Hogy győzzem meg anyut, hogy áthívhassam az egyik barátnőmet?19l
Nem azzal van a baja, hogy "nem akar idegent kerülgetni itthon", még mielőtt bárki ezzel jönne. Amióta az eszemet tudom bármelyik barátom átjöhetett, akár itt is aludhatott, függetlenül attól, hogy falubeli, akinek a szüleit is ismeri, vagy gimis/kolis barát, akit max fotón látott. Kifejezetten ezzel a barátnőmmel van "baja", de egyébként nem is ismeri, csak képről látta, meg egyszer kollégiumi beköltözéskor.
A csajjal a gimi utolsó 3 évében voltunk szobatársak, suliban is évfolyamtársak voltunk, volt egy csomó közös óránk, hétköznap több időt töltöttünk együtt, mint amennyit nem, és semmi rosszat nem tudnék mondani róla. Pedig azért ennyi idő alatt feltűnt volna... Szóval anyámnak az a baja a barátnőmmel, hogy cigány. És bőszen mondja, hogy ő nem rasszista, de azért "ilyenekkel" nem kellene nagyon közeli barátságba kerülni, pláne nem beengedni az otthonunkba, meg hogy vegyem már észre, hogy a helyi cigányok milyenek...(Mintha ennek köze lenne ahhoz, hogy az egyik barátnőm milyen) És konkrétan ott tartunk, hogy bárkit áthívhatok, kivéve őt, holott konkrétan annyit tud róla, ami nem az én leírásom, hogy látta képen, meg egyszer 10 percig kolis beköltözéskor.
Engem kezd zavarni ez a helyzet, a vele más közös barátaimat is inkább ritkábban hívom át hozzánk, mert kellemetlen, hogy mindenki jöhet, de ő speciel nem. És az is visszás, hogy mindig csak én látogatom meg őt, a családja már kvázi családtagnak kezel, bármi családi esemény van náluk az anyukája meghív, stb.
"konkrétan annyit tud róla, ami nem az én leírásom, hogy látta képen, meg egyszer 10 percig kolis beköltözéskor"
Te ismered őt, ezért megbízol benne, az anyukád viszont nem ismeri eléggé, ezért nem bízik meg benne. Intézd úgy, hogy megismerhessék egymást anélkül, hogy a lány felmenjen hozzátok: menjetek el vele mondjuk fagyizni, sétálni, stb., hogy legyen lehetőségük beszélgetni egymással, hogy kialakuljon az ismeretség, a bizalom.
Más általa ismeretlen barátom, akit még 10 percnyit sem látott élőben előtte, az bármikor jöhetett. Ezért sem tartom észszerűnek.
Az a baj nehéz összehozni úgy közös programot, hogy nem nyitott rá. Nálunk helyben max sétálni lehet, de az negyven fokban nem túl praktikus, későbbi órákban meg nincs tömegközlekedés, tehát a barátnőmnek nem jó. Anyu makacsságból nem hajlandó tenni a találkozásért, mert élből nem kedveli. Maximum az működhet, ha félúton lévő városban szervezek valami napközbeni programot anyuval és "véletlenül" összefutunk a barátnőmmel. :D Na mind1, lehet ezt kellene megpróbálnom.
"Más általa ismeretlen barátom, akit még 10 percnyit sem látott élőben előtte, az bármikor jöhetett. Ezért sem tartom észszerűnek."
Annyi benne a logika, hogy a cigányokkal szemben előítéletes, másokkal szemben meg nem - és akkor így már érthető a különböző reakciója. Hiába nem tetszik ez neked, ez van, ebből a helyzetből kell megpróbálni kihozni a legjobbat...
"Maximum az működhet, ha félúton lévő városban szervezek valami napközbeni programot anyuval és "véletlenül" összefutunk a barátnőmmel. :D Na mind1, lehet ezt kellene megpróbálnom."
Igen, erre is gondoltam. :)
De ha sikerül is, akkor se egyetlen ilyen találkozástól várj csodát. Ehhez türelem kell. Minél inkább saját tapasztalatok alapján előítéletes, annál nehezebb lesz túltennie magát rajta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!