Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az mennyire gyakori, hogy egy...

Az mennyire gyakori, hogy egy fehérgalléros, középosztálybeli családban a gyerekeiket alsóosztálybeli ruhákban járatják?

Figyelt kérdés
Ha mondjuk úgy nézzük, hogy alsóosztálybeli a max néhány ezer Ft-os, pl. adománybolt, turkáló, a noname bolt és a kínai, a középosztálybeli a 5-20 ezres kategória pl. egy Adidas, Puma, Nike, felsőosztálybeli meg a Boss, Calvin Klein, Tommy Hilfiger stb.?

2024. ápr. 5. 10:19
 101/160 anonim ***** válasza:
27%

"Öreg, a 90-es években jártsm gimibe, senki nem foglalkozott azzal, hogy a másiknak milyen márkájú cucca van."

Én is akkor jártam, és azért ez nem teljesen így volt, csak nem volt ilyen általános.

A többség valóban nem foglalkozott vele. Inkább pl az ment, hogy nekem volt valami noname börkabátom, azt hitték menözni akarok vele. Ugyanez azzal is, hogy régi sportautóm volt.

Tipikusan a panelprolik voltak olyanok, hogy azt lesték, hogy ki mit hord, mert nekik más sem volt az unalmas életükben. Az egyik konkrétan ki is fejtette, hogy látszik, hogy nekem van fiatalon egy autóm, de másom semmi, mert hát nem majomkodok rohákkal. (sosem tudtam öltözködni, ezért kb. olyan változatosan öltözködtem, mint Steve Jobs.

2024. ápr. 8. 08:38
 102/160 anonim ***** válasza:
89%

Nálunk nem volt ilyen. Erős gimibe jártam, ott nem volt ilyesmi.

Intelligens emberek vettek körül.

A mai napig nem érdekel az öltözködés engem sem.

2024. ápr. 8. 09:02
 103/160 Darius- ***** válasza:
24%
100- Igen nyertél egy piros pontot tőlem. Tudod az a jó magaviselet jutalma.
2024. ápr. 8. 11:27
 104/160 anonim ***** válasza:
100%

"Intelligens emberek vettek körül."

Az intteligenciának semmi köze ehhez. Láttam nagyon magas intelligenciával már igazi beképzelt bunkókat. Ahogy kicsit gyengébb képességü, de végtelenül udvarias jóindulatú embereket is.

2024. ápr. 8. 12:12
 105/160 anonim ***** válasza:
86%
103 a piros pont ugyanolyan mint az ölelés. Ha viszonzod, azzal nem veszetesz semmit, sőt még neked is jobb lesz utána a közérzeted. :)
2024. ápr. 8. 12:14
 106/160 anonim ***** válasza:
85%
Én a 2010-es évek elején voltam gimnazista, nálunk farmer, póló volt az átlagviselet. Azon kívül mindenki aszerint öltözködött, hogy milyen szubkultúrához tartozott. Az emósok kockás cuccokat hordtak, a deszkások deszkás cipőt meg sapkát, a rockerek terepnadrágot meg zenekaros pólót; de az soha nem volt releváns, hogy ezek mennyibe kerültek. Talán a deszkásoknál volt ilyen egyedül a DC cipő, mert az akkor jött be, és mindenki olyat vett. De volt olyan évfolyam társam, aki erősen felső-középosztálybeli családból volt, szülők vállalkozók, nagy kertes ház, több siófoki nyaraló stb. Ő szintén DC cipőben és fullcapben járt. Aztán ő 18 évesen szerzett először barátnőt, a másik srác a baráti társaságból ugyanezzel az öltözködéssel panelban lakott, és 16 éves korára járt már a fél iskolával, egyszerűen mert nagyon jó volt a dumája. Volt persze 1-2 ilyen tipikus gold digger csaj, viszont ők nem is sulin belül randiztak, hanem huszonéves vállalkozókkal, akiknek volt már rendes egzisztenciájuk. Na, azt azért megnéztem volna, ha egy ilyenhez odamész, hogy apukám vett nekem iPhonet meg Boss inget, randizzunk; de nem az lett volna a reakciójuk, amit itt elképzelsz.
2024. ápr. 9. 07:30
 107/160 anonim ***** válasza:
89%

Nálunk is farmer, póló volt, még szubkultúrák se nagyon jelentek meg.

Emlékszem, egyik osztálytárs megkérdezte a másiktól: te rapper vagy? (Ruha alapján).

Mire ő: nem, ez van, ilyen felső van a szekrényemben.

2024. ápr. 9. 11:40
 108/160 anonim ***** válasza:
78%
98, pontosan, nálunk egyenruha van, és mennyivel jobb. Támogatnám mindenhol a bevezetését.
2024. ápr. 9. 15:58
 109/160 anonim ***** válasza:
83%
108, amikor meg kötelezö volt az iskolaköpeny, mindenki azellen lázongott.
2024. ápr. 9. 16:31
 110/160 anonim ***** válasza:
82%
Mondjuk, az annyira nem volt egyenruha, az is változatos volt.
2024. ápr. 9. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!