Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az mennyire gyakori, hogy egy...

Az mennyire gyakori, hogy egy fehérgalléros, középosztálybeli családban a gyerekeiket alsóosztálybeli ruhákban járatják?

Figyelt kérdés
Ha mondjuk úgy nézzük, hogy alsóosztálybeli a max néhány ezer Ft-os, pl. adománybolt, turkáló, a noname bolt és a kínai, a középosztálybeli a 5-20 ezres kategória pl. egy Adidas, Puma, Nike, felsőosztálybeli meg a Boss, Calvin Klein, Tommy Hilfiger stb.?

2024. ápr. 5. 10:19
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/160 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező, Te nagyon el vagy tájolva. Manapság már nincs is olyan, hogy klasszikus "fehérgalléros középosztály". Te pl. hová sorolod a Tiktok-on, Youtube-on, egyéb csatornákon meggazdagotott influencereket, az ügyeskedőket, vagy egy alacsonyabb jövedelmű tanárt, vagy a közszférában, egészségügyben dolgozó, alul fizetett réteget? Én pl. sokkal értékesebbnek tartom az utóbbiakat akkor is, ha szegényes az öltözetük.

Engem pl. cseppet sem érdekelnek a márkás cuccok, pedig meg tudnám venni őket bármikor.

2024. ápr. 5. 15:22
 52/160 A kérdező kommentje:
Jóhát az embereknek egyszerűen van szeme. Attól hogy kritizálod őket is látják, mennyi pénzt, milyen foglalkozást, szubkultúrát, stb. sugallsz a tárgyaiddal.
2024. ápr. 5. 15:24
 53/160 A kérdező kommentje:
Hát aki meggazdagodott, az new money felsőosztály, mi más. A közép és az alsóosztály pedig szubjektív, függ a jövedelemtől, vagyontól, végzettségtől, foglalkozástól és annak presztízsétől. Például ha egy gazdag környéken jár iskolába valaki, ott minél olcsóbb egy ruha, annál kirívóbb. Szabolcsban pedig talán pont hogy a kínai "álruhával" könnyebb egy középosztálybelinek beilleszkedni.
2024. ápr. 5. 15:33
 54/160 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, rólam pl meg nem mondod, mennyit ér, ami rajtam van. Kézzel festett fonalakból kötök, egy felsőnek csak az anyagköltsége 25ezer felett van, és hol van belőle a munka. És felveszek hozzá egy turis farmerszoknyát :D
2024. ápr. 5. 15:34
 55/160 anonim ***** válasza:
100%
Nem, az embereknek nem szeme, hanem sztereotipiái vannak, ami alapján ítélkeznek. Van olyan ismerősöm, akit amikor megismertem, 30 db kamionja volt, több cége, egy rakás alkalmazottja, hatalmas, gyönyörű háza, stabil egzisztenciája, de semennyire nem érdekelték a külsőségek. Őt hová kellene sorolni?
2024. ápr. 5. 15:36
 56/160 anonim ***** válasza:
100%
Bakker, fogd már fel, hogy nem mindenki rongyrázó…
2024. ápr. 5. 15:37
 57/160 A kérdező kommentje:
Na de várjunk, mert a státuszrangsort egy munkahelyen már alapból meghatároz a jog. Amikor viszont srácként iskolában mondjuk felcsípnél egy középosztálybeli csajt és az mérlegeli a státuszodat, nem muszály neki veled időt tölteni. Feltűnő mindenkinek, ha 20x annyiba kerül a kinézete, így nem vagy hozzá való. Inkább a magasabb státuszúval, vagy őszintébbel, aki nem álruhában van, jön össze, hisz ott a presztízs fontos eleme a kinézet és a tárgyak. Guba gubához, suba subához tartja a közmondás is.
2024. ápr. 5. 16:21
 58/160 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha egy lány csak akkor hajlandó szóbaállni velem, ha méregdrága luxusautóm meg iphone-om van, akkor kössz, inkább nem kérek belőle. Önmagamért, a személyiségemért szeressen, ne a pénztárcámért.
2024. ápr. 5. 16:28
 59/160 anonim ***** válasza:
93%

nem muszály neki veled időt tölteni

Én pl. háklisabb vagyok a helyesírásra, mint az öltözködésre.

2024. ápr. 5. 16:33
 60/160 A kérdező kommentje:
Jóhát a brunei szultán is ha szegényember ruhát öltene attól még nem válna szegénnyé. Valahanyadik Lajos se fürdött. Nekik nincs ilyen megtévesztő non-verbális üzenete, mert mindenki tudja róluk milyen jómódúak. Ha viszont ismeretlen emberként normális mennyiségű pénzed és jövedelmed van, mégis szegényes ruhákba öltözöl fel tetőtől talpig nem normálissá változol rongyrázó helyett, csak szegénynek öltözött igénytelenné.
2024. ápr. 5. 16:34
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!