Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az mennyire gyakori, hogy egy...

Az mennyire gyakori, hogy egy fehérgalléros, középosztálybeli családban a gyerekeiket alsóosztálybeli ruhákban járatják?

Figyelt kérdés
Ha mondjuk úgy nézzük, hogy alsóosztálybeli a max néhány ezer Ft-os, pl. adománybolt, turkáló, a noname bolt és a kínai, a középosztálybeli a 5-20 ezres kategória pl. egy Adidas, Puma, Nike, felsőosztálybeli meg a Boss, Calvin Klein, Tommy Hilfiger stb.?

2024. ápr. 5. 10:19
 141/160 anonim ***** válasza:
62%

A kérdezőnek az a fő baja, hogy másokat a pénzük alapján ítél és elvárja, hogy rongyrázó legyen valaki.

Azokkal se értek egyet, akik azt írják, hogy a kamaszok nem ítélnek márka, stb. alapján. Sajnos a többség ítél. Én 30 éve voltam kamasz és már akkor is ment ez.

A stílus az, ami inkább informatív. Pl. a panelproli a folytonos melegítőben járásával akkor is igénytelen a szememben, ha drága melegítőt visel. A saját köreiben viszont jólöltözöttnek ítélik.

Olcsó ruházattal is lehet csinos valaki, ha harmonikus, tiszta a ruházata.

Azt általában lehet látni, mennyire minőségi az anyag, milyen szépen vagy csúnyán van megvarrva. Vannak minőségi különbségek a ruhák közt, az nem igaz, hogy nem lehet látni. Azt viszont nem, hogy az illető mennyit költött rá. Van, hogy turiban is lehet nagyon jó minőségű dolgokat fillérekért kapni, vagy valaki ajándékba is kaphatta.

Normális ember nem az alapján választ társat, milyen drága cuccai, autója van. A személyiséget nézi. Természetesen az ápolt megjelenés számít, meg az, hogy ne egy proli stílusban legyen felöltözve, ha pl. értelmiségi. Az öltözködés valóban a személyiség kisugárzása is. Bizonyos munkakörökben meg van elvárt kinézet, ahhoz is valaki kell, hogy alkalmazkodjon. Ha valami topmenedzser, lehet, hogy azért kénytelen márkás, drága ruhákat felvenni a munkahelyére, mert anélkül kirúgnák.

A divatosságról meg annyit, hogy nem mindenki szereti a trendeket követni, ezért lehet csinos, harmonikus az öltözék, ha régi is. Nekem pl. jobban tetszenek a régebbi ruhák, a mostani divat nemigen jön be. Szívesebben hordom a fiatalkori ruháimat, nőiesebbek, csinosabbak a szememben, a mai cuccok közül keveset találok olyat, ami megfelel az ízlésemnek. Akinek ez nem tetszik, az úgy járt, engem az érdekel, hogy én jól érezzem magam a ruháimban (egy munkahelyen azért alkalmazkodom az elvárásokhoz).

2024. máj. 18. 13:18
 142/160 A kérdező kommentje:

Van ahol csak érzik, de illemből nem mondják ki, hogy valaki családja sikeresebbnek, pénzesebbnek tűnik a másiknál. Máshol már a tízéves is megkérdi hogy milyen telefonod van és kineveti a Samsungodat. Ami a kort illeti, meg tudják különböztetni általános iskola alsósok is az átlagos, Adidas, Nike tornacipőt az olcsó kínaitól.

Általában pont azok nevezik a középosztálybeli ruhák megvételét rongyrázásnak, meg félnek a pénz"kidobástól", amivé a státusszimbólumok megvételét próbálják torzítani, akiknek kevés a pénzük.

2024. máj. 18. 14:33
 143/160 A kérdező kommentje:
Az igaz, hogy lehet drágább ruhában is rosszabbul kinézni ha rosszul áll, rossz színe van, stb. Meg olyan is van hogy a minősége is pont olyan mint a turiban, csak a márkát próbálják eladni. Viszont azért az elegancia mellett az ár és a márka is tagadhatatlan része az imidzsednek, ahogy felnőttként máshogy érzed magad egy Suzukiból, meg egy Lamborghiniből kiszállva.
2024. máj. 18. 14:42
 144/160 anonim ***** válasza:
100%
143.: Az alapvető ápoltságon és a nekem tetsző stíluson kívül engem pl. nem érdekel, hogy valakinek milyen drága ruhái és autója van. Sőt, az is informatív lehet, ha valaki csak nagyon drága autót hajlandó használni, valamint hivalkodóan márkás ruhát hajlandó csak felvenni. Arról tanúskodik, hogy valakinek ez áll az értékrendje középpontjában. Nekem nem lenne szimpatikus.
2024. máj. 18. 16:26
 145/160 anonim ***** válasza:
84%

140 hozzaszolas ota probaljuk elmagyarazni a korulbelul 14 eves gyereknek, hogy mennyire torz a vilagkepe, egyszeruen nem kepes felfogni, hogy a minoseget nem az arcimke alapjan merjuk. (Es meg mielott folytatnad a prolis vagdalkozast, szerencsevel, sok tanulasal havi netto 2,5m bevetelem van, szoval nem a sajat enkepemet kell vedenem. Sot, igazabol ebbol a helyzetbol is csak megjobban lathato, hogy mennyire gaz az ilyen alsobbrendusegi komplexus…)

De lehet lassan erdemes lenne feladni, egyszeruen nem kepes megugrani ezt a kihivast, hogy az ember erteket nem a ruhajanak/kocsijanak az ara jelenti…

2024. máj. 18. 16:31
 146/160 anonim ***** válasza:
62%
145.: Nem az a célja egy beszélgetésnek, hogy meggyőzzük egymást, nem kell senkinek "győznie". Egyszerűen érdekelnek más emberek gondolatai.
2024. máj. 18. 16:35
 147/160 anonim ***** válasza:
63%

A velemeny szabad, ez igaz.

Az, hogyha valaki tenyszeruen kijelenti, hogy vagy markas ruhakba oltozol vagy szegenyesen, az viszont tenyszeruen nem igaz. Ez mar nem velemeny, amirol nincs ertelme vitatkozni, hanem konkretan valotlansag. (Az, hogy direkt hazudik vagy tevkepzetei vannak, az mas kerdes, de egyik esetben sem teszi az oka igazsagga ezt az allitast.)

2024. máj. 18. 17:21
 148/160 A kérdező kommentje:
Lehet dúsgazdagon is Suzukival járni, Alcatel telóval, olcsó ruhákban: vannak akik még a halálos ágyuk magánorvosán is spórolni akarnak. De akkor mi értelme volt annyit dolgozva, fösvénykedésért megkeresni a pénzt. Ahogy jobban, sikeresebbnek érzed magad felnőttként Lamborghiniből kiszállva mint Suzukiból, ugyanúgy más Converse cipőben lépni be a suliba és más kínaiban.
2024. máj. 18. 21:58
 149/160 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként - nem mintha ez bármit is számítana- nem értem, hogy miért úgy állítod be a Samsungot, mint márkát, minthogyha az valami gagyi, rossz márka lenne. Jó minőségű telefonokat gyártanak.

Igen, nem Apple, de attól még...

2024. máj. 18. 22:11
 150/160 anonim ***** válasza:
83%
148.:Nem mindenkinek ugyanazok a dolgok fontosak az életben. Van, akinek az az élete értelme, hogy minél több drága dolgot vegyen, mást ez nem tesz boldoggá. Pl. inkább utazgat a pénzéből, vagy finomakat eszik. Van, aki inkább a világ megismerésében és az emberi kapcsolatok minőségében látja az élete értelmét.
2024. máj. 18. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!