Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyen egy szulo ha nem...

Mit tegyen egy szulo ha nem tudja tamogatni a 2. gyereke tovabbtanulasat?

Figyelt kérdés
Adott egy edesanya, ket gyerekkel, a nagyobb mindig jobban tanult, 8 osztalyos gimibe jarattuk, sok penz ment ra stb. A kisebb szakkozepbe ment, elvegezte, van ket szakmaja, nem rosszak. A nagyobbat erettsegi utan nem vettek fel foiskolara mert nem hallgatotta az anyjara es pocsek szakot jelolt meg. Potfelvetelivel sikerult beiratni mashova, de diakhitelt kellett felvenni. 1 ev utan kibukott a foiskolarol, azota kulon el es dolgozik, diakhitelt az anyja torleszti. A kisebb otthon el, dolgozik, iden erettsegizett emelt szinten es jol sikerult neki. Az apja bevallalta hogy finanszirozza a kisebb tovabbtanulasat, de az anya nem tudna eltartani a kisebb lanyat ha az nappalira fog jarni es nem tud dolgozni mellette. Ketten elnek csaladi hazban, a rezsit telen 2 fizetesbol epp hogy ki tudjak hozni. Hogyan lehet ezt megertetni sertodes nelkul?
2017. jún. 21. 20:32
1 2 3 4 5 6 7
 1/64 anonim ***** válasza:
29%

Elérakni a számokat, hogy ez van. A nagy meg törlessze a saját hitelét, ha már felvette.

A kisebbnek meg ugynaúgy adott a diákhitel csak ugye az iskolát sem ártana akkor megcsinálni, mellette meg diákmunka.

2017. jún. 21. 20:38
 2/64 anonim ***** válasza:
97%
Sehogy. Én így nőttem fel, a bátyámnak mindent a segge alá toltak, tőlem pedig elvárták hogy értsem meg hogy rám nincs már pénz. A bátyám sorra bacta el a döntéseit, most 35 éves és még mindig haza jár kilincselni pénzért meg egyebekért mert megszokta hogy ha róla van szó akkor minden van. Én mindenért megdolgoztam egymagam és most külföldön élek, a családommal csak minimálisan tartom a kapcsolatot. Soha nem fogom megbocsátani nekik, hogy ilyen szinten különbséget tettek közöttünk. Ha az egyiknek jut, jusson a másiknak is, nem lehet elvárni egy gyerektől hogy ezt megértse.
2017. jún. 21. 20:40
 3/64 anonim ***** válasza:
90%
A kedves édesanya szóljon a nagyobbik, semmirekellő kölöknek, hogy innentől ő törleszti a diákhitelt. Ha nem bírja fenntartani a házat, adja el, és vegyen olcsóbba fenntarthatót, egész életében nem támaszkodhat amúgy sem a kisebbik gyerek fizetésére. Írom mindezt úgy, hogy magam is anya vagyok, egyedül neveltem a gyerekeimet, és pofán köptem volna magam, ha nem adtam volna mindegyiknek ugyanolyan lehetőségeket.
2017. jún. 21. 20:42
 4/64 anonim ***** válasza:
82%

Ez szánalmas, értelmes ember úgy vállal gyereket, hogy ugyanazt a színvonalat - pl. mindkettőnek fősuli - biztosítani tudja.

Egyébként anyád meg hülye, amiért a dolgozó! tesód diákhitelét törleszti!

2017. jún. 21. 20:45
 5/64 A kérdező kommentje:
Az apja fizetne a tandijat, nem akarnak diakhitelt. De en mibol fogom etetni a gyereket ha hazajon es ehes ha nem keresunk ketten? Mibol lesz meg a gazszamla? Meg gyerektartast is varrnak a vegen a nyakamba az apjaval...
2017. jún. 21. 20:48
 6/64 A kérdező kommentje:
En fizetem a hitelt mert a lanyomeknak mas hiteluk is van... A mai napig ide van bejelentve hozzank, ide jonnek a felszolitok. Engem hibaztat hogy felvettuk a hitelt, fizessek en.
2017. jún. 21. 20:51
 7/64 anonim ***** válasza:
89%
Milyen tartást varrnának a nyakadba?? És korábban hogyan etettél kettőt, ha most egyet se tudsz? Ha túl nagy a ház, sok a számla, mindenképp meg kell tőle szabadulnod, a gyerek nem fog halálodig veled lakni és leadni a fizetését.
2017. jún. 21. 20:52
 8/64 anonim ***** válasza:
93%

Na most veled él a kisebbik gyerek? Akkor hogy varrnának már a nyakadba gyerektartást?

A nagyobb, már dolgozó gyerekednek szólj, hogy nem tudod tovább törleszteni a diákhitelét, innentől már az ő dolga.

Attól függően, milyen szakra fog járni a kisebbik gyerek, mellette azért diákmunkázhat valamennyit.

2017. jún. 21. 20:53
 9/64 Andizsuzsi ***** válasza:
94%

"Az apja fizetne a tandijat, nem akarnak diakhitelt."

A gyerek államilag finanszírozott szakra jelentkezzen és akkor apuka támogathatná a megélhetését.

2017. jún. 21. 20:54
 10/64 anonim ***** válasza:
78%
Huzzal el masodallast keresni vagy vegyél fol hitelt, de ne a gyerekkel tartasd el mindkettotoket. Elveszed a jovojet es csak megkeserited az eletet. Neki az lenne a kotelesege hogy tanuljon, neked pedig hogy ezt biztositsd neki.
2017. jún. 21. 20:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!