Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az mennyire gyakori, hogy egy...

Az mennyire gyakori, hogy egy fehérgalléros, középosztálybeli családban a gyerekeiket alsóosztálybeli ruhákban járatják?

Figyelt kérdés
Ha mondjuk úgy nézzük, hogy alsóosztálybeli a max néhány ezer Ft-os, pl. adománybolt, turkáló, a noname bolt és a kínai, a középosztálybeli a 5-20 ezres kategória pl. egy Adidas, Puma, Nike, felsőosztálybeli meg a Boss, Calvin Klein, Tommy Hilfiger stb.?

2024. ápr. 5. 10:19
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/160 A kérdező kommentje:
A közönséges pamut a tipikus legolcsóbb gagyi még a H&M-ben is és te beszélsz primitívségről. :D
2024. ápr. 6. 12:35
 82/160 anonim ***** válasza:
93%
Bőven lenne pénzünk Calvin Klein, Hugo Boss, Gant stb ruhákra, de se magunknak, se a gyereknek nem veszünk, inkább turkálóból. Van pár, amikor meg kell jelenni, de a többség turkálós. Mi ezzel a baj? A gyerek hamar kinövi, tönkreteszi. Egyedül a jó minőségű(nem márkás) cipőre nem sajnáljuk a pénzt
2024. ápr. 6. 12:41
 83/160 anonim ***** válasza:
90%

Ha szegényes, de nem koszos, szakadt, az attól még alsóosztálybeli viselet. Hisz pl. tegyük fel szembejön veled egy felnőtt az utcán. Van a lábán egy noname kínai cipő, egy farmert visel, meg egy legolcsóbb pamut pulóvert mögötte pólóval, elővesz egy Samsungot, aminek a hátán egy BKV bérlet van.

Én azt látom, pont a menőzni akaró suttyó proligyerekek villogtatják az Iphonet a villamoson:-D Na az a gáz, magát mencinek hisző gyerek, azt ott kapaszkodik az is a 4-6oson a középkategóriás ruhájában:-D

A prolik szokták figyelni kin milyen ruha van, ha ez megnyugtat. Az igazi, nagy márkákon nincs is márkajelzés. Amúgy meg, ha kamaszról beszélünk, és menő cuccokat akar, el is mehet megkeresni az árát nyugodt szívvel.

2024. ápr. 6. 12:56
 84/160 anonim ***** válasza:
91%

Aki csak azért akarna barátkozni meg jófejkedni velem, mert felvettem egy márkás szettet, de ha ne adj Isten, a kedvenc szakadt farmeromban vagyok, már leköpdösne… na… az kapja be! Egy nagy nulla emberileg. Nem sokat veszítek.

Jól szituált családban nőttem fel. Megtehetném, hogy teleaggatom magamat a legklisésebb logókkal, de csak szarul érezném magam bennük, mert nem vagyok futószalagon gyártott tucat liba.

A kreativitást és az elvontságot preferálom. Felveszem a dédanyám rózsafűzérét a nyakamba, amit 10 forintért vásárolt fél évszázaddal ezelőtt. Olyan állapotban van, és olyan gondosan megmunkált, hogy Hilfiger se állít elő ilyet. Fél év után már megette a rozsda az összes cipzárat és fém giccset.

2024. ápr. 6. 13:24
 85/160 anonim ***** válasza:
93%

48-as, én Svájcban élek, egyhavi keresetem 9000 chf - számold át, az mennyi -, és nem is bankigazgató vagyok, csak egy szaros ápolónő.

Ennek ellenére sohasem vásárolok drága holmit, márkás holmit - kivéve a túrabakancs, mert az ne ázzon már be -, hanem tök normális ruhákban járok, nem CK meg társai.

Ha látnál az utcán, azt hihetnéd, hogy sima középosztálybeli nőt látsz, aztán 2x annyi a keresetem, mint Mo-n egy menő cégvezetőnek. :D

2024. ápr. 6. 14:03
 86/160 A kérdező kommentje:
Na hát pont ez sokak tévedése, hogyha összetrógerkednek egy Iphone-t, vagy egy luxuspólót, azzal bekerültek a középosztályba. Aranygyűrű az ujján, koldustarisznya a hátán, mondták nevetve már régen is. Hogy van-e Iphone, méregdrága cipő és farmer, autó stb. egyenként, csak részletek az összképnél. Ahogy a felnőttek mondják külföldön "what's your net worth?" Persze lehet mondani a kamaszsrácnak, hogy udvarolj a legcsúnyább lánynak, neki nem számít a pénz. :D
2024. ápr. 6. 14:42
 87/160 A kérdező kommentje:
Jóhát más meg a kongói felsővezetőnél keres jobban, közben meg takarít Romániában, jaj de menő.
2024. ápr. 6. 14:43
 88/160 A kérdező kommentje:
A státusz változik ahhoz képest hogy melyik városba megy az ember tanulni vagy dolgozni, pl. szabolcsiba vagy svájciba.
2024. ápr. 6. 14:49
 89/160 A kérdező kommentje:
Ha öt diáknak sokat költöttek a megjelenésére, tíznek közepeset és tízenötöt néhány ezerért csupa szegényesbe pl. kínaiba öltöztettek, akkor ott "normális", de a csóró klikk a szegényes ruha. Szóval a szegényest lehet normálisnak hívni, de minek középosztálybeli családnak ilyenbe öltöztetni?
2024. ápr. 6. 15:04
 90/160 anonim ***** válasza:
100%
Nálad komoly bajok vannak fejben. Mi vagy te? Fizetett gyik nézettség generátor? :D
2024. ápr. 6. 15:07
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!