Az mennyire gyakori, hogy egy fehérgalléros, középosztálybeli családban a gyerekeiket alsóosztálybeli ruhákban járatják?
Fehérgalléros középosztálybeli család vagyunk. Mi szeretünk a férjemmel a Hádában vásárolni és a gyerekek ruhájának 95%-a is jó állapotú turis cucc, amiket 2-300 forintokért vettünk, javarésze H&M, Next, F&F, ilyesmi.
Nem értem, hogy azért, mert középosztálybeliek vagyunk, miért kellene szórni a pénzt? Pont azért élünk úgy, ahogy, mert tudatosan vásárolunk, nem 10 ezer forintos Zara bemelegítőt hord a gyerek az oviban, mert minek?
Oké, nálunk mondjuk az is bejátszik, hogy környezettudatosan igyekszünk élni, ennek részeként minimalizálni a fast fashiont, de ha ez nem lenne, akkor se látnám értelmét több százezret ruhákra költeni.
Hát ha ilyen barom vagy persze hogy átvert a "pénzzel teli" ismerősöd. Kényelmes pamutból is van amelyik sokkal jobban néz ki a kínainál, mert nem csak pamut.
Kérdező, húzz el a kínaiba és vegyél egy inget. Ezerszer vékonyabb, puhább, mint a minőségi. Kb átlátsz rajta. Hülyegyerek.
Nekem van két Adidas pólóm, a többi zenekaros és kínai vegyesen.
A legkényelmetlenebb az Adidas.
Cipőben viszont csak ezt a márkát veszem, mert jobb és kényelmesebb.
A kérdés feltevésénél nem óvodáskorúakra gondoltam. Hisz az óvodások gyorsan nőnek, meg ott még a csajozás/pasizás sincs képben ahol a státusszimbólumoknak van szerepe.
Ami viszont a tinédzsereket illeti, ott viszont már megszégyenítő lehet csupa szegényes cuccoban járni úgy hogy mások nem drága, hanem közepesekben vannak. A szakadt az már a mélyszegény hajléktalan kategória. Hisz pl. falun is kopott Adidast viselnek munkanélküli emberek és senki nincs tőle lenyűgözve.
Az olcsóbb boltokban tényleg szokott akadni jó ruhadarab. De azért általánosságban meglátszik a minőségen az ár, meg a stíluson hogy mennyire kulturált.
Ezt a kérdést nem értem. Arra célzol, hogy a gyilkos galócák az utódaikat kucsmagombának álcázzák?
"felsőosztálybeli meg a Boss, Calvin Klein, Tommy Hilfiger stb.?"
Ja, hogy ez neked már felsöosztály? :DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!