Az mennyire gyakori, hogy egy fehérgalléros, középosztálybeli családban a gyerekeiket alsóosztálybeli ruhákban járatják?
A mai világban senki nem az aminek látszik és nem a ruha teszi az embert. Az emberek ruházata nem azt sugallja, mennyire gazdag valaki, hanem azt, hogy minek akar látszani és mi a fontos nekik. Sajnos sokszor a legnagyobb mélyszegénységben élők verik a legjobban magukat a márka mutogatással és általában nekik fontos a nagy feliratos márkák üzenete. Ezek pszichológiai tartalmak, úgy érzik, a társadalom csak így veszi őket emberszámba. Emberi intelligencia kérdése, hogy kinek mi a célja a ruházkodással és ez anyagi helyzettől független, mert valljuk be, bármit meg lehet venni, nem a ruha a drága a mai világban, egy -egy menő darabja bárkinek lehet. iPhone -t is vehetek részletre meg kocsit is lízingre. Az ésszerűség már más kérdés.
Anyaként úgy gondolom, hogy saját magam mutatok példát a gyerekeimnek, mennyire hangsúlyos az öltözködés, mennyire fontos, hogy az adott ruha méregdrága márka legyen vagy vagy olyan funkcióját betöltő kényelmes cucc ami tetszik nekem és a stílusa az egyéniségemet tükrözi.
Középisztálybelinek gondolom magunkat, én minden ruhámat a Hádában veszem, mert szeretem a stílusát, egyedi darabjait és rengeteg ruhám van mert imádom a változatos öltözködést. Sajnálom a pénzt a drága ruhákra, nem azért mert nincs rá, hanem mert nem kell. Legutóbbi multifokális szemüvegem 200 000 volt, mert az viszont kell. A kamasz fiaim inkább sport márkákat hordanak, módjával veszik, nincs számukra jelentősége a sok ruhának. A lányom szintén Hádázik. Kicsi korukban meg jó volt a Pepco. Olyan gyorsan kinőtték, hogy nem volt ideje tönkremenni a gyengébb minőségű ruháknak sem, ezeket mind odaadtam szegény családoknak, akiknek ingyen szintén nagyon jó volt.
Nálam a ruha azt jelképezi, hogy miben érzem jól magam, miben érzem magam csinosnak szóval elsősorban magamnak akarok tetszeni benne, hogy önbizalmam legyen, de azt nem a márka diktálja.
Ja és volt szó arról, hogy a kamaszok hogyan csajozhatnak, ha nincsenek menő cuccokban. Hát nem tudom, a gyerekeim még nem panaszkodtak... Egyik fiamnak sincs gondja a csajozással...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!