Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy győzzem meg anyut, hogy...

Hogy győzzem meg anyut, hogy áthívhassam az egyik barátnőmet?19l

Figyelt kérdés

Nem azzal van a baja, hogy "nem akar idegent kerülgetni itthon", még mielőtt bárki ezzel jönne. Amióta az eszemet tudom bármelyik barátom átjöhetett, akár itt is aludhatott, függetlenül attól, hogy falubeli, akinek a szüleit is ismeri, vagy gimis/kolis barát, akit max fotón látott. Kifejezetten ezzel a barátnőmmel van "baja", de egyébként nem is ismeri, csak képről látta, meg egyszer kollégiumi beköltözéskor.

A csajjal a gimi utolsó 3 évében voltunk szobatársak, suliban is évfolyamtársak voltunk, volt egy csomó közös óránk, hétköznap több időt töltöttünk együtt, mint amennyit nem, és semmi rosszat nem tudnék mondani róla. Pedig azért ennyi idő alatt feltűnt volna... Szóval anyámnak az a baja a barátnőmmel, hogy cigány. És bőszen mondja, hogy ő nem rasszista, de azért "ilyenekkel" nem kellene nagyon közeli barátságba kerülni, pláne nem beengedni az otthonunkba, meg hogy vegyem már észre, hogy a helyi cigányok milyenek...(Mintha ennek köze lenne ahhoz, hogy az egyik barátnőm milyen) És konkrétan ott tartunk, hogy bárkit áthívhatok, kivéve őt, holott konkrétan annyit tud róla, ami nem az én leírásom, hogy látta képen, meg egyszer 10 percig kolis beköltözéskor.

Engem kezd zavarni ez a helyzet, a vele más közös barátaimat is inkább ritkábban hívom át hozzánk, mert kellemetlen, hogy mindenki jöhet, de ő speciel nem. És az is visszás, hogy mindig csak én látogatom meg őt, a családja már kvázi családtagnak kezel, bármi családi esemény van náluk az anyukája meghív, stb.

2022. aug. 17. 11:13
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
32%
20-akkor itt megmaradt? Nagyon elszaporodtak azok a kérdések meg szemlélet hogy legyen mindenki optimista naiv. Minden önvédelmi túlélési reflexet kapcsoljon ki ami nem pc. Ha nem farag rá ő a jó fej, ha igen ő a balek. Ezt az orosz rulettet viszont kötelező bevállalnia.... hát azért csak lassan a testtel
2022. aug. 17. 14:25
 22/35 anonim ***** válasza:
78%

"akkor itt megmaradt?"

Egyelőre megvan, de van itt egy ügy, ami kapcsán akár meg is romolhat. Ha a gyerek kapna értelmes magyarázatot, talán felfogná, hogy miről van szó. (Nem arról beszélek, hogy változtassa meg a szülő a véleményét, hanem arról, hogy értesse meg a gyerekével, hogy miért gondolja úgy, ahogy.)

2022. aug. 17. 14:42
 23/35 A kérdező kommentje:

Biztos vagyok benne, hogy nem lenne probléma, ha átjöhetne. Több éve ismerem, a családtagjait is ismerem. Tisztában vagyok azzal, hogy a családjukban milyen a problémás egyénekhez való hozzáállás (röviden pont az, mint nálunk, azaz kapcsolatmegszakítás).

Teljesen indokolatlan tőle, vagy a családjától tartani. Pláne, hogy olyan falubeli barátot meg simán áthívhattam anno többször is, akinek az egyik testvére drogfüggő volt akkoriban, és köztudottan voltak lopásos ügyei. Ott például lett volna indok tartani, hogy "családi összejövetelen elhangzik 1-2 infó és éjszaka váratlan látogató jön".

2022. aug. 17. 15:12
 24/35 anonim ***** válasza:
77%

#19 "egyáltalán miért kéne egy szülőnek indokolnia?"

Nálad abból áll a gyereknevelés, hogy mert te azt mondtad, és kész? Elég elbszott, mit ne mondjak, remélem nincs gyereked.

Mégis mit tanítasz neki? "Nem érdekel, hogy a barátod, nem vagyok hajlandó megismerni. Biztos, hogy veszélyes ember, csak mert cigány?" Ez lenne a szülői üzenet? Hát, had gratuláljak.

És igen, a felvázolt helyzetben nonszensz, hogy kb átjáróház a kérdezőék otthona, bárki mehet, kivéve...

2022. aug. 17. 15:16
 25/35 anonim ***** válasza:
0%
Anyukádnak igaza van. Nehogy áthívd a c barátnődet, mert kifogja rabolni anyukád ékszereit, pénzét és utána meg előadja, hogy nem is vett el semmit és meg hinni fogsz neki. Emiatt te meg anyukád összefogtok veszni. Ez senkinek nem lesz jó. Hidd el tapasztalatból beszélek, mert ilyen mocskosak a c emberek. Direkt összeugrasztják a szülőket és gyerekeiket.
2022. aug. 17. 17:01
 26/35 anonim ***** válasza:
5%
24 mi nem vagyunk elég trendi modern család.
2022. aug. 17. 21:04
 27/35 anonim ***** válasza:
23%
#26 Ez egy remek szépítése annak, hogy el van cseszve a gyereknevelés. Legalább akkora szépítés, mint a "nem vagyok rasszista, de..." kezdetű mondatok. Ez nem trend, meg modernség kérdése, hanem alap logika.
2022. aug. 17. 21:51
 28/35 anonim ***** válasza:
18%
Mivel a ház az övék így a szülők döntenek ki emhet oda vagy ki nem.
2022. aug. 17. 22:40
 29/35 anonim ***** válasza:
59%
#28 Aztán nem kell csodálkozni az ilyen mentalitású embereknek, hogy utána nem lesz rájuk se nyitva az ajtó.
2022. aug. 18. 05:06
 30/35 anonim ***** válasza:
76%

"Mivel a ház az övék így a szülők döntenek ki emhet oda vagy ki nem."

Egészen addig, ameddig a gyereket csak úgy fel tudják kapni, hogy arrébb tegyék, mint egy cserép virágot. Később viszont nem árt elkezdeni kommunikálni vele.

2022. aug. 18. 06:30
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!