Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Érthető, ha pusztán emiatt...

Érthető, ha pusztán emiatt utálja anyám a barátnőmet?

Figyelt kérdés
Anyám olyan nő, aki imád sütni meg főzni, a konyhában nagyon toppon van. A barátnőm viszont elég finnyás, kevés kaját szeret és ezt nem is igazán titkolja. Pl.nem eszik semmit, ami fehér pl.tejfölös kaják, sajtos, joghurtos stb. Zöldségek közül is csak az uborkát és a sültkrumplit eszi meg, a húsokból is keveset szeret. Anyu ettől nagyon kivan, szerinte elkényesztetett azért ilyen. Engem amúgy nem zavar, ha náluk vagyunk az anyja fura, de finom kajákat szokott csinálni, mert amúgy náluk ezek a megszokottak, de szerintem ez nem gáz. Anyu már most szólt, hogy karácsonykor nem látja szivesen itt, mert "őt ne igedesítse azzal, hogy mindent leszól". Már milliószor mondtam barátnőmnek, hogy ha vmit nem szeret nem baj, de ne mondja, hanem csak ne szedjen belőle, de hát hiába mondom. A család többi tagja kedveli, mert egyébként kedves és aranyos mindenkivel, de anyukám kb.azóta utálja mióta először kínálta kajával és kiderült, hogy kb.semmit se szeret azok közül, amiket mi eszünk. Szerintem túlzás valakit az ízlése miatt utálni, az meg, hogy nem jöhet karácsonykor főleg gáz. Addig szerintem meggondolja magát, de elég unalmas mindig ezt hallgatni. Ekkora tragédia, ha valaki finnyás?
2023. dec. 7. 13:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/112 anonim ***** válasza:
87%
Hát ha flegma pofával leszól mindent nem csoda ha nem látja szívesen. Tanuljon meg viselkedni a barátnőd, akkor anyád se lesz kiborulva tőle.
2023. dec. 7. 14:05
 12/112 A kérdező kommentje:
Kritizálni ő sem kritizál csak mindig mondja, hogy nem szereti. A leszólást úgy érti anyám, hogy pl.kínálta rántott csirkecombbal és barátnőm mondta, hogy nem eszik bolti csirkét. Azaz leszólta, hogy nem házi, de szerintem nem sznobságból vagy genyóság, hanem tényleg nem szereti a bolti csirkét. Nekem pont ugyanolyan, de elvileg ő érzi a különbséget. Igen, az nem megy neki, hogy azt mondja "köszönöm, nem kérek" vagy valami, hanem egyből odamondja, hogy nem szereti.
2023. dec. 7. 14:14
 13/112 anonim válasza:
88%
Sültkrumpli, mint zöldség... :D
2023. dec. 7. 14:19
 14/112 anonim ***** válasza:
88%
Azt hittem hogy én vagyok komplikált a kib×szott tejfehérje allergiámmal de akkor tévedtem.Tejes dolgon kivül mindent megeszek.De fura hogy a barátnőd nem szeret semmit szinte 🥺 Előre látom anyukádból milyen nagyszerű anyós lesz ha már így kezdődik.Barátnődnek meg ja nem kellene mondania h nem szeretem stb.Nem szed belőle és kész.
2023. dec. 7. 14:21
 15/112 anonim ***** válasza:
95%
Azért nem mindegy, hogy nem eszik valamiből, vagy leszólja. utóbbit én se hagynám, márpedig azt írod, ő ezt teszi.
2023. dec. 7. 14:22
 16/112 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom többekhez. Nem mindegy milyen stílusban teszi. Én is extrém válogatós vagyok, de eszembe sem jut vendégségben leszólni az élet vagy fintorogni. Ha van olyan, amit megeszek abból szedek. De sokszor hagyja el a számat a "köszönöm nem kérek". Karácsonykor pl anyósom mindig halászlevet főz, mert mindenki szereti rajtam kívül (én az illatát se, de nem fintorgok amig ők eszik), hamar rájött, mert mindig visszautasítottam és megvártam a második félét, azok közt általában találok valamit. Volt olyan családi ebéd, hogy tényleg nem nagyon volt semmi olyan, amit megeszek, akkor nevetve mondta, hogy "keress valamit a kamrában, ami tetszik. Ne ülj itt éhesen". Sose szóltam le a főztjét, nem fintorogtam.
2023. dec. 7. 14:22
 17/112 anonim ***** válasza:
95%

A barátnődtől ez elég sznob beszólás ez a bolti csirkés.

Anyukád meg miért tukmálja amúgy, kit érdekel, ha nem szereti az ő főztjét? MIért ebben méri az embereket?

2023. dec. 7. 14:24
 18/112 anonim ***** válasza:
93%

Baratnod tanulja meg befogni a szajat.

Hany eves? 10? Vannak helyzetek, amikor meg kene tanulni udvariasnak lenni.

2023. dec. 7. 14:31
 19/112 anonim ***** válasza:
100%

Na ez pont a sznobság, mások burkolt lenézésének a csúcsa. Persze, érzi a különbséget…Ha akkori falusi lenne, hogy tényleg, ott éhen halt volna ezzel a mentalitással.

Attól, hogy nincs töke odaszólni nyíltan, anyukád még tud olvasni a sorok között. Ez a flancolós “érzem a különbséget is” finnyáskodás a szimpla nem szeretemnél sokkal gusztustalanabb. Én sem akarnék egy ilyet a karácsonyi családi asztalnál tudni.

2023. dec. 7. 14:34
 20/112 anonim ***** válasza:
73%
Ráférne egy kis éhezés, mindjárt nem lenne olyan finnyás.
2023. dec. 7. 14:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!