Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem bírom tovább a honvágyat....

Nem bírom tovább a honvágyat. Normális ez?

Figyelt kérdés
26 éves nő vagyok, 2,5 éve élek 1000 km-re a családomtól. 4 havonta haza tudok menni pár napra, de szó szerint erőszakkal kell rávegyem magam arra, hogy egy hazalátogatás után vissza jöjjek ide. Imádom a munkámat, nagyon jó barátaim és támogató közösségem van, iszonyú szerencsés vagyok, hogy ők mellettem vannak. Viszont nem rég hirtelen meghalt nagytatám, két hónappal később pedig a nagymamám és iszonyú fájdalmas, hogy életük utolsó szakaszában alig láthattam őket. Bűntudatom is van. Mostmár csak anyum maradt és ha belegondolok, hogy életem hátralevő részében évente összesen 3 hetet lehetek mellette fizikailag, kikészít. Nagyon szeretem a munkám, otthon nem lenne lehetőségem ebben a szakmában dolgozni. Ha maradok, akkor még távolabbra kell mennem 2 évre egy továbbképzés miatt, azalatt egyáltalán nem is lenne lehetőségem haza menni, max. egyszer. Én nem hiszem, hogy valaha is elmúlik a honvágy. Az nagyon felkavar, hogy nem lehetek anyum mellett, és ki tudja, hogy mennyi ideig lesz még köztünk. De otthon nem tudnék olyan munkát elképzelni, amit ilyen szívesen és önátadással tudnék végezni. És ez most akkora feszültséget generál bennem, hogy nem tudok normálisan működni a hétköznapokban. Egyszerűen nem tudom mi lenne a helyes, mit tegyek, kit/mit tartsak szem előtt a döntésben. Ha a munkámat választom a családom helyett, önzőnek érzem magam, hogy elhagyom őket a saját jólétemért. Hogy itt hagyom a munkám és haza megyek, akkor fogalmam sincs, mihez kezdenék magammal. De nem akarok egy nap arra ébredni, hogy eltelt az élet és nem voltam a családom mellett. És úgysem akarok ébredni, hogy elszalasztottam a jó lehetőségeimet, mert ilyen gyenge és ragaszkodó típus vagyok.

2023. dec. 14. 16:31
 61/95 anonim ***** válasza:
83%

Hát Kérdező, nehéz szitu. Neked ezek szerint nem való a külföldi lét. Nagyon fiatalon mentél ki, egyedül is érzed magad ezek szerint.

Amúgy marha sokan hazajönnek ám és ugyanazt az életszínvonalat tudják hozni, mint külföldön, de legalább ismerősök közt. Én is hazajöttem, bár engem az albérletekkel vertek át… Semmivel nem rosszabb itthon, mint kint volt.

Idehaza is kapkodnak a szakemberekért, nem fogsz állástalanul maradni. Már kipróbáltad magad, nem jött be, ennyi. Ha anyukád nem akar kimenni (amit teljesen megértek) akkor nem is fog, nyilván itt az egész élete, nem fogja itt hagyni a bizonytalanra. Ha meg itthon elvoltál egy darabig, majd megint kimehetsz. Nem vagy sehol röghöz kötve.

Ahogyan odakint se arany a kerítés, úgy idehaza se lepra minden… Csak az emberek szeretnek sarkítani.

2023. dec. 20. 10:30
 62/95 anonim ***** válasza:
73%

61.

Milyen szakterületeken kapkodnak az emberekért, ami jobb mint külföldön?

2023. dec. 20. 18:39
 63/95 anonim ***** válasza:
82%
Pesten egy Katát fodrász is millió körül keres, azért ennél többet betanított munkásként nyugaton se keresel
2023. dec. 20. 19:14
 64/95 anonim ***** válasza:
83%

"Milyen szakterületeken kapkodnak az emberekért, ami jobb mint külföldön?"

Vannak, akiknek az is érték (amit akár pénzben is ki lehet fejezni), hogy itthon lehetnek azok közöt, akiket ismernek és szeretnek, és ha egy az egyben összehasonlítva nem is feltétlenül keresnek itt ugyanannyit, mint külföldön, azért ezt az eszmei értéket (vagy hogy is mondjam) hozzáadva már igenis megéri itthon maradni.

2023. dec. 20. 20:33
 65/95 LuckyLevi ***** válasza:
100%

Mi az a szakma, amit kint tud végezni, de itthon nem? És titkolni kell?

És ahogy már kérdezték: mit dolgozik anyuka, ahol évente 2-3 nap szabi van? És szintén titkolni kell egy anonim oldalon...

De mit ér a szuper munka, ha a nap maradék 16 órájában szenvedgélsz.

Régi nagy bölcsesség: aki nem változtat, annak nem fáj igazán.

2023. dec. 21. 03:38
 66/95 anonim ***** válasza:
61%
En biztos nemmjönnek haza tobseg inkabb el akar menni orbaniaztanbol oke szep dologa csalad de ha nem tudod finanszirozninaz eleted a magyar fizetesbol akkor miertelme itthon lenni semmi szerintem
2023. dec. 21. 15:20
 67/95 anonim ***** válasza:
83%

"ha nem tudod finanszirozninaz eleted"

Akár változtathatsz is rajta úgy, hogy olcsóbb legyen - ami sokszor egyben azt is jelenti, hogy környezetbarátabb is lesz, ami elég sokaknak elég fontos szempont, esetleg be lehet állni közéjük: elindulsz a minimalizmus irányába a lakberendezést, a hobbijaidat és minden mást illetően is, nem a legutolsó divat szerinti méregdrága vadiúj ruhákat, konyhai eszközöket, stb. veszed, hanem használtakat (amik között nagyon jó minőségűeket, divatosakat is ki lehet fogni, mégpedig jó áron), stb.

2023. dec. 21. 16:20
 68/95 anonim ***** válasza:
27%

67.

Te sem tudod milyen a létminumomon tengődni mi?

Te kis környezettudatos naiva...

2023. dec. 21. 16:41
 69/95 anonim ***** válasza:
84%
Azoknak, akik külföldre mennek, nagyon kicsi része tengődik itthon a létminimumon - és jó eséllyel ők külföldön is a létminimumon fognak tengődni.
2023. dec. 21. 16:44
 70/95 anonim ***** válasza:
82%
Anyukád nem tudna téged meglátogatni?
2023. dec. 24. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!