Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem tud az anyám támogat...

Miért nem tud az anyám támogatni? Vagy ha már nem teszi, miért nem marad inkább csendben?

Figyelt kérdés

Elkezdtem egy szakot, aminél már az elején éreztem, hogy nem nekem való. Ezért amikor a harmadik félév elején megtudtam, hogy terhes vagyok, ott is hagytam.

Most lett májusban egy éves a lányunk és eddig komolyabban nem kezdtem bele semmibe, ő az első, ő van a középpontban, imádjuk. Viszont én sem akarom, hogy annyi legyen az életem, hogy más pénzét költöm, szeretnék tanulni. Ezért most nyáron pótfelvételivel beadom a jelentkezésemet a jogra. Ügyvéd a férjem is, a nagyszüleim és apukám is jogászok. Mindenki örült, mikor meséltem a terveimet, kivéve anyukám.

Csak lehúzza, hogy kisgyerek mellett rémálom tanulni, ő mellettem végezte el a tanítóképzőt és hiába volt rengeteg segítsége, még úgy is nehéz volt és ne álmodozzak a jogi egyetemről. Meg hogy miért jutnak nekem eszembe ilyen dolgok, legyek kicsit realistább.

A képességeim megvannak hozzá, a párom és a nagyszülők is azt mondták, hogy segítenek mindenbe, legyen szó akár a lányunkról, vagy a suliról. De nagyon rosszul esik, hogy anya így áll hozzám és ehhez az egészhez... Vagy oké, ez a véleménye, elmondta. De ne hozza már fel minden egyes alkalommal, mert ez olyan, mintha a kedvemet akarná elvenni tőle, vagy a lelkesedésemet letörni...

2017. júl. 2. 07:21
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem beszéld meg vele, ez a legegyszerűbb. Egyébként régebben persze hogy nehezebb dolga vol anyudnak, bár nem ismerem apudat, de általában akkor az egész házat el kellett látni egyedül a nőnek, főzni, mosni , takarítani gyerekekre vigyázni, ami az is nagyon fárasztó munka pluszban még tanulni...De ha ott lesz a férjed, mamád, szüleid, akikre le tudod passzolni, és a férjed is segít a házimunkában meg mindenből kiveszi a részét akkor szerintem nem lesz gond. Sok sikert!
2017. júl. 2. 08:19
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Tartsd tiszteletben azt hogy ő erről így vélekedik, de azt tisztázd vele hogy nem vagy kiváncsi a rosszindulatú véleményére és a beszólásaira. Valamennyire érthető hisz terhesen nem bírtál végig csinálni még 2 félévet, most meg gyerek melett akarod elvégezni a jogot. Lehet hogy neki úgy jött le hogy alig vártad hogy valami indoknál fogva ne kelljen folytatni a szakot.
2017. júl. 2. 08:24
 3/3 anonim ***** válasza:

Azért, ha elvégezted írj már hogy milyen volt. Tudom miről beszél anyukád... A törpök élete nem csak játék és mese.

Szeretem, mikor valaki olyanról alkot véleményt, amiről fogalma sincsen. Ettől függetlenül e4z nem jogosít fel senkit, hogy lehúzzon bárkit bármiben. Bár a leírásodból nekem az jött le, hogy szimpla ténymegállapítást tett. Azért érzed sértőnek, lehúzónak, mert ellentétben áll az elképzeléseiddel. Én sok szerencsét és kitartást kívánok neked. Piszok nagy szükséged lesz mindkettőre!

2017. júl. 3. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!