknak van még egy nagyobb megtakarítása a nagyszülőktől (a lakás Pesten van, ők itthon, vidéken szeretnének lakni gyerekekkel már). A hitelt is a fiunk fizetné, ő az, aki többet keres. A felesége is dolgozik, de vállalkozóként, azt szokta mondani, hogy még bontogatja a szárnyait és a keresete nagyobb részét visszaforgatja a szalonba (kozmetikus). Kérdeztem a fiamat, ez a gyakorlatban mit jelent, mondta, hogy 70-30%-ban oszlanak meg a kiadások.

Viszont a házat 1/2-1/2 tulajdonrésszel vennék meg. Nem akarok vészmadárkodni, de rengeteg házasság végződik válással, mi is elváltunk az apjával. Hiszem, hogy a jó kapcsolat megmaradása annak köszönhető, hogy a pénzen sosem vitáztunk egy percig sem, a válásnál sem volt kérdés, mit ki visz a házasságból. De ennek, hogy így vennének házat, nem örülünk annyira.

Apja szerint üljünk le vele beszélni, szerintem nem venné ki jól magát, ha a feleségét ebből kihagynánk. Vagy egyáltalán, van értelme szerintetek beszélni erről?

110 millió az egyik, 108 a másik ház, amiket néztek, tehát nem aprópénz, nem olyan, amire legyint az ember egy válásnál.

szept. 28. 19:39
 81/128 anonim ***** válasza:
40%

Ha jó szívvel adná, akkor igen, mindegy. De itt látszik, hogy a kérdező akarja eldönteni meddig maradhat a fia a feleségével. Ettől a hideg kiráz.

Persze szépen rá fogja tolni ezt a fiára, hogy milyen igazságos, meg az ő érdeke. Egy fiatalember egy mindig támogató anyáról ezt elhiszi. Ráadásul nyilván egyke, anyuka eddig is intézkedett, belefolyt mindenbe. Ezután is így lesz. Nem csak a házzal. Szépen fogja a gyeplőt, és igazgat. A gyanútlan fia besétál az anyu így anyu úgy ba. Az asszonyka meg ott lesz egy házasságban, amit az anyós irányít. Nem szólhat, ha szól, a férjét bántja meg. Ha nem szól, maga megy tönkre bele. A fiú nem vált le anyuról, de anyu nem is hagyja.

Brrr.

szept. 29. 01:47
 82/128 anonim ***** válasza:
72%

" De itt látszik, hogy a kérdező akarja eldönteni meddig maradhat a fia a feleségével."

Egyszerűen csak arról van szó, hogy nem akarja, hogy a fiát kisemmizzék és ezzel egyetemben kisemmizzék őt is, hiszen ő állná a ház szinte egészét ha jól értem. Nem kell ezt túlragozni, nem hiszem hogy itt bárki bárkit is irányítani akar. Szerintem ilyen helyzetben mindenkinek az az érdeke, hogy jó legyen a házasság nem pedig az irányítás és a manipuláció. Ha ugyanúgy kifizetné a házat, csak saját névre venné mondjuk ugyanúgy a férj és feleség élvezné, csak a papírforma lenne más. Ha ennyire utálná a menyét szerintem eddig sem támogatták volna őket nem kevés összeggel. Amúgy tényleg nem köteles senki sem adni sem elfogadni, a saját lábukra is állhatnak végre, de abból ház lehet 10 év után sem lenne. Én a feleség helyébe befognám a szám és örülnék ennek is. Ha már több éve házasok és gyerekek is vannak nagy valószínűséggel maguktól oda fogják nekik ajándékozni a házat.

szept. 29. 02:14
 83/128 anonim ***** válasza:
34%
Ahhoz jogod van, hogy elmond a véleményed, valahol az aggodalmad is érthető, elvégre sok házasság végződik válással (kívánom, hogy velük ez ne történjen meg), de egy szerelmes ember nem lát, nem hall, nagy eséllyel a saját feje után fog menni.
szept. 29. 06:48
 84/128 anonim ***** válasza:
84%

Csak a második oldalig olvastam a kommenteket, de nem semmi hogy mennyi buta vagy képmutató ember van itt.

Igaza van a kérdezőnek. Egész életükben güriztek hogy a fiúknak minden meglegyen és akkor jön egy kiscsaj, beleül a keszbe aztán adott esetben fél házzal távozik.

Lehet itt azzal jönni hogy nem szólhat bele, de ha a 100 millióból 90 nekik köszönhető akkor de, az a minimum hogy elmondja a véleményét. Azért nem egy kiló cukrot kapott a gyerek.

Egy dolgot vegyél figyelembe kérdező: a babavarot közösen veszik fel, most függetlenül attól hogy egyelőre nem sok bevétele van a menyednek, ez nyilván nem lesz mindig így, tehát közösen is fogják fizetni. Azon kívül ugye ennek a feltétele a gyerek. Amihez meg a menyednek is lesz egy kis köze. Szóval az sem lenne igazság ha semmilyen tulajdonresze nem lenne a menyednek. De valóban nem fele fele.

szept. 29. 07:07
 85/128 anonim ***** válasza:
26%
#32 Nem lehet kisemmizni azt, akinek nincs is semmije. :)
szept. 29. 07:42
 86/128 anonim ***** válasza:
60%

Még egy gondolat! Azoknak akik szerint a Meny majd milliókat fog keresni.

Először is, látszik hogy kényelmes természetű. Pár napot dolgozgat, még nem is indult be annyira a nagy vállalkozása, de már menne szülni! Itt megint pár év kihagyás következik. Ez alatt a férje fogja kvázi eltartani, ha lesz hitel azt is ő fogja törleszteni.

Tehát a tényeket a következők:

A feleség nulla hozzájárulással szeretne 50 millióhoz jutni, úgy hogy azt egy az egyben a férje családja állja!!!💸🤑😍

Kérdező! Ne hallgass azokra, akik itt háborognak, hogy asszonykának igenis jár ami jár! Ők is valószínűleg csupasz micsodával érkeztek a házasságba! Ha fizetni kell, akkor nincs, de ha kapni kell, akkor elsők a sorban.

95-5% arányba mennék csak bele, azt is jóindulattal! Ha nem tetszik nekik, akkor:

- az is bizonyítja majd, hogy mennyire anyagias és

- nem adnám el a lakást és akkor vegyenek fel száz milliós hitelt, akkor nyugodtan mehet 50-50%!!!

szept. 29. 07:52
 87/128 anonim ***** válasza:
83%

Ne legyetek már ennyire tájekozatlanok.

Válásnál full mindegy, kinek hany százalék van a neve mellett a földhivatalban. Aki be tudja bizonyitani, hogy az ő maganvagyonából van a ház, azé lesz, senkit nem erdekel a tulajdoni hanyad. Tudom, végigcsináltam, az en volt férjem is ugralt, hogy de neki 50%-a van a hazon, miközben az én örökségemből és megtakarítasomból vettük. Öt perc alatt bebizonyitottam, be is kussoltatták. Kerdező, hadd legyen neki 50%a tulajdoni lapon, semmi jelentősége.

szept. 29. 08:19
 88/128 anonim ***** válasza:
18%
A gyerek lakása egyelőre a tiétek, mert a te neveteken van, de ha most átiratjátok a fiatok nevére, mivel házasság alatt történik, automatikusan közös vagyok lesz a feleségével.
szept. 29. 08:27
 89/128 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel csak az a gond, hogy a Kérdező fia eléggé naivnak tűnik. Szerintem ő simán még válás esetén is simán belemenne, hogy 50-50%. Ott pedig a Kérdezőnek nem sok beleszólása lesz.

Ha pedig lesz gyerek, még az is elképzelhető, hogy a férj megy garzon albérletbe, mert hát milyen trauma lenne a gyereknek elhagyni a csaladi házat (félezés esetén).

szept. 29. 08:28
 90/128 anonim ***** válasza:
73%
84# Teljesen igazad van, sajnos lepontoztalak véletlenül, bocsánat!
szept. 29. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!