Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyen egy szulo ha nem...

Mit tegyen egy szulo ha nem tudja tamogatni a 2. gyereke tovabbtanulasat?

Figyelt kérdés
Adott egy edesanya, ket gyerekkel, a nagyobb mindig jobban tanult, 8 osztalyos gimibe jarattuk, sok penz ment ra stb. A kisebb szakkozepbe ment, elvegezte, van ket szakmaja, nem rosszak. A nagyobbat erettsegi utan nem vettek fel foiskolara mert nem hallgatotta az anyjara es pocsek szakot jelolt meg. Potfelvetelivel sikerult beiratni mashova, de diakhitelt kellett felvenni. 1 ev utan kibukott a foiskolarol, azota kulon el es dolgozik, diakhitelt az anyja torleszti. A kisebb otthon el, dolgozik, iden erettsegizett emelt szinten es jol sikerult neki. Az apja bevallalta hogy finanszirozza a kisebb tovabbtanulasat, de az anya nem tudna eltartani a kisebb lanyat ha az nappalira fog jarni es nem tud dolgozni mellette. Ketten elnek csaladi hazban, a rezsit telen 2 fizetesbol epp hogy ki tudjak hozni. Hogyan lehet ezt megertetni sertodes nelkul?
2017. jún. 21. 20:32
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim ***** válasza:
95%
De, de a Te hibád. A nagyobbikat pátyolgatod, kinyalod a seggét, a kisebbik meg la van szarva. A kisebbik szívjon a link nagyobbik miatt? Akit még most is képest Vagy pátyolgatni? A nagyobbiknak az ablakon kiszórt diákhitelét nem kell törleszteni, oldja meg az életét. Nem azért nem vették fel, mert pocsék szakot jelölt meg a nagyobbik, nem azért bukott ki aztán a második szakról. Amúgy sokkal előbb megoldja nappalin diákmelóval, mintha levelezőre járna és ott fizetne tandíjat. Amúgy nekem sem adtak otthon egy fillért sem a fősuliba. Albérletben laktam egyedül, és nem jártam haza a szennyessel és kajáért, messze is laktak a szüleim, nyomtam 3 műszakban túlórákkal, kőkemény volt, de még élek. Aki diplomát akar annak lesz is.
2017. jún. 21. 21:30
 22/64 A kérdező kommentje:
Latom itt en leszek a rossz szulo mindenkinek... A foiskola/egyetem kivaltsag, nem pedig csak ugy jar mert nagyon draga! Kivancsi vagyok itt a valaszolok tobbsegenek dalolva fizetett e a szulo vagy csak jol esik lehordani a masikat
2017. jún. 21. 21:32
 23/64 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező, valójában nem az a legfőbb probléma, hogy nem tudod támogatni, nagyon félrevezető a kérdés, hanem az, hogy az ő fizetése nélkül nem élsz meg. Te magad írtad le. Ezen pedig mindenképp változtatnod kell, mert egyszerűen nem várhatod el tőle, hogy a saját életének, egzisztenciájának felépítése helyett téged tartson el, holott munkaképes vagy. Ha az apja támogatja a továbbtanulását, nyilván az a legkisebb költség, hogy minden hétvégén enni adsz neki, ha hazamegy, nem ez a te gondod. Tök jó, hogy felnevelted, ha szereted, akkor engedd is el, hadd menjen tanulni, te meg oldd meg a megélhetésedet nélküle.
2017. jún. 21. 21:35
 24/64 anonim ***** válasza:
97%
Nagyon is hibás Vagy. Jó, hogy nem azt várod, hogy a kisebbik gyerek szarja le a jövőjét, és még ő tartsa el a szüleit, vagyis Neked segítsen anyagilag , hogy a nagyobb tesójának kevesebb gondja legyen. Úgy, hogy az cseszett tanulni, otthon sem él, csak várja otthonról a pénzt. Fizesse a nagy tesó a hitelét szépen. Te meg nem lehetsz annyi idős, hogy arra szorulj,hogy a gyereked tartson el. Ha az apja fizeti amúgy is a kisebbik tanulását, akkor mi a gond? Zsebpénzét majd megkeresi diákmunkával. A többit meg megoldod a gyereked érdekében, mert elvileg ANYA vagy. Szültél két gyereket, kettő jövőjéért Vagy felelős. Tudtad mit vállalsz.
2017. jún. 21. 21:37
 25/64 anonim ***** válasza:
100%

Engem felvettek államira annak idején és államin csináltam végig, és csúsztam is, de akkor is megcsináltam, és megvan a diplomám, mert meg akartam csinálni, és nem csak a papírért.

Öcsém elsőként eltolta a választását, de ez már akkor derült ki, mikor már oda járt, hogy mégse olyan, amilyennek elsőre képzelte. De tudod, mit csinált? Oké, azt az iskolát abbahagyta. Utána viszont elvégzett egy alpinista képzést, egy tanévet végigtanult, felkészült, és jelentkezett egy másik helyre a következő tanévben, ahova felvették és azt végig is csinálta. Volt egy linkebb időszaka, de gyorsan észbe kapott. Amúgy meg a szüleink kihajítottak volna otthonról, ha így ellógjuk a tanulmányainkat, mint a te nagyobbik lányod.

Már mindketten magunkat tartjuk el, öcsém huszonéves, én már harmincas. A szüleinknek az a felfogása, hogy mindkét gyereküknek megadják ugyanazt a lehetőséget. Nekem pl. segítettek a lakáshoz jutásban (bár a nagyobbik tőkerészt én alapoztam meg), ugyanennyit segítenek öcsémnek is, amint lakást vásárol (csak ő még nem vásárol, mert egyelőre a munkahelyén kap szolgálati szállást, és az addig jó, amíg gyűlik a pénz a lakáskasszán).

2017. jún. 21. 21:39
 26/64 anonim ***** válasza:
100%

"Kivancsi vagyok itt a valaszolok tobbsegenek dalolva fizetett e a szulo vagy csak jol esik lehordani a masikat"

Nekem és mindkét tesómnak fizették az alapdolgokat (kollégium, kaja, tankönyv), én diákmelóztam is, a szórakozást abból fedeztem. Állami finanszírozással tanultunk. Én pedig fizettem mindkét gyerekemnek az egyetemet, a harmadikét is fizetni fogom, ha felveszik államira. Tandíjas nem fért volna bele, de nem is volt rá szükség.

2017. jún. 21. 21:40
 27/64 anonim ***** válasza:
100%
Azért Vagy rossz szülő itt mindenki szemében, mert hatalmas különbséget teszel a két gyermek közt, és ráadásul az egyik meg sem érdemli. A másik, hogy még Te várod, hogy a kisebbik adjon fel mindent, hogy Téged támogasson. Nagyon sokan megoldottál szülői segítség nélkül a diplomát, legalább is az ismeretségi körömben, többek közt én is. Ha a kisebbik menni akar had menjen, majd dolgozik mellette, mint sokan mások, sőt sokat család, gyerek mellett diplomáznak. A nagyobbik oldja meg az életét, nem lakik otthon. Te meg gondolkodj azon,hogyan tudnál plusz munkát vállalni vagy jobban fizető helyre menni.
2017. jún. 21. 21:43
 28/64 anonim ***** válasza:
89%
Ha jól olvastam, családi házatok van. Add el a házat, ha tudod és vegyél belőle úgy egy lakást, hogy maradjon még pár milla megtakarítás. Vagy a lányod költözzön az apjához.
2017. jún. 21. 21:48
 29/64 anonim ***** válasza:
94%

"Kivancsi vagyok itt a valaszolok tobbsegenek dalolva fizetett e a szulo "

Nem nem fizették, pont azért tudjuk, hogy úgy sem lehetetlen megcsinálni. Volt, hogy éjszakás műszakból mentem ZH-t írni vagy a jogvizsgára és már szülőktől külön lakta, fizettem az albit, tandíjat. Igaz diákhitelem van, de van is olyan állásom, hogy ma már tudok lakáshitelt fizetni belőle, még a diákhitelt is, és megélek egyedül.

2017. jún. 21. 21:49
 30/64 anonim ***** válasza:
92%
Tényleg a gyerekek apja mit szól? Hagyja ezt Neked? Nem lehetsz egy egyszerű természet amúgy. Gondlom Ő meg nem tudja Veled megbeszélni vagy nem is hallgatod meg. Írtad, hogy fizetné is a tanulását, akkor azzal Neked mi gondod? Nem Neked adja, és a tróger nagyobbik gyerekének, hogy még több pénz el legyen cses...ve?
2017. jún. 21. 21:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!