Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Érthető, ha pusztán emiatt...

Érthető, ha pusztán emiatt utálja anyám a barátnőmet?

Figyelt kérdés
Anyám olyan nő, aki imád sütni meg főzni, a konyhában nagyon toppon van. A barátnőm viszont elég finnyás, kevés kaját szeret és ezt nem is igazán titkolja. Pl.nem eszik semmit, ami fehér pl.tejfölös kaják, sajtos, joghurtos stb. Zöldségek közül is csak az uborkát és a sültkrumplit eszi meg, a húsokból is keveset szeret. Anyu ettől nagyon kivan, szerinte elkényesztetett azért ilyen. Engem amúgy nem zavar, ha náluk vagyunk az anyja fura, de finom kajákat szokott csinálni, mert amúgy náluk ezek a megszokottak, de szerintem ez nem gáz. Anyu már most szólt, hogy karácsonykor nem látja szivesen itt, mert "őt ne igedesítse azzal, hogy mindent leszól". Már milliószor mondtam barátnőmnek, hogy ha vmit nem szeret nem baj, de ne mondja, hanem csak ne szedjen belőle, de hát hiába mondom. A család többi tagja kedveli, mert egyébként kedves és aranyos mindenkivel, de anyukám kb.azóta utálja mióta először kínálta kajával és kiderült, hogy kb.semmit se szeret azok közül, amiket mi eszünk. Szerintem túlzás valakit az ízlése miatt utálni, az meg, hogy nem jöhet karácsonykor főleg gáz. Addig szerintem meggondolja magát, de elég unalmas mindig ezt hallgatni. Ekkora tragédia, ha valaki finnyás?
2023. dec. 7. 13:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/112 anonim ***** válasza:
82%

A sültkrumli nem zöldség 😂🤣

Van baj a toronyban, nem eszik fehéret.. De az ő baja.

Igazad van, nem szeret valamit, ne szedjen belőle, nem kell megosztani az asztaltársasággal miért nem eszik belőle.

Pl az anyósomat meghajtja a tejföl, és a tejszín, de nem osztja meg karikor az asztalnál, hogy "ebből nem eszek, mert megf.sat"!

Anyud nem az étkezési szokásai miatt nem szereti,hanem az alpári stílusa miatt. Gondolom még pofákat is vág az asztalnál.

2023. dec. 7. 14:52
 22/112 anonim ***** válasza:
91%
Miert ne mondja hogy nem szereti? En se eszek meg mindent de en nem csak finnyas vagyok hanem nem szeretem se a zoldsegeket se csirket konkretan. A gyomrom sem birja az ossze vissza evest. De en mondanam hogy nem kerek koszonom, ha meg megkerdezik miert kozlom hogy nem szeretem. Ilyen nehez? Az en baratom es a csaladja is olyanokat eszik amit en sose tudnek
2023. dec. 7. 14:57
 23/112 anonim ***** válasza:
37%
Én sok mindent meg tudok érteni/elfogadni de ha valaki finnyás meg válogatós azt egyszerűen ki nem állhatom. Tudod mi a gáz? A barátnőd. Anyádnak helyébe én se látnám szívesen.
2023. dec. 7. 14:58
 24/112 anonim ***** válasza:
89%
Bocs, igaza van anyukàdnak, mondom ezt végtelenül finnyásként. Ez a nem eszem meg a csirkét mert bolti... sznob picsogás, semmi több, ez nem finnyásság, hogy mit szeret meg mit nem.
2023. dec. 7. 14:59
 25/112 anonim ***** válasza:
92%

22, mondatja, hogy nem szeretem, a sógorom is mindig mondja, gomba van benne? Mert nem szeretem.

Itt a közlés a lényeg, és mindenre. Biztos anyuka próbál kedvében járni, de így nem lehet.

2023. dec. 7. 15:02
 26/112 anonim ***** válasza:
84%
Visszautasítani a rántott csirkét mert bolti? Itt nem az anyukáddal van baj. Én sem látnám szívesen ezek után Karácsonykor. Pedig én szoktam külön főzni, ha valaki mondjuk vegán (és tudok róla). De a finnyás hülye pi.. nem viselem el
2023. dec. 7. 15:09
 27/112 anonim ***** válasza:
74%

A bolti csirkét én sem szeretem. Én is érzem, hogy más mert a házihoz vagyok szokva, hidd el, óriási a különbség.

De ha bolti van, akkor bolti van, egyszer kibírom, főleg ha még éhes is vagyok.

2023. dec. 7. 15:13
 28/112 anonim ***** válasza:
93%

Én is egyetértek 3-assal. Felnőtt ember. Az ő baja, ha válogatós, ha nem ízlik valami neki, ne egye, de ne szóljon be miatta! Illik viselkedni, főleg vendégségben.

A sógornőm ilyen: általában olyat (is) csinálunk, amit ő elvileg szeret, de abba is csak beletúr, otthagyja, húzza a száját. Az azért elég idegesítő, hogy az ember sokat tervezi, szervezi, készíti mondjuk a karácsonyi vacsorát, ami egy tucat embernek ízlik és van egy, akinek soha, semmi nem jó, mindig otthagyja az enni- és innivaló nagyját. Helyesbítek: most már a gyerekeik is ezt csinálják, egy kis szaladgálással, visongással megspékelve. És ezt minden egyes családi ünnepen. És közben magyarázhatjuk a többi gyereknek, hogy nekik miért kell viselkedniük az asztalnál, amikor egy felnőttnek (+a gyerekeiknek) nem.

2023. dec. 7. 15:26
 29/112 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem lehet azt mondani, hogy "nem szeretem", nincs benne semmi sértő, mindenkinek vannak ételek, amiket nem szeret. Mondjuk ilyen hülye okokat, hogy "azért, mert fehér" meg "azért, mert bolti" már csak azért is elhallgatnék a barátnőd helyében, mert nem akarnék a hülye rigolyáimmal égőzni, nem akarnám, hogy azt gondolják, a Holdról jöttem, olyan fura vagyok. Meg kéne állnia ott, hogy "nem szeretem". Ha esetleg fintorog, vagy olyan fujjogós-panaszos a hangnem, az tényleg sértő. De ezt mi innen nem tudjuk.

Anyádnál is baj van. Nem tudná leszarni, hogy a csaj mit eszik meg mit nem? Nem kell minden szarral külön kínálgatni, és akkor nem kell 50-szer meghallgatni, hogy nem kér meg nem szereti. Leül az asztalhoz, minden ott van előtte, majd vesz valamiből, amit képes megenni. Ha meg nem, akkor nem. Anyukádnak nem rohadtul tökmindegy? Mondjuk én nem vagyok az a fajta nő, aki mások etetésében éli ki magát, felőlem mindenki azt eszik amit akar, amit meg nem, azt nem. Sosem értettem, mit lehet besértődni mások táplálkozási szokásain vagy emésztőrendszerén.

2023. dec. 7. 15:29
 30/112 anonim ***** válasza:
92%
Barátnőd szimplán nincs szocializálva, nincsenek szociális készségei es ebből még sok baja lesz
2023. dec. 7. 15:33
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!