Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Érthető, ha pusztán emiatt...

Érthető, ha pusztán emiatt utálja anyám a barátnőmet?

Figyelt kérdés
Anyám olyan nő, aki imád sütni meg főzni, a konyhában nagyon toppon van. A barátnőm viszont elég finnyás, kevés kaját szeret és ezt nem is igazán titkolja. Pl.nem eszik semmit, ami fehér pl.tejfölös kaják, sajtos, joghurtos stb. Zöldségek közül is csak az uborkát és a sültkrumplit eszi meg, a húsokból is keveset szeret. Anyu ettől nagyon kivan, szerinte elkényesztetett azért ilyen. Engem amúgy nem zavar, ha náluk vagyunk az anyja fura, de finom kajákat szokott csinálni, mert amúgy náluk ezek a megszokottak, de szerintem ez nem gáz. Anyu már most szólt, hogy karácsonykor nem látja szivesen itt, mert "őt ne igedesítse azzal, hogy mindent leszól". Már milliószor mondtam barátnőmnek, hogy ha vmit nem szeret nem baj, de ne mondja, hanem csak ne szedjen belőle, de hát hiába mondom. A család többi tagja kedveli, mert egyébként kedves és aranyos mindenkivel, de anyukám kb.azóta utálja mióta először kínálta kajával és kiderült, hogy kb.semmit se szeret azok közül, amiket mi eszünk. Szerintem túlzás valakit az ízlése miatt utálni, az meg, hogy nem jöhet karácsonykor főleg gáz. Addig szerintem meggondolja magát, de elég unalmas mindig ezt hallgatni. Ekkora tragédia, ha valaki finnyás?
2023. dec. 7. 13:16
 61/112 anonim ***** válasza:
34%
Te utálod benne ezt, anyától hogy várnád el, hogy egyáltalán elviselje.
2023. dec. 7. 20:23
 62/112 A kérdező kommentje:
Dehogy utálom, engem nem zavar mit eszik. Azt utálom, hogy amikor átjön utána ez a téma, hogy mit evett meg mennyit meg ez a karácsonykor nem jöhet dolog zavar.
2023. dec. 7. 20:27
 63/112 anonim ***** válasza:
95%
Legyen sültkrumli is asztalon aztán jóvan.
2023. dec. 7. 20:30
 64/112 anonim ***** válasza:
19%
Na akkor valaki jól eltalálta a lány korát.17.Én csak a későbbiekre lennék aggodalmas a helyedben.Meg ugye anyukád is egy fura személy lehet.Nekem a párom külföldi mixelt krémleveseket esznek,amit anya főz Magyar kajákat, főleg leveseket( borsó, bab stb) mindegyiket megkóstolta és még ha nem is imádja pl a rakott krumplit megette. Anyának csak szóltam ne csináljon, nem vágott belőle patáriát.Aztán a szomszéd asszonynál az volt mikor átnéztünk párom nem utasította vissza megevett egy nagy tányérral.Szintén én Magyarként a párom Külföldi családjában eszek mindenből egy keveset tiszteletből még ha nem is annyira szívem csücske a kaja. Amikor átmész hozzájuk mit szokott főzni az anyja? Nem esznek azok se tejfölt meg sajtot?
2023. dec. 7. 20:45
 65/112 anonim ***** válasza:
87%

A kérdező inkább az anyjában utálja azt, hogy állandóan a barátnője evésén lovagol meg puffog. Az egyébként tényleg idegesítő, meg lehet érteni. Engem is a sírba vitt, mikor az evésen pörögtek az idősebb családtagjaim. (Velem a vendégeskedést és a családi közös étkezés fogalmát sikerült megutáltatni azzal, hogy valami abszurdan vérkomoly elvárást csináltak az evésből és a hozzá tartozó rituálékból.)

Nem kellett neki a bolti csirke, meg 30 másik étel, és akkor mi van? Nem szakad le az ég. Több marad nektek.

Kérdező, tényleg azt kéne mondanod anyádnak, hogy ne akarja mindenáron etetni. Felesleges. Lazuljon le, csináljon olyan kaját, amilyenhez kedve van, a barátnőd meg vagy eszik belőle vagy nem. Ha nem tetszik neki, akkor majd eszik otthon. Nem kell ezen feszkózni.

2023. dec. 7. 20:46
 66/112 anonim ***** válasza:
100%

Ha 17 évesek vagytok, akkor ebből én nem csinálnék ekkora gondot, én legalábbis ennyi idősen a karácsonyt a családommal töltöttem, nem a pasimmal.

A nagy, kötelező családi kajálást letudjátok a saját rokonaitokkak, aztán találkoztok "evésmentesen", mint minden más napon :)

Nem arról van szó gondolom, hogy a menyasszonyod mutattad volna be a nagyszülőknek az ünnep apropóján...

Az viszont fix, hogy téged azért nem zavarnak a furcsa evési szokásai, mert te azt ehetsz, amit akarsz, és nem ő főz neked, illetve nem azt a kaját turkálja fintorogva, amit te főztél 😀

U.i.: amit ők esznek, az a "tőtike", apumnak az volt a kedvenc kajája 🙂

2023. dec. 7. 21:37
 67/112 anonim ***** válasza:
15%
Főzzön magának ha másét leszólja.
2023. dec. 8. 00:10
 68/112 anonim ***** válasza:
92%

Anyud mennyire tukmál? Én ugyan megeszek bármit, de a húgomat egész gyerekkoromban minden főzésmániás háziasszonyka etetni próbálta, pedig csak elhaló hangon mondogatta, hogy nem szereti, nem kér, nem volt bunkó. Néha már én szóltam oda, hogy nem fog enni, akármennyit erősködik.

Még olyat nem láttam, hogy egy "csak a főzésre vagyok jó" nő elsőre felfogja, hogy valaki nem kér a főztjéből.

2023. dec. 8. 02:35
 69/112 anonim ***** válasza:
73%
#69: én nem vagyok csak főzésre való nő, de a világból ki lehet kergetni, ha valaki mártirfejjel ül az asztalnál, és turkálja az ételt, bármi is legyen az asztalon. Ne jöjjön amikor eszünk, majd csatlakozik utána sütire, kávéra, vagy csak a beszélgetesre.
2023. dec. 8. 05:59
 70/112 anonim ***** válasza:
30%
Olcsó költségvetésű csaj, nem jár étterembe, nem eszik mirelitet, kész főnyeremény.
2023. dec. 8. 06:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!