Nem bírom tovább a honvágyat. Normális ez?
68, létminimumon igen kevesen tengődnek, mert a nagy része inkább változtat. Amelyik meg nem, annak jó az úgy. Tudod, akinek nem fáj eléggé…
Egyébként itthon gépészmérnököket, építészt, orvost, védőnőt, hegesztőt, szerelőket keresnek kb mindenhová és jobbak a feltételek is, mint külföldön. Legalábbis a hazaköltözött ismerősök/családtagok itthon jobban boldogulnak ezekkel a szakmákkal.
Kedves 72, ha nem is voltál itthon 24 éve, akkor miért beszélsz úgy, mintha tudnád milyen itt az élet?
Sem állandó panaszáradat nincs, se savanyú arcok. Esetleg a te környezetedre volt ez jellemző.
73.
Te biztos jó helyen és jó helyzetben vagy, de ahol én élek elég szar minden is.
Nekem akkor van honvágyam, ha hazérek ebbe a nyomorult országba.
74 es nek
a 73 as biztosan jo korulmenyek kozt el es nem latja vagy nem is erdekli azoknak a sorsa akik pl. az orszag keleti felen elnek es mondjuk a legkozelebbi munkalehetoseg 50 km re van, nincs kocsijuk es nevelnek 1-2 gyereket is. mert ez is Mo nemcsak a Dunantul (en is ott eltem) ahol azelet mindig is jobb volt mint a masik felen az orszagnak.
\
76.
Pontosan. Én itt élek keleten és katasztrófa a kilátástalanság. :(
Én is itt élek keleten. Azért élek jó körülmények között, mert sokat dolgoztam érte. Szar volt éjjel, terhesen aztán kisbaba mellett tanulni, mint a bolond, de azzal vigasztaltam magam, hogy csak ezzel van esélyem továbblépni és minimálnál többet keresni.
Hisztikézni a kilátástalanság miatt és süllyedni a depiben nyilván sokkal egyszerűbb, mint tenni valamit, ugye?
78.
Mennyire ostoba vagy...
Ki az aki nem diplomás és ki nem dolgozik sokat?
Attól még lehet kilátástalan a jövő.
Mit tanultál, hogy ilyen szűk látókörű maradtál?
Faludat elhagytad valaha?
Az ország minden megyéjében megfordultam, több helyen laktam. Annak kilátástalan a jövő, aki imád nyavalyogni és másokat, környezetet, mindent hibáztatni azért, ahol tart. Ez már nem a szocializmus, ahol nem érettségizhetsz, ha a szüleid nem párttagok…
Nőjetek fel szépen és ne keressetek kifogásokat a saját lustaságotokra. Az egyetemen levelezőn 50-55 évesek is voltak, akik pályát változtattak. Pedig ott is volt gyerek, munka, stb. Ha nekik ment, mert eldöntötték, hogy jobban akarnak élni, akkor a sokkal fiatalabbak miért csak nyavalyognak és keresik a kifogást?
A saját butaságotok és korlàtoltságotok rabjai vagytok. Persze keresni egy bűnbakot és mondogatni, hogy jaj én szegény áldozat semmiről sem tehetek sokkal-sokkal könnyebb. De akkor nem kell hisztizni, törődjetek bele a rossz sorsba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!