Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy győzzem meg anyut, hogy...

Hogy győzzem meg anyut, hogy áthívhassam az egyik barátnőmet?19l

Figyelt kérdés

Nem azzal van a baja, hogy "nem akar idegent kerülgetni itthon", még mielőtt bárki ezzel jönne. Amióta az eszemet tudom bármelyik barátom átjöhetett, akár itt is aludhatott, függetlenül attól, hogy falubeli, akinek a szüleit is ismeri, vagy gimis/kolis barát, akit max fotón látott. Kifejezetten ezzel a barátnőmmel van "baja", de egyébként nem is ismeri, csak képről látta, meg egyszer kollégiumi beköltözéskor.

A csajjal a gimi utolsó 3 évében voltunk szobatársak, suliban is évfolyamtársak voltunk, volt egy csomó közös óránk, hétköznap több időt töltöttünk együtt, mint amennyit nem, és semmi rosszat nem tudnék mondani róla. Pedig azért ennyi idő alatt feltűnt volna... Szóval anyámnak az a baja a barátnőmmel, hogy cigány. És bőszen mondja, hogy ő nem rasszista, de azért "ilyenekkel" nem kellene nagyon közeli barátságba kerülni, pláne nem beengedni az otthonunkba, meg hogy vegyem már észre, hogy a helyi cigányok milyenek...(Mintha ennek köze lenne ahhoz, hogy az egyik barátnőm milyen) És konkrétan ott tartunk, hogy bárkit áthívhatok, kivéve őt, holott konkrétan annyit tud róla, ami nem az én leírásom, hogy látta képen, meg egyszer 10 percig kolis beköltözéskor.

Engem kezd zavarni ez a helyzet, a vele más közös barátaimat is inkább ritkábban hívom át hozzánk, mert kellemetlen, hogy mindenki jöhet, de ő speciel nem. És az is visszás, hogy mindig csak én látogatom meg őt, a családja már kvázi családtagnak kezel, bármi családi esemény van náluk az anyukája meghív, stb.

2022. aug. 17. 11:13
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
78%

A "Nem vagyok rasszista, de..." kezdetű kijelentések mindig rasszistáktól származnak, bárhogy is bagatellizálnak meg magyarázkodnak.

Próbáld meg esetleg azt, hogy mesélsz anyádnak a barátnődről, hogy milyen ember, miket szoktatok együtt csinálni, milyen témákról beszélgettek. És a családjáról, hogy milyen rendesek veled, sokszor hívnak meg magukhoz stb. Így talán nyitottabbá válik.

2022. aug. 17. 11:26
 2/35 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem először anyudat kell meggyőznöd, hogy látens rasszista. Már elnézést. Nálunk ugyan ez volt a helyzet, anyukám mindig azt mondta, hogy ő nem rasszista, de... Mára eljutottunk tesóimmal odáig, hogy nem mond ilyen sületlenségeket.
2022. aug. 17. 11:28
 3/35 A kérdező kommentje:

Igen, ez a "nem vagyok rasszista, de..." kezdetű kijelentés azt jelenti, hogy amúgy de, csak mentegetőzik, hogy jobban hangozzon. :D

Igazából tök sokat beszéltem róla, hogy milyen, mit csinálunk, hova megyünk, de nem igazán hatotta meg. Néha "elfelejti", hogy ő amúgy "nem szereti" ezt a barátnőmet, mert nem ugrik be neki a névhez az arc, és olyankor nem fújog, hogy minek barátkozok vele, csak miután leesik, hogy kiről van szó. Pl említem, hogy a hétvégén voltunk segíteni a menhelyen, akkor örül, hogy milyen jó dolog ez, tök jó, hogy rendes barátaim vannak, aztán rájön, hogy kivel mentem, és akkor már nem ennyire pozitív a véleménye.

2022. aug. 17. 11:37
 4/35 anonim ***** válasza:
25%
Anyukádnak igaza van. Az én otthonomba se hozna senki cigányt. Nem véletlen ilyen negatív velük a többség. Menj te, ha annyira jól érzed ott magad, anyádnak meg hagyd meg a jogot, hogy a sajátjába azt engedjen, akit akar.
2022. aug. 17. 11:43
 5/35 anonim ***** válasza:
38%
Ottalvásról lenne szó vagy csak pár óra látogatás a te szobádban? Ez utóbbiról talán meggyőzheted kitartó rábeszéléssel az ottalvás nehezebb ügy, ezzel várd meg, amíg elköltözöl, és a saját lakásodba azt hívsz meg, akit akarsz.
2022. aug. 17. 11:43
 6/35 A kérdező kommentje:

#3 Ez szerintem így hülyeség. Ha rendezett normális emberekről van szó, felesleges ilyen erős fenntartásokkal, ellenérzésekkel kezelni a helyzetet, függetlenül attól, hogy cigány-e az illető.

Ez olyan, hogy ha megyek az úton és valaki káromkodva óbégat, méterekről érződik a piaszaga, akkor származásától függetlenül elkerülöm. Ha meg teljesen normálisnak látszó emberke jön velem szembe, akkor nem kerülöm el a lehető legjobban.

2022. aug. 17. 11:45
 7/35 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem azzal nem fogod meggyőzni, hogy megmutatod mennyire rasszista.

Én a helyedben elmondanám neki, hogy rosszul esik neked, hogy ő nem jöhet át, hogy esélyt sem ad neki, hogy a te ítélőképességedben sem bízik.

Megkérném, hogy mielőtt elítélné adjon egy esélyt, beszélgessen vele egy kicsit, és meglátja milyen értékes ember, milyen jó barátod.

Kérésen kívül nem tudom, hogyan tudnád megpuhítani. Szerintem ilyen esetben minden más megoldás olaj lehet a tűzre.

2022. aug. 17. 11:46
 8/35 A kérdező kommentje:
#5 Nem véletlenül, csak ez az élből elutasító hozzáállás pont azoknak az életét nehezíti meg, akik normálisak. Nem azt a helyit akartam meghívni, akinek a hétvégén volt a sittről szabadulós bulija, hanem egy velem egyidős csajt, akivel több éven keresztül laktam egy szobában és tudom, hogy normális. Nem tudom, te mennyire éreznéd visszásnak idővel, ha azt tapasztalnád akár a saját, akár a gyereked barátságában, hogy mindig vagy nálatok, vagy semleges helyen van találkozó, de sosem a másik félnél. Mindezt annak tudatában, hogy nem az van, hogy a másikhoz senki nem mehet. Idővel ez az egyoldalúság nagyon kellemetlen helyzetekhez vezethet...
2022. aug. 17. 11:52
 9/35 anonim ***** válasza:
42%
Lehet hülyeség, de nem tudnád elvinni anyukádat is egyszer barátnődhöz? Annyira csak nem fél tőlük, ha téged oda enged. Látná milyen ember és honnan jön, jó eséllyel megváltozna a véleménye.
2022. aug. 17. 11:53
 10/35 anonim ***** válasza:
65%
Meg lehet mondani anyádnak, hogy a normális emberek meg az olyanokat kerülik, mint ő, a barátnőd így is szívesen átjön.
2022. aug. 17. 11:57
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!