Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem bírom tovább a honvágyat....

Nem bírom tovább a honvágyat. Normális ez?

Figyelt kérdés
26 éves nő vagyok, 2,5 éve élek 1000 km-re a családomtól. 4 havonta haza tudok menni pár napra, de szó szerint erőszakkal kell rávegyem magam arra, hogy egy hazalátogatás után vissza jöjjek ide. Imádom a munkámat, nagyon jó barátaim és támogató közösségem van, iszonyú szerencsés vagyok, hogy ők mellettem vannak. Viszont nem rég hirtelen meghalt nagytatám, két hónappal később pedig a nagymamám és iszonyú fájdalmas, hogy életük utolsó szakaszában alig láthattam őket. Bűntudatom is van. Mostmár csak anyum maradt és ha belegondolok, hogy életem hátralevő részében évente összesen 3 hetet lehetek mellette fizikailag, kikészít. Nagyon szeretem a munkám, otthon nem lenne lehetőségem ebben a szakmában dolgozni. Ha maradok, akkor még távolabbra kell mennem 2 évre egy továbbképzés miatt, azalatt egyáltalán nem is lenne lehetőségem haza menni, max. egyszer. Én nem hiszem, hogy valaha is elmúlik a honvágy. Az nagyon felkavar, hogy nem lehetek anyum mellett, és ki tudja, hogy mennyi ideig lesz még köztünk. De otthon nem tudnék olyan munkát elképzelni, amit ilyen szívesen és önátadással tudnék végezni. És ez most akkora feszültséget generál bennem, hogy nem tudok normálisan működni a hétköznapokban. Egyszerűen nem tudom mi lenne a helyes, mit tegyek, kit/mit tartsak szem előtt a döntésben. Ha a munkámat választom a családom helyett, önzőnek érzem magam, hogy elhagyom őket a saját jólétemért. Hogy itt hagyom a munkám és haza megyek, akkor fogalmam sincs, mihez kezdenék magammal. De nem akarok egy nap arra ébredni, hogy eltelt az élet és nem voltam a családom mellett. És úgysem akarok ébredni, hogy elszalasztottam a jó lehetőségeimet, mert ilyen gyenge és ragaszkodó típus vagyok.

2023. dec. 14. 16:31
 81/95 anonim ***** válasza:
0%

80.

Miket hordasz itt össze. :D

Elhagytad a megyédet is már? :D

Teljesen fogalmat vagy, miért van itt kilátástalanság.

Te kis levelezős egyetemista sztahanovné. :D

máj. 24. 17:58
 82/95 anonim ***** válasza:
21%

Akkor olvasd el újra: több megyében is laktam már, de visszaköltöztem ide keletre. Gondolom sárgulsz az irigységtől, mint a citrom, mert te még mindig nem értél el szart sem, hiszen te csak szegényszerencsétlen kis áldozatka vagy. Sajnálgassad magad, az sokat segít meg hisztikézzél még, hogy mekkora a kilátástalanság.

Lehet menni máshova kipróbálni az életet. Javaslok egy kis Baranyát is, kezdd Kölkeden vagy Dunaszekcsőn, imádni fogod. Na az már kilátástalan és mégsem ekkora nyámnyila népség lakja.

Esetleg megnézheted még Ózdot is. Sőt, javaslom költözz Gyomaendrődre.

Te vagy itt az egyetlen, aki a kis utcájában lakik gyerekkora óta és sehol nem volt kirándulni sem.

máj. 24. 20:55
 83/95 anonim ***** válasza:
0%

82.

Én nem fogok itt neked bizonygatni semmit a saját eredményeimről és arról sem hány helyen és mit láttam az országon kívül is.

De az, hogy te az országot bejárva, nem látod a kilátástalanságot, az arra utal hogy tanulatlan, tájékozatlan, szűk látókörű ember vagy.

Végül is jó neked, mert így elégedetten tekintesz a semmibe, amit szerinted a jövő. :D

Itt nem az én egyedi, kizárólag általad feltételezett szerencsétlen helyzetemről van szó.

Hanem ezt úgy mondjuk, a globális kilátástalanságról.

Egészségügy? Oktatás? Egyetemi kuratóriumok?

Élelmiszerek minősége? Ára?

Te, hogyan látod a gyerekeid, unokáid jövőjét az oktatásban? Az orvosi ellátásban?

Mikor olvastál bele az ócska színvonalú tankönyveikbe utoljára?

Én kimenekítettem őket elit gimikbe. Te mit teszel, hogy a legjobbat add nekik? Vagy jóvanazúgy?

Annyira tanult embernek állítod be magad, mégsem veszed észre a lebutítást? A mérhetetlen elmaradottságot?

Közbiztonság? No-go zónák?

Á, hagyjuk is!

Szerintem mi nem is egy dimenzióban létezünk, csak valami hiba folytán ütköztünk itt. :D

máj. 26. 16:11
 84/95 anonim ***** válasza:

"Egyetemi kuratóriumok?"

Ja, azok aztán tényleg nagyon érdekelnek mindenkit! :DD

máj. 26. 16:29
 85/95 anonim ***** válasza:

Fúha, kisfiam, most aztán megmondtad. Globális kilátástalanság, öngyi ne legyél itt nekem gyorsan :D

Magyarországon nincsenek igazi no-go zónák. Még a havanna sem az, laktam ott egy ideig. Nem volt kellemes, de ki lehetett bírni.

Te meg egy elvakult depigép vagy. A gyerekeim jó suliban fognak tanulni, kifejezetten jó helyen lakunk. Nem mellesleg az is fontos, hogy nem csak a tanáraira fogom bízni, az apjuk meg én is tudunk annyit segíteni nekik, hogy sikeres emberek legyenek, nem fog fájni itthon újra elmagyarázni a tananyagot. Nem is értem mi a francnak vagytok még itt az országban, ha ekkora a kilátástalanság. Pláne minek vállaltatok akkor gyereket, a szerinted semmibe. Öngól, kedves.

Egyébként minden évben kénytelen vagyok befeküdni a kórházba. Eddig minden évben egyre jobbak a tapasztalataim, krónikus betegként kicsit jobban rálátok a rendszerre, mint te aki kb sosincs egy orvosi rendelésen.

De persze ha az x médium szerint az ország haldoklik, akkor neked muszáj azt szajkózni, hogy ez teljesen igaz. Működik a propaganda. Te meg simán felültél a mindenszarozás vonatára.

Az élelmiszerekről annyit, hogy a termelésük az egyik szakmám, szaktanácsadóként kb 60-80 gazdát ismerek, pontosan tudom mi mennyibe kerül és azt is, mennyiért.

Szerintem szedd a sátorfád az elit gimis gyerekeiddel együtt és menjetek el külföldre, nehogy megöljön itt titeket a nagy kilátástalanság. Majd visszajössz te is, ahogy én is visszajöttem, meg kb minden ismerősöm.

máj. 26. 17:00
 86/95 anonim ***** válasza:
0%
erdekes volt elolvasni a commenteket. En mar 1987 ben sem birtam az ottani legkort es eletem legjobb dontesekent eljottem egy olyan orszagba elni ahol mukodik a demokracia es buszke vagyok ra hogy ennek az uj altalam valasztott hazamnak lehetek az allampolgara. ez az orszag tobbet adott nekem 1987 ota mint az elozo evtizedekben Mo osszesen. Lehet hogy nem is csak a gazdasagi helyzet hanem az egymast gyilkolo gyulolkodo legkor az ami tonkreteszi az ott eloket. de ez mar nem erint engem , csak amikor latom az ilyen forumokon is azt a gyulolet hullamot ami elonti az embereket mindig ujra halat adok a sorsomnak hogy elvitt Mo rol sot Europabol is.Egyszer mentem vissza latogatoba meg 2000 ben annyi boven eleg is volt abbol.
máj. 27. 13:01
 87/95 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, az remélem megvan, hogy 24 év alatt nem keveset változott idehaza a helyzet, méghozzá a jó irányba. Az itteni gyűlölködők meg rendszerint a saját rossz döntéseik miatt elégedetlenkednek és próbálnak mindent is rossznak beállítani.
máj. 27. 17:17
 88/95 LuckyLevi ***** válasza:
58%
#86 Elmentél az országból a mérgező légkör miatt, de gyakorin olvasgatsz, ahol megkapod az esszenciáját a mérgező légkörnek. Imádom, hogy anonim ez a fórum és mindenki azt kamuzik ide, ami alátámasztja az igazát. Az egyik krónikus beteg lesz, hogy elmondhassa milyen szuper a magyar egészségügy. A másik meg a nem létező gyerekeit elitgimibe járatja.
máj. 30. 08:39
 89/95 anonim ***** válasza:
Már bocs, de nem akartam krónikus beteg lenni. Nem is értem ez neked hogyan jutott az eszedbe. Biztosan te is imádnád az évente befekvést meg a rendszeres vérvételeket 2 havonta. Annyira élvezem. Szívesen odaadom, viheted.
máj. 30. 12:09
 90/95 LuckyLevi ***** válasza:
89# Én nem tudom, hogy az vagy-e. Azt se tudom, hogy szaktanácsadó vagy-e. De, ha az vagy, akkor talán van benned annyi értelem, hogy belátod, hogy a Te pozitív tapasztalataid egy kórházban, ugyanazzal a kezeléssel nem feltétlenül igaz az ország egészére. Én nem vagyok krónikus beteg, de sajnos ültem 12 órát Tesómmal a traumatológiàn. És sajnos volt rokonom, aki kórházi fertőzést kapott. És több rokon is várt évet-éveket csípőprotézisre. Nem kell telexet olvasnod, hogy érezd, hogy a magyar egészségügy messze van az ideàlistól. Elég szűk látószögre vall, ha Te csak a saját életedből indulsz ki, miközben emberek tucatjaival vagy kapcsolatban a munkád miatt is. Az oktatás szintén igen gázos. Ezer és egy példát tudok arra, hogy nem szakos tanár tart szakóràt. De szerinted Magyarország a tejjel mézzel folyó kánaán. Szuper minden.
máj. 31. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!