Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nincs kedvem láthatásra...

Nincs kedvem láthatásra menni, meddig "kötelező" ez?

Figyelt kérdés

Eredetileg minden második hétvégét kéne apával, apáékkal töltenem. Néha sikerül ezt havi egyre intézni, de olyankor már megy a szövegelés, hogy jaj alig látnak. Most beteg lettem, szóltam, hogy emiatt nem megyek pénteken, erre azonnal, hogy akkor menjek a következő hétvégén. Mondtam, hogy nem tudok, programom lesz, reakció: jaj ne mondjad már, hát milyen programod lesz?!

Az a baj, hogy nekem meg még ez is sok.

Nincs is saját szobám, a nappaliban alszom, ami össze van kötve az étkezővel + a folyosóval, ahonnan nyílnak a szobák, fürdőszoba. Így egy pillanat nyugtom sincs, nem tudok elvonulni, rendesen kipakolni a cuccaimat stb.

Nem érzem annyira jól magam velük, mint mondjuk anyáékkal, vagy barátom szüleivel. Viszont 16 vagyok, ilyenkor mondhatom, hogy egyszerűen nem megyek? Anya azt mondta, ő ebbe nem akar belefolyni, beszéljem meg én apáékkal.

2023. szept. 20. 09:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/113 A kérdező kommentje:
Meg nekem az "igazi családom" inkább anyukám, nevelőapukám részéről van.
2023. szept. 20. 10:03
 12/113 anonim ***** válasza:
4%
Nyilván, mert velük élsz.
2023. szept. 20. 10:07
 13/113 A kérdező kommentje:

Plusz mert ők törődnek és foglalkoznak velem, ők azok, akiknek szólhatok, ha gond van és tudom, hogy megoldják.

Itthon mindig jó a hangulat, jól érezzük magunkat családi estéken is, nem az üvöltözés, kiabálás megy.

2023. szept. 20. 10:08
 14/113 anonim ***** válasza:
90%

[link]

"Igaz-e, hogy a gyermek 14 éves kora után önmaga eldöntheti, szeretne-e a kapcsolattartásokra elmenni?

Alapvetően nem igaz. A kapcsolattartási szabályozás lényegében a gyermek 18 éves koráig kötelező, 14 éves kora felett az elmaradt kapcsolattartásra beadott végrehajtási eljárás kerül felfüggesztésre, amennyiben a kapcsolattartás a gyermek befolyásmentes, önálló döntése miatt hiúsul meg és a szülők igénybe vesznek mediációs eljárást vagy valamelyikük kéri a kapcsolattartás módosítását."

2023. szept. 20. 10:09
 15/113 anonim ***** válasza:
81%
Ehhez mit szóljak hozzá.... menne a faxom. Én se mennék oda tökre megértelek. Törvény ide oda leszarom, ne kényszerítsenek arra amit nem akarok.
2023. szept. 20. 10:13
 16/113 anonim ***** válasza:
28%

"Inkább te jelezd a gyámügynek, hogy nem biztosítja neked az alapvető feltételeket, mint a saját szoba."

Mondjuk q saját szoba még véletlenül se alapfeltétel, de ne zavarjon

2023. szept. 20. 10:21
 17/113 A kérdező kommentje:
Hát azért kamaszlányként kib*szva lenni a kanapéra nem túl komfortos…
2023. szept. 20. 10:25
 18/113 anonim ***** válasza:
21%
Így van, 16. A saját szoba akkor se lenne feltétel, ha velük élne.
2023. szept. 20. 10:26
 19/113 A kérdező kommentje:
Én ezt értem, de gondolom, ti is inkább ott lennétek, ahol jól érzitek magatokat, jó az alaphangulat, megvan a saját szobátok, teretek, a fürdőszobán sem másik 6 emberrel kell osztozkodnod...
2023. szept. 20. 10:28
 20/113 anonim ***** válasza:
8%
Úgyis azt csinálsz, amit akarsz, 16 éves makacs kényelmes kamaszlányként.
2023. szept. 20. 10:34
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!