Hogy győzzem meg anyut, hogy áthívhassam az egyik barátnőmet?19l
Nem azzal van a baja, hogy "nem akar idegent kerülgetni itthon", még mielőtt bárki ezzel jönne. Amióta az eszemet tudom bármelyik barátom átjöhetett, akár itt is aludhatott, függetlenül attól, hogy falubeli, akinek a szüleit is ismeri, vagy gimis/kolis barát, akit max fotón látott. Kifejezetten ezzel a barátnőmmel van "baja", de egyébként nem is ismeri, csak képről látta, meg egyszer kollégiumi beköltözéskor.
A csajjal a gimi utolsó 3 évében voltunk szobatársak, suliban is évfolyamtársak voltunk, volt egy csomó közös óránk, hétköznap több időt töltöttünk együtt, mint amennyit nem, és semmi rosszat nem tudnék mondani róla. Pedig azért ennyi idő alatt feltűnt volna... Szóval anyámnak az a baja a barátnőmmel, hogy cigány. És bőszen mondja, hogy ő nem rasszista, de azért "ilyenekkel" nem kellene nagyon közeli barátságba kerülni, pláne nem beengedni az otthonunkba, meg hogy vegyem már észre, hogy a helyi cigányok milyenek...(Mintha ennek köze lenne ahhoz, hogy az egyik barátnőm milyen) És konkrétan ott tartunk, hogy bárkit áthívhatok, kivéve őt, holott konkrétan annyit tud róla, ami nem az én leírásom, hogy látta képen, meg egyszer 10 percig kolis beköltözéskor.
Engem kezd zavarni ez a helyzet, a vele más közös barátaimat is inkább ritkábban hívom át hozzánk, mert kellemetlen, hogy mindenki jöhet, de ő speciel nem. És az is visszás, hogy mindig csak én látogatom meg őt, a családja már kvázi családtagnak kezel, bármi családi esemény van náluk az anyukája meghív, stb.
Nem értem miért lettem lepontozva, amikor egy normális, korrekt választ adtam, azokkal szemben akik arra buzdítottak, hogy mondd meg anyádnak hogy látens rasszista. Hát akkor mondd meg, aztán előrébb leszel azzal.
8-as voltam.
Semmi, egyszerűen semmi nincs a világon amivel engem bárki meggyőzhetne, hogy c_gányt engedjek a házamba. Leszarom ki mit gondol erről. Azok a kivételek akikről mindig beszélnek, kezdjék el megregulázni a vadállat fajtát, akkor majd esetleg idővel javul a megítélésük.
Anyád is szerintem elég világosan elmondta, hogy nem akarja ott látni a lányt. És igazából teljesen mindegy, hogy miért. Az ő otthonában nem kötelessége senkit vendégül látni, akit nem akar. Költözz el és akkor majd neked sem kell senkit beengednek akit nem akarsz. Jól bosszút is állhatsz, anyádat sem kell majd beengedned.
Miért gondoljuk azt, hogy aki cigány az automatikusan vagy balhés, vagy minimum balhés rokonai vannak, akikkel tartja is a kapcsolatot?
Nekem van roma barátom, és igen, neki is vannak ugyanúgy problémás rokonai, és valami fura, meglepő oknál fogva nem tart ilyen emberekkel kapcsolatot. Ő mesélte, hogy egyszer az anyjának a testvére drogos volt, és lopott is tőlük, simán fel lett jelentve, azóta nincs is vele kapcsolata a családnak.
Aki normális életet akr élni, az kizárja a balhés embereket az életéből akkor is, ha rokon.
Az meg teljesen nonszensz, amikor valaki úgy tesz, mintha a normális életet élő romák megérdemelnék a kirekesztést, csak mert nem "regulázzák meg" a gyökér réteget. Mindenkinek meg van a saját élete, és nem feltétlenül arra szeretné feláldozni, hogy másokat regulázgasson. Meg ez nem olyan egyszerű egyébként sem. Felnőtteket nehéz megváltoztatni, a gyerekeket lehetne, de ugye mindenki azon van, és nem csak a cigányok, hogy az ő gyerekét bizony senki más ne nevelje. Ez egy hosszabb folyamat, amit pont nem a kirekesztés fog meggyorsítani. Ha egy kicsi agyat növesztenének az így gondolkodó emberek, és esetleg használnák is, akkor gondoljanak már bele. Ha valaki akármit is csinál nem kezelik normális embernek, mert vannak más hasonló emberek, akik sggfejek, akkor annak az illetőne mégis milyen motivációja legyen normálisnak maradni, ha úgyis meg van nehezítve az élete a származása miatt?
"egyáltalán miért kéne egy szülőnek indokolnia?"
Mondjuk annak érdekében, hogy megmaradjon a gyerekével a jó viszonya.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!