Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nincs kedvem láthatásra...

Nincs kedvem láthatásra menni, meddig "kötelező" ez?

Figyelt kérdés

Eredetileg minden második hétvégét kéne apával, apáékkal töltenem. Néha sikerül ezt havi egyre intézni, de olyankor már megy a szövegelés, hogy jaj alig látnak. Most beteg lettem, szóltam, hogy emiatt nem megyek pénteken, erre azonnal, hogy akkor menjek a következő hétvégén. Mondtam, hogy nem tudok, programom lesz, reakció: jaj ne mondjad már, hát milyen programod lesz?!

Az a baj, hogy nekem meg még ez is sok.

Nincs is saját szobám, a nappaliban alszom, ami össze van kötve az étkezővel + a folyosóval, ahonnan nyílnak a szobák, fürdőszoba. Így egy pillanat nyugtom sincs, nem tudok elvonulni, rendesen kipakolni a cuccaimat stb.

Nem érzem annyira jól magam velük, mint mondjuk anyáékkal, vagy barátom szüleivel. Viszont 16 vagyok, ilyenkor mondhatom, hogy egyszerűen nem megyek? Anya azt mondta, ő ebbe nem akar belefolyni, beszéljem meg én apáékkal.

2023. szept. 20. 09:46
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/113 anonim ***** válasza:
6%

"nem is fizet gyerektartást az a szent ember....

Kisleányzó állítása szerint a mama fizeti helyette. Lehet, hogy így van, nem látunk bele, mindemellett akkor fizetve van a gyerektartás."

Te miért hízelegsz egy idegennek ilyen válasszal?

Mellesleg nem tudhatod, ahogy a kérdező sem tudja ellenőrizni, az van a fejében amit anyu mond.

A lényeg annyi, hogy nem anyu csinálta a kérdezőt egymaga, és nyilván a szülésnél se az orvos kezét fogta, meg a 9 hónap alatt se.

Hanem volt ott egy APU is...

2023. szept. 20. 11:41
 52/113 anonim ***** válasza:
91%

Nem mondhat le róla.

Csak egyetlen esetben, ha van, aki örökbefogadja.

De az a csávó kizárt, hogy lemondjon. Mert akkor már rég megtörtént volna.

Tudod, ismerem a fajtáját. Apám is ilyen. Csak a kirakatba kell a gyerek, vagizni vele, fényképeket mutogatni. De amikor apaként kéne viselkedni a gyerekkel szemben, ne'adj isten, áldozatot hozni, költeni rá, arról már szó sem lehet.

2023. szept. 20. 11:43
 53/113 anonim ***** válasza:
89%
#49 Én is valami hasonlóra tippelek. Valami nagyon személyes sérelmeket idézhetett fel benne ez a kérdés, mert már vagy 30 választ írt.
2023. szept. 20. 11:43
 54/113 anonim ***** válasza:
88%
54, semmi sérelme nincs, ez szórakoztatja minden kategóriában. Az oktatásban egyik nap fogorvos, másik nap tanár, összehord mindent baromságot unalmában.
2023. szept. 20. 11:45
 55/113 anonim ***** válasza:
87%

Nálunk a nővérem már 14 évesen nem ment apához. (Ő az idősebb, több szar dologról van emléke, mint nekem.)

Én 16 éves koromig jártam, de elég nyűgös volt a dolog. SOHA nem erőltetnék ilyet a gyerekemnek.

2023. szept. 20. 11:47
 56/113 anonim ***** válasza:
84%
#52 Akkor ennyi erőből ha én most elmegyek a coopba fagyiért, és az úton megerőszakol egy részeg férfi, véletlen teherbe esek, és valamilyen érthetetlen okból úgy döntök megtartom és felnevelem a gyermeket, akkor annak a gyereknek is szeretettel meg hálával kell gondolnia az apjára, mert hogy jaj ő is ott volt a fogantatásnál? Az is lehet hogy apukának esze ágában sem volt gyereket vállalni, csak becsúszott, és az sem garantált hogy támogató volt a terhesség alatt és "fogta a kezét", rengeteg férj olyankor egy önző p*cs és csalja a feleségét. Sőt, lehet hogy akkor már el is váltak. Nem tudjuk a sztoriból. Olyan dolgokat vetítesz bele a sztoriba amiket egyrészt nem is tudunk, másrészt egyszerűen nonszensz hogy ezért hálásnak kéne lenni.
2023. szept. 20. 11:48
 57/113 anonim ***** válasza:
84%

Nem szégyelli magát apád??? A szülei fizetik helyette a gyerektartást? Döbbenet.

Tudod kérdező, az még a probléma, hogy a velük töltött idő kárba megy. Semmilyen haszna nincs. Rosszul is érzed magad, vélhetően nekik sem ad hozzá ez az életükhöz semmit.

Annyi hasznosabb dologgal tölthetnéd az időt.

2023. szept. 20. 11:49
 58/113 anonim ***** válasza:
0%

"Nem mondhat le róla.

Csak egyetlen esetben, ha van, aki örökbefogadja."

Ezt honnan szeded?

3 éve van rá az apának, hogy elismerje és a nevére vegye, addig az anyakönyvi kivonatban az szerepel, hogy apa: ismeretlen.

Csaxólok...

2023. szept. 20. 12:11
 59/113 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem te kérdeztél már. Csak ott azzal a megoldással álltál elő, hogy majd anyukáddal (vagy a nagymamáddal, már nem emlékszem) megmondatod apádnak, hogy nem akarod többet látni. Mivel ez elég ellenszenves volt, ott emiatt ugrott neked a legtöbb válaszoló. Meg ugyanúgy volt néhány olyan, önmagában kisebb kényelmetlenségnek tűnő panaszod, ami miatt megkaptad a hercegnőzést. Végül átjött a lényeg, hogy valószínűleg tényleg nem egy szeretetteljes közegben vagy ott, sőt még az is felmerült, hogy apád számára is csak kötelesség a láthatás. Bár ezt ismeretlenül, kizárólag a te véleményed alapján semmiképp sem jelenthetjük ki biztosan. De nem is ez a lényeg.

Látom, végül mégsem sikerült senkivel megüzenned apád felé, hogy mi a problémád, mit szeretnél. Én még mindig azt mondom, hogy nyisd ki a szád, és beszélj te magad a saját nevedben. Úgy érzem, van egy "mindent, ami nekem kényelmetlenséget okozna, oldjon meg más helyettem" hozzáállásod. 16 évesen ennyire már nem kéne.

Kellemetlen beszélgetés lesz? Igen, de akkor is a te dolgod, nem másé. Lesznek még az életben kellemetlenségek. Plusz az ilyesfajta szociális interakció bevállalása is szükséges, személyiség- és jellemfejlesztő, és úgy tűnik, hogy rád fér a szocializálódásnak ez az oldala, hogy megtanuld elfogadhatóan csomagolni a negatív mondanivalódat, és emberszámba venni azt is, aki nem a szíved csücske.

2023. szept. 20. 12:12
 60/113 anonim ***** válasza:
1%

"Én 16 éves koromig jártam, de elég nyűgös volt a dolog. SOHA nem erőltetnék ilyet a gyerekemnek."

Mert már meg sem fordul a fejedben a NORMÁLIS családkép, ahol nem láthatásra járnak hanem együttélnek a szülők.

Bravo!

2023. szept. 20. 12:13
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!