Az mennyire gyakori, hogy egy fehérgalléros, középosztálybeli családban a gyerekeiket alsóosztálybeli ruhákban járatják?
Ha jobb helyzetben is van az ember, még mindig nem értem, hogy mi értelme annak, hogy boldog-boldogtalan lássa rajtad a státusszimbólumnak szánt címkét. Így csak több ingyenélő, viszont emellett rosszindulatú proli akar meglopni és kirabolni a nyílt utcán.
Fiatal felnőtt nő vagyok.
Ma egy Desigual póló volt rajtam, ami azért nem a megengedhetetlen luxus. Nem is volt telenyomva klisés logókkal, de látszott rajta, hogy szép darab.
Nem azért vettem fel, hogy mindenáron “márkássssss” cucc legyen rajtam, hanem azért mert illik az artsy stílusomhoz.
Erre az aluljáróban megszólal mögöttem egy megkérdőjelezhető szándékú nő, hogy “Na, ez pénzes ‘kislány’ lehet!”
Istenem, de buta kerdes ez…
Kozep-felsovezeto vagyok, hetszamjegyu, nem egyessel kezdodo netto fizetessel, szerencsere kevesse kell figyelnem ra, hogy mire mennyit adok ki.
De az ilyen mondatoktol a hajam kihullik: “ Van a lábán egy noname kínai cipő, egy farmert visel, meg egy legolcsóbb pamut pulóvert mögötte pólóval, elővesz egy Samsungot, aminek a hátán egy BKV bérlet van.”
Labamon van egy borcipo (fogalmam sincs a markajarol, nem is erdekel) vagy sportcipo (most Sketchers) van, mindketto brutalis 15-20k korul volt.
Alapvetoen farmert hordok (mar amikor nem rovidnadragot), a ket leggyakrabban hordott szerintem konkretan Tesco-s. :D
Boxer Lonsdale, zokni legtobbszor Decathlon-os (tok jo a teniszzoknijuk!). Galleros polokbol van par Heavy Tools-os. Pulovernek fruit&looms, egyesuleti logos.
A telefonon hatuljan nincs bkv berlet, mert appot haszbalok, a felesegem viszont a tokjanak a hatuljan hordja.
Telefon iphone (nekem 13-as, IT-skent is tokeletes, felesegemnek 14), 200k alatt megveheto. Tegyuk hozza, hogy a hasonlo kategorias Samsungok se olcsobbak.
Az, hogy az ennyire sekelyes es egyszeru emberek mit gondolnak rolam, az meglehetosen hidegen hagy, ezer szazalek, hogy nem fogok az o teveszmejuknek megfeleloen oltozni.
Nyilvan szakmabol es poziciobol fakadoan is van egyfajta ismerosi buborekom, de ertelmisegi korokben a kutya nem nezi, hogy mi a markaja a ruhadnak.
Az marad az agyilag zokni retegnek, meg ahogy ok elkepzelik a “gazdagok” vilagat a tv2-s musorok alapjan…
114 alapjában egyetértek minden, viszont a "7 szájegyüböl" nem telik ékezetre?
Nem az van, hogy vezetöként példaképeknek kellene lennünk?
Kérdező, az agyilag zokni itt te vagy.
Sokan leírtuk, hogy tojunk a márkákra, erre te továbbra is azon rugózol, hogy mindenki a márkát nézi.
Reménytelenül buta vagy.
#115, a helyesírás a példaképség (meg úgy általában a kultúra) része, ez igaz. Viszont telefonról gépelve az interneten erősen opcionális. Szia, internetes kultúra, netikett!
Az mondjuk erősen irónikus, hogy neked - az ékezethiányt helyesírási hibaként felhánytorgatva - sikerült két mondatban alsó hangon 5 helyesírási hibát véteni...
#116:
"külsejét elhanyagolja", "fürdött-e egyáltalán": Hol beszélt itt bárki ilyesmikről? Te kevered össze a tiszta, ép (akár minőségi) ruhát a márka fogalmával, miközben a kettőnek konkrétan semmi köze nincs egymáshoz.
Hogy egészen őszinte legyek ilyen szintű szellemi toprongyosságot nehezen tételezek fel bárkiről, szóval vagy kevés a kézpelőerőm (ez esetben neked tényleg ennyi eszed van) vagy csak trollkodsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!