Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Érthető, ha pusztán emiatt...

Érthető, ha pusztán emiatt utálja anyám a barátnőmet?

Figyelt kérdés
Anyám olyan nő, aki imád sütni meg főzni, a konyhában nagyon toppon van. A barátnőm viszont elég finnyás, kevés kaját szeret és ezt nem is igazán titkolja. Pl.nem eszik semmit, ami fehér pl.tejfölös kaják, sajtos, joghurtos stb. Zöldségek közül is csak az uborkát és a sültkrumplit eszi meg, a húsokból is keveset szeret. Anyu ettől nagyon kivan, szerinte elkényesztetett azért ilyen. Engem amúgy nem zavar, ha náluk vagyunk az anyja fura, de finom kajákat szokott csinálni, mert amúgy náluk ezek a megszokottak, de szerintem ez nem gáz. Anyu már most szólt, hogy karácsonykor nem látja szivesen itt, mert "őt ne igedesítse azzal, hogy mindent leszól". Már milliószor mondtam barátnőmnek, hogy ha vmit nem szeret nem baj, de ne mondja, hanem csak ne szedjen belőle, de hát hiába mondom. A család többi tagja kedveli, mert egyébként kedves és aranyos mindenkivel, de anyukám kb.azóta utálja mióta először kínálta kajával és kiderült, hogy kb.semmit se szeret azok közül, amiket mi eszünk. Szerintem túlzás valakit az ízlése miatt utálni, az meg, hogy nem jöhet karácsonykor főleg gáz. Addig szerintem meggondolja magát, de elég unalmas mindig ezt hallgatni. Ekkora tragédia, ha valaki finnyás?
2023. dec. 7. 13:16
 71/112 anonim ***** válasza:
72%
70, a család, akinek egy autója van... induljon el az, aki akarja enni a kaját autóval előbb, a többiek busszal utána?
2023. dec. 8. 06:18
 72/112 anonim ***** válasza:
69%

A probléma az, hogy a barátőd bunkó, nem tud viselkedni. HA vendégségben vagyok, akkor is megeszem a tányéromra kivett ételt, ha nem ízlik. Más kérdés lenne, ha valami ételallergiáról lenne szó, de ez a "nem eszik boltit", mert más az íze, meg "nem ízlik", mert nem olyan, mint otthon, ezek bunkó hisztik. Semmi baja nem lenne tőle, ha nem sértené vérig a vendéglátót, és vagy nem szedne abból, amit nem szeret, vagy ha már kitette a tányérra, akkor megenné.

Semmi gond, 17 évesen még lehet otthoni burkoban nőtt, elkényeztett kis pi.csa, akinek anyuci főz, de megnevelni nem tudta, majd az élet megtanítja úgyis szocializációra, meg hogy néha azt is lehet/ kell enni, amit nem anyuka főzött. A te anyudnak meg igaza van: ha nem tud viselkedni, a beszólásait nem tudja mgtartani magának, akkor én se szeretném a saját örömömet és hangulatomat elrontani egy olyan vendéggel, akit egyszerűen meg lehet úszni. Egyébként 17 évesen mi a fenének akarok karácsonykor, egy családi ünnepre vinni? Semmi keresnivalója ott, főleg, ha még viselkedni sem tud.

2023. dec. 8. 06:26
 73/112 A kérdező kommentje:
Durva, hogy mennyien anyuval értenek egyet, bár nyílván senki se ismer senkit a sztoriból és jól láthatóan néhányan szivesen képzelnek bele plusz dolgokat pl.hogy a barátnőm flegma, bunkó vagy fejeket vág meg mittudom én, ilyenről amúgy szó sincs. Érdekes minden másban azt szokta mondani anyám, hogy izlésről nem szabad vitatkozni, de a kaja téma az más, azért lehet utálkozni. Mi egyébként is csak szenteste kajálunk együtt, nyílván ő nem akkor jönne, de mindegy is. Nincs szerencsém, mert az anyám az a fajta, aki szerint a kaja a minden, a barátnőm meg extra válogatós, de sztem akkor is túlzás valakit csupán ennyi miatt utálni. Érdekes a családból mindenki más kedveli, pedig ha a viselkedése is problémás lenne az nyílván másnak se tetszene, de apám és a tesóim is jól kijönnek vele.
2023. dec. 8. 07:23
 74/112 anonim ***** válasza:
80%

Az a baj, hogy eleve te is gerjeszted a feszkót. Minek előre trenírozni a finnyás libát, hogy hú hallod abból ne egyél, ez is szar lesz, azt se fogod szeretni? Simán lehet, hogy kevesebb lenne a feszkó, ha nem eleve így mennétek oda. Na és, ha bolti csirke? Ha a csirkét megeszi, ettől sem lesz semmi baja. És, ha más levélbe van töltve a hús? A levelet otthagyja, a húst megeszi. (Mellesleg pont a töltött kápi az, hogy nincs két háztartás, ahol ugyanúgy készülne, ehhez nem kell finnyásnak lenni.)

Lehet, hogy sokkal kevesebb lenne a konfliktus, ha nem úgy állnátok oda, hogy már eleve felspannoltad a kislányt, hogy minden szar lesz, meg anyudat is, hogy úgyse eszik semmit. Igen nagy szereped van ebben neked is.

2023. dec. 8. 07:49
 75/112 anonim ***** válasza:
67%

Az ilyen kis flegma pics@knak lesz még elég bajuk az életben az tuti. Egyébként lenne egy háborús helyzet megzabálná még a száraz kenyeret is tök mind 1 hogy fehér! Agyam eldobom, vannak bajok a toronyban..

Na de hogy a kérdésre válaszoljak én se fogadnám kitörő örömmel valaki bunkó flegmázását az ünnepi asztalnál, mielőtt egész nap a konyhában robotoltam. Akkor maradjon otthon és válogasson a családja kárára,senkit nem érdekel!

2023. dec. 8. 08:28
 76/112 anonim ***** válasza:
20%

A kiscsaj anyukája vagy nem főz otthon, vagy pocsékul.

Biztos mindig valami bolti vagy megúszos kaját dobott elé, és ezt a semmilyen ízvilagot szokta meg, sültkrumlin a pufin nőtt fel.

Anyukád változatosan főz, megszokta, hogy mindenki elégedett és nem érti, hogy lehet nem enni.

2023. dec. 8. 08:29
 77/112 anonim ***** válasza:
77%
Te nem érted a lényeget...nem az ízlésről van szó, hanem a megjegyzésekről, amiket meg kellene tartania magának! Gondolom, nem egy ilyen beszólása volt, azért nem szeretné anyukád kerülgetni az asztal körül. Hívd át akkor, akkor nincs étkezés, és max hellyel kínáld meg.
2023. dec. 8. 08:45
 78/112 anonim ***** válasza:
77%

Apukádat és a tesódat azért nwm zavarja a barátnőd válogatóssága, mert nem ők főznek. Ha apukád rendszeresen főzne, és a barátnőd sose enne belőle mert bolti csirke meg fehér a színe, rögtön nem lenne annyira szimpatikus neki.

Egyébként nem értem a problémát. 24-én a családoddal leszel, a barátnőd a sajátjával és nincs sértődés. 17 évesen ez egyébként is így normális

2023. dec. 8. 09:01
 79/112 anonim ***** válasza:
26%
A sok középkorú, túlsúlyos, életében csalódott perszóna remekül kihasználja a lehetőséget, hogy egy 17 éves fiatal lányt köpködhessen! :D Jellemző.
2023. dec. 8. 10:51
 80/112 A kérdező kommentje:
Néhányan cifrábbakat írtak róla, mint amit anyám bármikor mondana, pedig ti nem is ismeritek 😅 Az volt a kérdés, hogy normális-e csak ezért utálni valakit, de a legtöbben csak arról írtak, hogy milyen idegesítő a barátnőm nem létező viselkedése.
2023. dec. 8. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!