Mit tudok tenni, ezt így csendben el kell fogadnom, hogy anyukám így döntött?
Anyukám elég idős már, apukám már elnyunyt jó pár éve.
Mikor elhunyt akkor éppen egy kis ház eladása zajlott. Annak a fele anyukámé lett, a másik fele feleződött köztem és a testvérem között.
Közben egy másik lakás amiben anyukám él, annak is ugye a fele apukám néven volt, így abból is került hányad a nevemre.
Plusz volt egy autó, amit a testvérem lánya kapott meg.
Anyukám hétvégén felhívott, hogy tájékoztasson arról, hogy volt végrendeletet írni és hitelesíteni. Miszerint a lakása a testvéremet és lányát fogja illetni - nekem csak a kötelesrész fog járni.
És a pénz ami a kis ház eladásából meg maradt neki, azt már most elosztotta a testvérem és a lánya között. Úgy ahogy az ingósagokból is a legértékesebb darabokat, ékszereket.
A düh és a tanácstalanság van rajtam. Igaz, hogy nincs szoros viszony anyukámmal. Messze is lakom tőle. De tudja, hogy nem rózsásak az anyagi dolgaim és még ettől is megfoszt ha egyszer már nem lesz.
Ez ellen tudok valamit tenni?
Kérlek ne írjatok, hogy ügyvéd, jelenleg nincsen pénzem rá. A bíróságon meg az ingyenes napok szünetelnek mert nyári szünet van. Október elejére kaptam időpontot.
59-es: a kérdezö abszolút nem foglalkozik az anyjával, gyakorlatilag nem tart vele semmiféle kapcsolatot.
A testvére segíti az anyját, bevásárol neki, beszélget vele, tartja a kapcsolatot.
Tökéletesen érthetö, ha annak adja, amije van, akire számíthat!
Egyáltalán nem volt szar szülő. Mindkét gyerekének házat épített, és egészen addig (70 éves koráig) dolgozott, amiből szintén támogatta a gyerekeit, de mikor stroke-ot kapott, utána csak nyűg lett. Otthonba akarták dugni, pénzt leszedték a számlájáról, mivel hozzáfértek, stb. Szerencsére a stroke-ból felépült, egyik fülére szinte teljesen megsüketült, de semmi más nem maradt vissza (2 év múlva a jogsit is visszakapta). Utána csúnya jogi hercehurca lett, a pénz miatt. Ekkor még 12 éves voltam. E miatt lett a harag. Mert minek már az neki, úgyis csak a párna alatt pihen a betétkönyv, stb. Lényeg, hogy kapott vissza belőle. (Felét, 2 milliót, ami akkor még nem kevés pénz volt.) Aztán 2019-ben legyőzött egy daganatot, de tavaly egy újabbat már nem sikerült neki. Előtte is minimális segítségre szorult már, pl fűnyírás, egyéb ház körüli teendők, és 2019-től nem is vezetett, csak helyben, messzebbre mindenhová én vittem. Orvoshoz , temetőbe, rokonokhoz, szórakozni (igen, járt énekkarba, és néha nótaestre) vagy bevásárolni. Mikor beteg lett, új fürdőszoba kellett, jött a rezsiválság, új gázkazán, mivel a csontját is megtámadta mikor tolószékbe került, akkor rámpát kellett csinálni a lépcső helyére. Mivel 24 órás felügyeletre szorult, így igazából kerek perec megmondtam, hogy oké, akkor adom a kötelesrészt, de akkor kérem minden számlával igazolt tétel 1/6 részét, a kiesett bérem 1/6 részét, és a 24 órás felügyeletre (1.500 Ft órabérrel) napi 36.000 Ft 1/6 részét. Több, mint 20 millió. Megmondtam, amint a 4 milliót lerakja, már adom is a 2 millióját. Elhallgatott. A kiesett bérem és a számlákkal igazolt tételek összege több volt, mint a nekem járó örökség a kötelesrész nélkül. Nem gondolod, hogy kicsit arrogáns vagy? És ha életében eladja, majd elkocsmázza? Kiásod a sírból és felpofozod vagy mi? Mit szólnál, ha a gyereked azt mondaná, hogy nem vehetsz meg egy csokit, mert az az ő öröksége? Rohadtul nem. Ami az enyém, azzal hagy rendelkezzek szabadon. Ha akarom, akkor a falu végi kutyamenhelyre hagyom, ha akarom, akkor a szomszéd Bandi nevű macskájára. Mert azért én küzdöttem meg. Elhiszem, hogy várod a szüleid halálát, hogy eladd a kádárkockát 50-100 milláért, és telenyomd az üzenőfalad tengerparti képekkel, meg menőzz az új verdával... De tudod nem kell ahhoz atomfizikusnak lenni, hogy saját magad is fel tudd építeni egy olyan szintre, hogy élhető legyen. Hogy eleinte 2 műszak, és a bulit csak hírből ismered, hogy nemhogy tengerpart, de strand is csak ritkán, stb. De az utat soha nem irigyli senki, csak az eredményt.
Nem részleteztem fentebb, de beleírtam, hogy voltak hibái, de bármelyik gyerekénél sokkal jobb ember volt. K.vára nem tiszted megítélni. Túl jó ember volt, de mivel most ezzel nagyon felzaklattál, ha van túlvilág, holnap rossz napod lesz. 😁 Durva dologra ne számíts, nem volt olyan. 😉 De ha xarba lépsz, vagy leszar egy madár, esetleg meglátogat a kedves anyós egy hétre, akkor gondolj rám. 😉
Miért hisztizik itt mindenki a havi 1 telefonhívásra? Az anyja hívja őt? Ennyire beleláttok ki az aki elhanyagolja a másikat? A szülő vagy a fia? Semmit se tudtok, de egyből a kérdező ellen vagytok. Honnan tudjuk hogy az anyja 1 szent?
És ha van gyereke a tesójának az mivel több? Nem az anyjának születette, biztos volt rá keret ha betudott vállalni 1 gyereket.
Költözzön oda? Vásároljon be neki a kérdező? Mi van itt mindenki a szüleihez ragad?
Ha a kérdezőnek az egyetlen álláslehetősége messze van, ne vállalja el anyuci miatt?
Soha nem lehet hallani hogy 1 anya meg különbözteti a gyereit? Hogy van 1 kedvenc? A másik meg akármit csinálhat akkor se elég jó?
Versenyezni kell? Anyuci kedvébe járni, mert nem elég ha telefonál, maradjon a nyakán. Ez 1 vicc. Még jó hogy nem minden szülő akarja magához láncolni a gyereket. Nem azért van.
Ha ennyire nem tetszik a havi 1 hívás amin lovagoltok megsúgomhogy hogy Két oldalról kellene jönnie az érdeklődésnek. Ne csak a fia hívja, hanem anyuci is keresse és ne kivetelezzen a tesóval meg az uccsival.
63, az egyetlen álláslehetősége csak ott és soha semmikor nem ér rá megnézni az anyját az ev 52 hetében, karácsonykor is csak egyszer. Gondolom ő az egyetlen agysebész a megyejében, minden nap operálnia kell 🤣 Hagyjuk már, ez csak kifogás, innen bűzlik.
Az anyja meg kereste, csak a picifiú leállította, mert anyukának véleménye lett valamiről. Hűha. De a lóvé az kellene, mert annyira megéri a pénzt hajtani, hogy semmire se futja neki.
Az átkozódás visszaszáll!!! Erre az oldalra nem kell ilyen undorító viselkedés.
És igen létezik túlvilág, én Istenben hiszek, és aki az ördöggel cimborál és atkozódik az saját magára kívánja.
Jelentettem a kommented!
Ügyvéd meg bíróságra időpont? Körbe fognak röhögni. Mindenki olyan végrendeletet ír, amilyent akar.
Egyetlen egy esetben perelhetnél, ha anyád már meghalt volna, és a nem csak hogy a testvéred részére végrendelkezik, hanem kitagad, mert ez esetben a kötelesrész sem járna. Ekkor perelhetnél, mert a kitagadásnak szigorú feltételei vannak, annyi nem elég, hogy magasról teszel anyád fejére.
"az örökség nem jutalom, az a gyerek/gyerekek jogos része, hogy elindulhassanak az életben"
He??? Normális esetben a gyerek akkor már 50+. Mit akar elindulni az életben?
"Az anyja meg kereste, csak a picifiú leállította, "
Ha ez igaz, akkor örülj, hogy nem kitagadott, mert akkor köteles részt sem kapnál. Az, hogy nemcsak hogy nem keresed, hanem megakadályozod, hogy ő kapcsolatba lépjen veled, gyakorlatilag megszakítod vele a kapcsolatot, a kitagadáshoz is elég.
Hagyjuk már, 19 éves korom óta nem anyámmal élek, de a kérdezö gyakorlatilag nem tartja a kapcsolatot az anyjával. Havi egy telefon, meg évi egy látogatás. Ha a sarki boltosra akarná hagyni a vagyonát az anyja az is érhető lenne, mert vele több kapcsolata van mint a saját gyerekével. Azt is leírta a kérdező, hogy ő hozott rossz döntéseket az életben, amiről ő nem volt hajlandó aztán beszélni az anyjával. Tehát nem az anya ásta el a kapcsolatot.
Sajnálom hogy sokak szerint ez a normális, és ami az évi egy találkozásnál több az már mamahotel. Jó szar emberi kapcsolataik lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!