Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem bírom tovább a honvágyat....

Nem bírom tovább a honvágyat. Normális ez?

Figyelt kérdés
26 éves nő vagyok, 2,5 éve élek 1000 km-re a családomtól. 4 havonta haza tudok menni pár napra, de szó szerint erőszakkal kell rávegyem magam arra, hogy egy hazalátogatás után vissza jöjjek ide. Imádom a munkámat, nagyon jó barátaim és támogató közösségem van, iszonyú szerencsés vagyok, hogy ők mellettem vannak. Viszont nem rég hirtelen meghalt nagytatám, két hónappal később pedig a nagymamám és iszonyú fájdalmas, hogy életük utolsó szakaszában alig láthattam őket. Bűntudatom is van. Mostmár csak anyum maradt és ha belegondolok, hogy életem hátralevő részében évente összesen 3 hetet lehetek mellette fizikailag, kikészít. Nagyon szeretem a munkám, otthon nem lenne lehetőségem ebben a szakmában dolgozni. Ha maradok, akkor még távolabbra kell mennem 2 évre egy továbbképzés miatt, azalatt egyáltalán nem is lenne lehetőségem haza menni, max. egyszer. Én nem hiszem, hogy valaha is elmúlik a honvágy. Az nagyon felkavar, hogy nem lehetek anyum mellett, és ki tudja, hogy mennyi ideig lesz még köztünk. De otthon nem tudnék olyan munkát elképzelni, amit ilyen szívesen és önátadással tudnék végezni. És ez most akkora feszültséget generál bennem, hogy nem tudok normálisan működni a hétköznapokban. Egyszerűen nem tudom mi lenne a helyes, mit tegyek, kit/mit tartsak szem előtt a döntésben. Ha a munkámat választom a családom helyett, önzőnek érzem magam, hogy elhagyom őket a saját jólétemért. Hogy itt hagyom a munkám és haza megyek, akkor fogalmam sincs, mihez kezdenék magammal. De nem akarok egy nap arra ébredni, hogy eltelt az élet és nem voltam a családom mellett. És úgysem akarok ébredni, hogy elszalasztottam a jó lehetőségeimet, mert ilyen gyenge és ragaszkodó típus vagyok.

2023. dec. 14. 16:31
 71/95 anonim ***** válasza:
77%

68, létminimumon igen kevesen tengődnek, mert a nagy része inkább változtat. Amelyik meg nem, annak jó az úgy. Tudod, akinek nem fáj eléggé…

Egyébként itthon gépészmérnököket, építészt, orvost, védőnőt, hegesztőt, szerelőket keresnek kb mindenhová és jobbak a feltételek is, mint külföldön. Legalábbis a hazaköltözött ismerősök/családtagok itthon jobban boldogulnak ezekkel a szakmákkal.

2023. dec. 26. 20:49
 72/95 anonim ***** válasza:
17%
37eve elek kulfoldon, azalatt 1 alkalommal voltam Mo on 2000 ben. rossz szajizzel es tapasztalatokkal jottem HAZA. nincs es nem is volt honvagyam, nem hianyzik senki es semmi onnet. Itt sincsenek magyar kapcsolataim 1 csaladot kiveve. En soha nem tudnek ott elni ujra, de ha te ennyire szenvedsz akkor en a helyedben latogatoba mennek egy par hetre mindenkeppen a vegleges dontes elott. acsalad meg ilyenek szep es fontos dolog de csak akkor ha nincsenek filleres es allando gondjaid egy savanyu arcokat mutato kornyezetben allando panaszaradatokat hallgatva.
2024. ápr. 9. 12:31
 73/95 anonim ***** válasza:
29%

Kedves 72, ha nem is voltál itthon 24 éve, akkor miért beszélsz úgy, mintha tudnád milyen itt az élet?

Sem állandó panaszáradat nincs, se savanyú arcok. Esetleg a te környezetedre volt ez jellemző.

2024. ápr. 10. 15:10
 74/95 anonim ***** válasza:
0%

73.

Te biztos jó helyen és jó helyzetben vagy, de ahol én élek elég szar minden is.

Nekem akkor van honvágyam, ha hazérek ebbe a nyomorult országba.

2024. ápr. 10. 16:23
 75/95 anonim ***** válasza:
30%
73 as en abbol indulok ki amit rendszeresn hallok azoktol akik jarnak Mo ra sokan felevente latogatoba. kb. 70 % uk arra panaszkodik hogy mi van apolitikaban, mennyire gyulolik az ottani rendszert, az elelmiszer es lakasarak inflaciojara az alacsony fizetesekre. sokan a FB on ahol tartom a kapcsolatot az otthoni rokonaimmal ismerosokkel, rendszerint a lepattant egeszsegugyi ellatasrol az iskolai rendszerrol az egyhaz eros befolyasarol panaszkodnak nekem is. Nem hinnem hogy ezek az emberek mind tuloznak es hazudnak. Igaz nem elek ott de a mai internetes vilagban nem kell helyileg is ott tartozkodni es megis hall es lat az ember rengeteg informaciot arrol az oldalrol. most volt itt egy latogato kislany 22 eves egyetemista, jokorulmenyek kozul jott es megis minden vagya hogy elkeruljon onnet, nem lat jovot az ottani eletben. ezeknek az alapjan irtam amit irtam.
2024. ápr. 12. 10:12
 76/95 anonim ***** válasza:
30%

74 es nek

a 73 as biztosan jo korulmenyek kozt el es nem latja vagy nem is erdekli azoknak a sorsa akik pl. az orszag keleti felen elnek es mondjuk a legkozelebbi munkalehetoseg 50 km re van, nincs kocsijuk es nevelnek 1-2 gyereket is. mert ez is Mo nemcsak a Dunantul (en is ott eltem) ahol azelet mindig is jobb volt mint a masik felen az orszagnak.

\

2024. ápr. 12. 10:14
 77/95 anonim ***** válasza:
21%

76.

Pontosan. Én itt élek keleten és katasztrófa a kilátástalanság. :(

2024. ápr. 13. 12:18
 78/95 anonim ***** válasza:
30%

Én is itt élek keleten. Azért élek jó körülmények között, mert sokat dolgoztam érte. Szar volt éjjel, terhesen aztán kisbaba mellett tanulni, mint a bolond, de azzal vigasztaltam magam, hogy csak ezzel van esélyem továbblépni és minimálnál többet keresni.

Hisztikézni a kilátástalanság miatt és süllyedni a depiben nyilván sokkal egyszerűbb, mint tenni valamit, ugye?

2024. máj. 24. 10:59
 79/95 anonim ***** válasza:
0%

78.

Mennyire ostoba vagy...

Ki az aki nem diplomás és ki nem dolgozik sokat?

Attól még lehet kilátástalan a jövő.

Mit tanultál, hogy ilyen szűk látókörű maradtál?

Faludat elhagytad valaha?

2024. máj. 24. 12:39
 80/95 anonim ***** válasza:
30%

Az ország minden megyéjében megfordultam, több helyen laktam. Annak kilátástalan a jövő, aki imád nyavalyogni és másokat, környezetet, mindent hibáztatni azért, ahol tart. Ez már nem a szocializmus, ahol nem érettségizhetsz, ha a szüleid nem párttagok…

Nőjetek fel szépen és ne keressetek kifogásokat a saját lustaságotokra. Az egyetemen levelezőn 50-55 évesek is voltak, akik pályát változtattak. Pedig ott is volt gyerek, munka, stb. Ha nekik ment, mert eldöntötték, hogy jobban akarnak élni, akkor a sokkal fiatalabbak miért csak nyavalyognak és keresik a kifogást?

A saját butaságotok és korlàtoltságotok rabjai vagytok. Persze keresni egy bűnbakot és mondogatni, hogy jaj én szegény áldozat semmiről sem tehetek sokkal-sokkal könnyebb. De akkor nem kell hisztizni, törődjetek bele a rossz sorsba.

2024. máj. 24. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!