Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyen egy szulo ha nem...

Mit tegyen egy szulo ha nem tudja tamogatni a 2. gyereke tovabbtanulasat?

Figyelt kérdés
Adott egy edesanya, ket gyerekkel, a nagyobb mindig jobban tanult, 8 osztalyos gimibe jarattuk, sok penz ment ra stb. A kisebb szakkozepbe ment, elvegezte, van ket szakmaja, nem rosszak. A nagyobbat erettsegi utan nem vettek fel foiskolara mert nem hallgatotta az anyjara es pocsek szakot jelolt meg. Potfelvetelivel sikerult beiratni mashova, de diakhitelt kellett felvenni. 1 ev utan kibukott a foiskolarol, azota kulon el es dolgozik, diakhitelt az anyja torleszti. A kisebb otthon el, dolgozik, iden erettsegizett emelt szinten es jol sikerult neki. Az apja bevallalta hogy finanszirozza a kisebb tovabbtanulasat, de az anya nem tudna eltartani a kisebb lanyat ha az nappalira fog jarni es nem tud dolgozni mellette. Ketten elnek csaladi hazban, a rezsit telen 2 fizetesbol epp hogy ki tudjak hozni. Hogyan lehet ezt megertetni sertodes nelkul?
2017. jún. 21. 20:32
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
87%
"A foiskola/egyetem kivaltsag, nem pedig csak ugy jar mert nagyon draga!" Az igaz,hogy drága, de aki akarja megcsinálja. A mai 20-35 éves korosztályból annak nincs aki nem akarja, nem kitartó és lusta. Én 40 múltam, de már az én korosztályomból is annak nincs, aki nem akarta. Úgy biztos nem, ha hétvégén buli, aztán du-án 2 ig alvás diákmeló helyett. Vannak jó levelező oktatások is, igaz tandíjas, de valamit valamiért.
2017. jún. 21. 21:58
 32/64 anonim ***** válasza:
100%
Szégyeld magad. A nagy fizesse a Diákhitelt, te meg húzd meg a nadrágszíjat. Nem is értem hogy gondolod, ott marad majd a kicsi téged eltartani. Ezzel a hozzáállással szépen elüldözöd. Fizess általány díjat a fűtésre. Egyedül nevelte nagynéném unokatesóm szűkösen voltak de elvégezte az egyetemet olyan szakon ami mellett lehetetlen volt diákmunkázni.
2017. jún. 21. 22:03
 33/64 A kérdező kommentje:
En nem beszelek az apjukkal, most ezzel akar rajtam bosszut allni mert fizetnie kellet a 2 gyerekre tartasdijat 8 evig. Most meg en szakadjak meg 2 felnottre. A haz is kozos, en egyedul nem adhatom el.
2017. jún. 21. 22:08
 34/64 anonim ***** válasza:
100%
És te meg azzal akarsz rajta bosszút állni, hogy gátolod a második gyerekedet? Tudod, hogy így elmarod magadtól a gyereket? Aztán majd magadra maradsz a felelőtlen nagyobbikkal...
2017. jún. 21. 22:11
 35/64 anonim ***** válasza:
100%
De eladhatod,ha Ő nem akarja akkor is. Vagyis bemész a bíróságra kéred a közös-tulajdon megszüntetését. Ok, nem két hónap mire lezajlik. Nem Vagy egyszerű eset, kifogás, kifogás hátán. Igen is beszélned kell Apukával, mert neki ugyan úgy a gyereke, és írtad is, hogy ő fizetné. Amúgy a gyerektartást vagyis itt már rokontartást akkor is kap a gyermek (ha nem érdemtelen rá ) amíg diplomázik, szóval Apuk a így is úgy is fizeti a gyereknek a pénzt ahhoz, hogy tudjon tanulni. Az a pénz arra van, hogy a gyerekre fordítsd, ne magadra.
2017. jún. 21. 22:19
 36/64 anonim ***** válasza:
100%

"Most meg en szakadjak meg 2 felnottre."

A nagyobbikra nem kell megszakadnod, tartsa el magát,nem is otthon lakik. A kisebbikre elvileg kell még rokontartást kapnod apukától, ha tovább tanul. Amúgy kiszakadjon meg a gyerekre ha nem a szülő? Vállaltál kettőt, tudtad mivel jár.

2017. jún. 21. 22:23
 37/64 anonim ***** válasza:
100%
Ne enged tanulni a kicsit. Majd úgy elmegy otthonról, hogy többet nem látod az életben. Joggal.
2017. jún. 21. 22:24
 38/64 anonim ***** válasza:
93%

"En nem beszelek az apjukkal, most ezzel akar rajtam bosszut allni mert fizetnie kellet a 2 gyerekre tartasdijat 8 evig. Most meg en szakadjak meg 2 felnottre. A haz is kozos, en egyedul nem adhatom el."

Szóval fizette rendesen a tartásdíjat, plusz otthagyta nektek a házat ingyen és bérmentve, pedig a fele az övé. Most pedig fizetné a gyerek tanulását.

A te dolgod, hogy beszélsz-e vele vagy sem, mindenesetre a jelenlegi helyzetet se így, se úgy nem fogod fenntartani, értsd már meg. Ha a lányod tanulni akar, ott fog hagyni és elmegy egyetemre, ha tüzes ördögök potyognak is az égből, ha pedig nem, akkor is elmegy, legkésőbb ahogy beleszeret egy srácba és össze akar bútorozni vele. NEM fog téged eltartani, nem fogja a házat sem fenntartani csak azért, mert te nem beszélsz az apjával. A férjed bármikor kérheti a közös tulajdon megszüntetését, és akkor is elárverezik a fejed fölül a tetőt, ha két kézzel kapaszkodsz az ajtóba. Jobban tennéd, ha ezt megelőznéd, eladnátok és a feléből vennél egy kis lakást, ahol elférsz, akkor talán a gyerekedet se veszíted el teljesen. Nem azért hajtott meló mellett az emelt érettségire, hogy letegyen a terveiről a te konokságod miatt.

2017. jún. 21. 22:26
 39/64 anonim ***** válasza:
100%

Csak egy sztori a saját családomból. Anyai nagyanyám is gátolta anyámat, ahogy csak tudta, pedig a nagyszüleim nem váltak el, de nagyanyám azt tervelte ki, hogy anyám majd ott marad a faluban, teljesen megromlott a kapcsolatuk. Nagyanyám fúrta anyámat, amikor anyám főiskolára ment, fúrta a szüleim házasságát folyamatosan. Anyám már elmúlt 50 éves, nemsokára nyugdíjas, és mai napig nem tudta feldolgozni, hogy az anyja nem szereti, és úgy bánik vele egész életében, ahogy, egyre többször tör ki belőle valami keserű emlék, amit évtizedeken keresztül titkolt, én meg egyre jobban megértem ezek alapján, hogy anyámnak miért vannak pszichés gondjai, és dühös vagyok nagyanyámra, aki önző és rosszindulatú.

Szóval hajrá, ennek fényében gondold át újra a helyzeteteket.

2017. jún. 21. 22:32
 40/64 anonim ***** válasza:
100%

Hú ritka g..i anya vagy. Nem az a gond, hogy nincs pénzed fizetni a kisebbik tanulmányait. Nekem sem tudták, mert MEGHALTAK...szóval ne általánosíts!!!

Itt az a gond, hogy h..ye is vagy meg lehúzó. H..ye hogy fizeted a nagyobbik hitelét. Azért is, hogy engedted önktsg-esre menni...Lehetett volna egy év OKJ, esetleg pótérettségi, a magasabb pontokért, és kövi éven újra beadni!

Lehúzó,mert így kizsigereled az apukát és a kisebbik lányod. Oké, nem megy továbbtanulni, mert nem tudod fizetni, meg kell a fizuja. De mit csinálsz, ha lelép otthonról? Akkor nem lesz pénz. Nem lesz gy.tartás, nem lesz fizu. Akkor mit csinálsz? Kisebbik gyerek helyébe, megkérdezném az apámtól, hogy odaköltözhetek-e és ha államira felvesznek, akkor támogat-e benne. Mindent megtennék az ösztöndíjért, és diákmelóznék, hogy megháláljam édesapámnak a támogatásàt!

2017. jún. 21. 22:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!