Mennyire szólhatunk bele a fiunk házasságába, ha közös ingatlant szeretnének?
Nyáron házasodtak össze.
Rendes kis nő a menyünk, jól kijövünk, viszont, az anyagi viszonyok nem egyenlők. Őt a szülei nem támogatták élete során, az esküvőnél is 100-100 ezret adtak, mint nászajándék (5,2 millió volt a vége). Egyetem alatt is dolgozott, először kollégista volt, aztán a fiunkhoz költözött, együtt vannak 5 éve. Mi vettünk anno lakást a gyereknek, de szeretnének gyerekeket, most, még ősszel terveznek házat venni, kettőn komolyan gondolkoznak, jövő héten megmutatnák nekünk is.
Itt a gond, amin az apjával beszéltünk már, felszínesen megemlítve.
A menyünk a házba semennyit nem tud beletenni. A mostani lakást adják el + felvennék a babaváró hitelt és a fiunknak van még egy nagyobb megtakarítása a nagyszülőktől (a lakás Pesten van, ők itthon, vidéken szeretnének lakni gyerekekkel már). A hitelt is a fiunk fizetné, ő az, aki többet keres. A felesége is dolgozik, de vállalkozóként, azt szokta mondani, hogy még bontogatja a szárnyait és a keresete nagyobb részét visszaforgatja a szalonba (kozmetikus). Kérdeztem a fiamat, ez a gyakorlatban mit jelent, mondta, hogy 70-30%-ban oszlanak meg a kiadások.
Viszont a házat 1/2-1/2 tulajdonrésszel vennék meg. Nem akarok vészmadárkodni, de rengeteg házasság végződik válással, mi is elváltunk az apjával. Hiszem, hogy a jó kapcsolat megmaradása annak köszönhető, hogy a pénzen sosem vitáztunk egy percig sem, a válásnál sem volt kérdés, mit ki visz a házasságból. De ennek, hogy így vennének házat, nem örülünk annyira.
Apja szerint üljünk le vele beszélni, szerintem nem venné ki jól magát, ha a feleségét ebből kihagynánk. Vagy egyáltalán, van értelme szerintetek beszélni erről?
110 millió az egyik, 108 a másik ház, amiket néztek, tehát nem aprópénz, nem olyan, amire legyint az ember egy válásnál.
Kérdező, legalább te keress fel ügyvédet, mert ha attól érzed magad biztonságban, hogy papíron nem 50% a menyedé, akkor nagyon rossz úton jársz, és téves biztonságban érzed magad.
A ti lakásotok eladásából befolyó összeg egy dolog, reagálok majd arra is. De engem most a többihez való általános hozzáállásod taglózott le nagyon.
A fiatok felnőtt ember. Feleséget választott magának, akivel vállalta, hogy mindent megoszt és közös döntéseket hoznak.
Ezek után megkérdőjelezni azt, hogy hogy intézik a pénzügyeiket, ki mit tesz a kapcsolatba és az mennyire kiegyensúlyozott, szerintem mérhetetlen tiszteletlenség a fiatok felé. Ezzel gyakorlatilag inkompetensnek nyilvánítod és kifejezed, hogy csak Te lehetsz az, aki jobban tudja. Miközben ő van ott minden nap, ő van benne a kapcsolatban, ő választotta feleségül a lányt. Ezt szerette volna, így szerette volna, de ha tévedne is, az is az ő dolga. Volt rá 18 (25?) évetek, hogy megtanítsátok az életre, hogy átadjatok neki egy értékrendet, ami alapján (szerintetek is) boldogulni tud az életben. Ha ahelyett, hogy fokozatosan elengedtétek volna, eddig is "szépen egyengettétek" az útját és emiatt most nem bíztok benne, az a ti bajotok, de egy felnőtt, házas embernek ilyen szinten beleszólni az életébe egyszerű bunkóság és a határok teljes eltiprása.
A lakásból származó pénzeteket természetesen jogotokban áll feltételekkel odaadni (ha egyáltalán). És bölcs is lehet felvetni ezt a kérdést a fiatoknak és megkérdezni, hogy mit gondol róla. De onnantól kezdve, hogy odaajándékozzátok, az nem a tietek. A fiatokra bízzátok, az ő ítélőképességére, az ő döntésére. (És ez bizony igaz a nagyszülők által adott megtakarításra is. Ha jól értem az már a fiadé. Nekiadták. Arról nem is beszélve, hogy abba eleve nem volt soha jogotok beleszólni, hogy hogy költsön el egy mástól kapott ajándékot) El kell engednetek a kezét és megbízni abban, hogy tudja mennyit ér 110 millió, tudja mennyit dolgoztatok érte és tudja kivel tervezi megosztani. Azon aggódjatok inkább, hogy megtanítottátok neki azokat a készségeket, amivel jó döntéseket tud hozni.
Miért nem fordulsz egy ügyvédhez, és kérdezed meg? Nekem is van két fiam, át tudom ezt érezni de!
Lehet hogy igazad van, hogy félted az örökségedet, de bőven érzek benned rosszindulatot!!! Az hogy főz -e hétköznap, mi a jó isten közöd van hozza? Az, hogy ki takarít, mi közöd hozza, normális vagy?Bugyis fiókjába benéztél már? Tönkre fogod tenni a fiad boldogságát és házasságát előre mondom. Te féltékeny vagy a menyedre, vegezz önvizsgálatot.
126# Nem, nem törlik.
Hadd szórakozzanak, vessen magára, aki komolyan veszi! 🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!