Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nincs kedvem láthatásra...

Nincs kedvem láthatásra menni, meddig "kötelező" ez?

Figyelt kérdés

Eredetileg minden második hétvégét kéne apával, apáékkal töltenem. Néha sikerül ezt havi egyre intézni, de olyankor már megy a szövegelés, hogy jaj alig látnak. Most beteg lettem, szóltam, hogy emiatt nem megyek pénteken, erre azonnal, hogy akkor menjek a következő hétvégén. Mondtam, hogy nem tudok, programom lesz, reakció: jaj ne mondjad már, hát milyen programod lesz?!

Az a baj, hogy nekem meg még ez is sok.

Nincs is saját szobám, a nappaliban alszom, ami össze van kötve az étkezővel + a folyosóval, ahonnan nyílnak a szobák, fürdőszoba. Így egy pillanat nyugtom sincs, nem tudok elvonulni, rendesen kipakolni a cuccaimat stb.

Nem érzem annyira jól magam velük, mint mondjuk anyáékkal, vagy barátom szüleivel. Viszont 16 vagyok, ilyenkor mondhatom, hogy egyszerűen nem megyek? Anya azt mondta, ő ebbe nem akar belefolyni, beszéljem meg én apáékkal.

2023. szept. 20. 09:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/113 anonim ***** válasza:
77%
Mondhatod, de ha apád gyámügyi eljárást indít, anyukádat veszik elő.
2023. szept. 20. 09:47
 2/113 anonim ***** válasza:
79%
18 éves korodig kötelező.
2023. szept. 20. 09:49
 3/113 anonim ***** válasza:
11%

Mondhatsz bármit, de aztán majd 10 év múlva ne sírj, hogy már nincs mit bepótolni.

Gondolom a szüleid sem úgy csináltak téged, hogy majd jól elválnak és nem együtt fognak nevelni! Senki sem így kezd bele egy családalapításba egy 9 hónap plusz az az egy év ami a születésedtől jön annaka végig aggódásába éjszakázásába.

Szóval ez egy kényszerhelyzet, nem kedv kérdése...

ha nem mész, majd később megbánod!

Elég szomorú az is, hogy ez a helyzet így alakult...

2023. szept. 20. 09:50
 4/113 anonim ***** válasza:
83%

#2 kib.szott beteg vagy, hogy ilyet kérdezel egy 16 éves lánytól

Kérdező, mond el ezt őszintén apukádnak. Nem kell azzal kezdeni, hogy nem akarsz menni, hanem mond el, hogy milyen problémáid vannak, pl ezt, hogy nincs saját tered, és próbáld arra vinni a beszélgetést, hogy megoldják a problémát. Tudod, néma gyereknek, szóval mindenképp kommunikáld a problémát apukádnak!

2023. szept. 20. 09:51
 5/113 A kérdező kommentje:

Nem fogok sírni, mert nem szeretem az apámat egyáltalán.

Nekem az anyám második férje az, aki inkább az "apaszerepet" betölti, akire tudok számítani, akit hívhatok bármikor.

2023. szept. 20. 09:52
 6/113 A kérdező kommentje:

Mondtam már azokat neki, amik zavarnak.

Általában a reakció az, hogy hallgat, néz rám csendben percekig, aztán megvonja a vállát, hogy ő ezekkel nem tud mit csinálni.

2023. szept. 20. 09:52
 7/113 anonim ***** válasza:
6%

Ha nem mész hozzájuk, nyilván nincs mit szeress apádon, mert nem is ismered gyakorlatilag, nincs köztetek kapcsolat.

Azzal, ha a problémáidat sorolod, amúgy meg elzárkózol tőle, nem sokat javítasz a kapcsolatotokon, de láthatóan nem is szeretnél. Te tudod.

2023. szept. 20. 09:55
 8/113 anonim ***** válasza:
77%
Inkább te jelezd a gyámügynek, hogy nem biztosítja neked az alapvető feltételeket, mint a saját szoba. Valószínűleg nem lesz egy gyors eljárás, de a végén vagy megoldja, vagy nem kell menned.
2023. szept. 20. 09:57
 9/113 A kérdező kommentje:

Leírtam, hogy kéthetente megyek, már 11 éve.

Annyi pont elég is belőle, amennyit már megismertem. Nem jó ember, nem foglalkozik velem az apás hétvégéken sem, gyerekkoromban is az volt a közös program, hogy kivitt magával horgászni, vagy az erdőbe sétálni, aztán mikor mondtam, hogy ezeket nem szeretem, nincs kedvem, ő volt megsértődve.

2023. szept. 20. 09:58
 10/113 anonim ***** válasza:
95%

"de aztán majd 10 év múlva ne sírj, hogy már nincs mit bepótolni."

Nem csak jó szülők vannak.

2023. szept. 20. 09:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!