Az mennyire gyakori, hogy egy fehérgalléros, középosztálybeli családban a gyerekeiket alsóosztálybeli ruhákban járatják?
"De akkor mi értelme volt annyit dolgozva, fösvénykedésért megkeresni a pénzt."
????
Nem tudom, mondjuk lehet, hogy valaki nem drága ruhára költi a megkeresett pénzét, mert nem érdekli, hanem más dolgokra, utazásra, hobbira, lakberendezésre, 10 gyerek eltartására, állatra, mittudoménmire?
Nekem pl. az angolkertem kialakítása a hobbim, én arra költöm a pénzem, szerintem egész évben nem veszek annyiért ruhát, amennyiért szegélykövet vettem a virágágyásokhoz nemrég, mert szeretek szépen, csinosan öltözni, de igen, az megy turiból is, minek költsek vagyonokat ruhákra, ha nem érdekel a márka?
Ezt a márkanézegetést meg annyira túlgondolod, nem tudom, a 15 évesek nézik-e egymás ruháit, de garantálom, hogy a felnőtt emberek javarésze meg nem tudná mondani, milyen cipő vagy ing volt ma a szomszédján, mert nem érdekli. A többség fel sem ismerné a márkajelzéseket, max. az Niket meg a Guccit, mert azt mindenki ismeri kb. de ennyi, én pl. tuti nem tudnám megmondani, Converse cipőt viselt-e ma a szomszédom vagy a kollegám, nem is tudom, márkás ruhában jádnak-e.
"ugyanúgy más Converse cipőben lépni be a suliba és más kínaiban"
Ha a gyerekemet kérdezed: ezerszer jobb egy kínai barefoot cipőben lépkedni, mint a lábnyomorító Converseben feszíteni. Fel se venné a legtöbb nem anatómiailag helyes menő márkát. Szerinted érdekli, hogy nem tudják a társai, hogy egy Belenka, Protetika, Xero, Farebare, Groundig... háromszor annyi, mint a Vans, Converse..stb. menő márkák? Nem.
153.: Azért azt valahol nem hiszem, hogy a mai tinik körében ne néznék, kin milyen drága cipő van. Írtam, hogy 30 éve is nézték már, azóta súlyosbodott is a helyzet a fogyasztói társadalom kiépülésével. Szerencsés a gyereked, hogy olyan társai vannak, akik nem eszerint ítélkeznek. Amúgy én nagyrészt kínai cipőket hordok, de általában jobban szeretem a kicsit drágább bőrcipőket. Nagyon drága cipőket nem nagyon vásárolok. Anatómiailag helyes cipő amúgy nagyon kevés van. Nőként nekem komoly kihívás olyat venni, ami egészséges, csinos és nem is túl drága egyszerre.
A Converse utánzatokat szoktam hordani, én nagyon kényelmesnek érzem. Nyilván nem tökéletes anatómilailag, mert teljesen lapos, de nekem kényelmes és van sokkal egészségtelenebb fazon is.
Adidas, Puma, Nike, felsőosztálybeli meg a Boss, Calvin Klein, Tommy Hilfiger stb.?
A koppintottakra gondolsz?
Röhely vagy kérdezô.
Külföldön Adidas, Puma az egyik legolcsobb.
“Frlsôosztalyuak nem tréningben, szar kínai anyagokban, minden hülye betûkkel/felírásokkal szaladgálnak , hanem minòséges, klasszikus darabokban.
"Nyilván nem tökéletes anatómilailag, mert teljesen lapos, "
Az anatómiailag helyes első kritériuma, pont az, hogy teljesen lapos.
A másik, hogy lábformájú és nem nyomorítja össze a lábujjaidat.
A Converse rettenetes ebből a szempontból.
157.: Valóban, ebben a fazonban én szoktam érezni a kisujjaim körül egy kis nyomást. Azt gondoltam, hogy nekem szélesedhetett a lábfejem, de ezek szerint nem. Ms fazonnál én se érzem ezt. Amúgy a sarkat célszerű kicsit megemelni, mert a teljesen lapos talp megnöveli a lúdtalp kockázatát (nyilvn nem mindenkinél).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!