Nincs kedvem láthatásra menni, meddig "kötelező" ez?
Eredetileg minden második hétvégét kéne apával, apáékkal töltenem. Néha sikerül ezt havi egyre intézni, de olyankor már megy a szövegelés, hogy jaj alig látnak. Most beteg lettem, szóltam, hogy emiatt nem megyek pénteken, erre azonnal, hogy akkor menjek a következő hétvégén. Mondtam, hogy nem tudok, programom lesz, reakció: jaj ne mondjad már, hát milyen programod lesz?!
Az a baj, hogy nekem meg még ez is sok.
Nincs is saját szobám, a nappaliban alszom, ami össze van kötve az étkezővel + a folyosóval, ahonnan nyílnak a szobák, fürdőszoba. Így egy pillanat nyugtom sincs, nem tudok elvonulni, rendesen kipakolni a cuccaimat stb.
Nem érzem annyira jól magam velük, mint mondjuk anyáékkal, vagy barátom szüleivel. Viszont 16 vagyok, ilyenkor mondhatom, hogy egyszerűen nem megyek? Anya azt mondta, ő ebbe nem akar belefolyni, beszéljem meg én apáékkal.
"Látod, kevésbé lennél te is sötét, ha anno nagyobb hangsúlyt fektetsz a tanulásra! És de, hétvégén bizony tanulok."
Hajrá!
Csaxólok, hogy az elmúlt 5 évben két és félmilliót tettem tanulásba, és tízféle végzettségem van, 17 éves B-C-s jogsikkal.
Tudod mennyit keresek ezekkel? 1800 ft nettót óránként...
Az előnyöm annyi, hogy bármikor találok másik melót, vagy ha ahhoz van időm és pénzem akkor szétvállalkozhatom magam, mivel egy diákmunkásnak is adnak ennyit óránként, főleg ha van jogsija is!
Csaxólok, hogy 40 múltam...
Ennyit ér a tanulás önmagában...
Csaxólok, hogy az életben nem lehetsz ott mindenhol!
Van amit nem lehet bepótolni, minden másra meg ott a Visa...
Annyit tennék hozzá az eddigi válaszokhoz, hogy ha felsőoktatásban szeretnél továbbtanulni nappalin, akkor rokontartásra (ami nem egyenlő a gyerektartással, összegében sem!) leszel jogosult. De annak pl. van olyan feltétele is, hogy tartsd a kapcsolatot a külön élő szülőddel.
Szóval ha amint lehet, nem mész többet apádhoz, akkor ő (a megfelelő jogi procedúra után) lezárhatja a fizetést és anyád+nev.apád pénzéből kell a tanulást, lakhatást stb. finanszíroznod.
Jézusom milyen gusztustalan válaszok vannak itt... Üvölt a kommentekből a "szeretned KELL mert ő a szülőd és ha nem akkor hálátlan p*cs vagy" hozzáállás. Hát nem, a szülői kapcsolat is úgy működik mint minden más. Kellenek a közös pontok, részben egyező érdeklődési körök és vélemények, jó beszélgetések, beszédtémák, kompromisszumokkal létrehozott programok, bizalom, egymás segítése, határok és szükségletek tiszteletben tartása, stb. Ez egy egészséges, működőképes kapcsolat alapja, aminél egyáltalán megvan az esélye, hogy egy mély érzelmi kötődés kialakulhasson. Ha ezek egyike sincs meg, márpedig úgy látszik apuka egyikre sem hajlandó, csak a vállát vonogatja, hárít, és a saját igazát erőlteti, akkor az a két ember ha megpusztul sem fog tudni semmi pozitívat kezdeni egymással. És nyilván ha valaki ilyen emberekkel van körülvéve, akikkel nem tud mihez kezdeni, genetikai szinttől eltekintve idegenek számára és nem jön ki velük, akkor így azért elég sok 48 óra egyhuzamban.
Kérdező azt tudod tenni, hogy megpróbálod apádnak mégegyszer higgadtan elmondani a panaszaid, úgy hogy te is hajlasz a kompromisszumra. Ne azt akard hogy neked legyen igazad, hanem hogy a probléma megoldódjon, erre törekedj végig. Ha pedig apád nem hajlik az együttműködésre, vesd fel a láthatás beszüntetését. Ha pedig így is rád erőltetik, menj ki a kertbe, ott hátha nyugi van :)
Egyébként is lezárhatja, elmegy portásnak, ott úgyse jelentik be rendesen csak a minimál minimáljára.
Apuka hazavisz 400 ezret, a csajszika meg jogosult lesz kb egy huszasra...
Hány százezren csinálják ezt, nem láttál még semmit az életből kérdező.
"szeretned KELL mert ő a szülőd és ha nem akkor hálátlan p*cs vagy" hozzáállás"
Igen KELL, mert a nevére vette, és az apja nevét viseli!
Akár le is mondatott volna róla, az is csak egy jogi procedúra!
De mégsem így történt!
Az anyja benyelte, kihordta, megszülte.
Az apja meg felvállalta, nevére vette, és igényt tart a láthatására.
A gyereknek meg nincs kedve...
Szép!
Szegény kérdező....
Jó sok szemetet hordott ide a szél, de az is lehet, egy válaszoló böfögte ide az idióta válaszait, vélhetően ő is egy különélő apa, és idejött bizonygatni, hogy ha tetszik, ha nem, a gyereknek ott a helye kéthetenként. Csak a neked/nektek tetsző részeket veszitek figyelembe a sztoriból. Arra persze senki nem reagál, hogy nem is fizet gyerektartást az a szent ember....
Nagyon sajnállak kérdező!
Írod, hogy apád szülei fizetik a gyerektartást. Velük milyen a viszonyod? Ha jóban vagy velük, nem tölthetnéd ott az "apás" hétvégét? Ha már mindenáron menni kell...
nem is fizet gyerektartást az a szent ember....
Kisleányzó állítása szerint a mama fizeti helyette. Lehet, hogy így van, nem látunk bele, mindemellett akkor fizetve van a gyerektartás.
Nem kell a sajnálatod a kérdezőnek, én tudom, hogy az igazság fájdalmas, meg lehet hogy illetlen is.
Viszont IGAZ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!