Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nincs kedvem láthatásra...

Nincs kedvem láthatásra menni, meddig "kötelező" ez?

Figyelt kérdés

Eredetileg minden második hétvégét kéne apával, apáékkal töltenem. Néha sikerül ezt havi egyre intézni, de olyankor már megy a szövegelés, hogy jaj alig látnak. Most beteg lettem, szóltam, hogy emiatt nem megyek pénteken, erre azonnal, hogy akkor menjek a következő hétvégén. Mondtam, hogy nem tudok, programom lesz, reakció: jaj ne mondjad már, hát milyen programod lesz?!

Az a baj, hogy nekem meg még ez is sok.

Nincs is saját szobám, a nappaliban alszom, ami össze van kötve az étkezővel + a folyosóval, ahonnan nyílnak a szobák, fürdőszoba. Így egy pillanat nyugtom sincs, nem tudok elvonulni, rendesen kipakolni a cuccaimat stb.

Nem érzem annyira jól magam velük, mint mondjuk anyáékkal, vagy barátom szüleivel. Viszont 16 vagyok, ilyenkor mondhatom, hogy egyszerűen nem megyek? Anya azt mondta, ő ebbe nem akar belefolyni, beszéljem meg én apáékkal.

2023. szept. 20. 09:46
 61/113 anonim ***** válasza:
1%

"Akkor ennyi erőből ha én most elmegyek a coopba fagyiért, és az úton megerőszakol egy részeg férfi, véletlen teherbe esek, és valamilyen érthetetlen okból úgy döntök megtartom és felnevelem a gyermeket, akkor annak a gyereknek is szeretettel meg hálával kell gondolnia az apjára, mert hogy jaj ő is ott volt a fogantatásnál?"

Te überokos, ebben az esetben szerinted az APU követelné a láthatás jogát?

Ugyanis azt kérni / nem kérni kell a bíróságon amikor a gyerektartást megítélik.

Ha nem érdekelné az APUT a lánya akkor

1 Nem vette volna a nevére (nem ismerte volna el az apaságot)

2 Nem kérte volna a láthatás jogát, ugyanis tartásdíjat anélkül is lehet fizetni.

2023. szept. 20. 12:18
 62/113 anonim ***** válasza:
91%
Elég érdekes apád, hogy 16 éves létedre láthatásra rángat, mint egy 5 évest. Normális embereknél ez ennyi idős korban már úgy működik, hogy a gyerek meglátogatja az apját mikor akarja meg mikor van rá ideje, de nem kötelezően ott kell dekkolnia minden 2. hétvégén. Én a helyedben megmondanám neki kerek perec, hogy ha nem tudja elfogadni, hogy lassan felnőtt ember vagy saját gondolatokkal, döntésekkel, azzal azt fogja elérni, hogy betöltöd a 18at és még a telefont se emeled rá.
2023. szept. 20. 12:20
 63/113 anonim ***** válasza:
0%

"ennyi idős korban már úgy működik, hogy a gyerek meglátogatja az apját mikor akarja meg mikor van rá ideje"

Naja ez meg a másik...

2023. szept. 20. 12:22
 64/113 anonim ***** válasza:
90%

#59. fordítva ülsz a lovon.

1. a kérdező apja és anyja házasok voltak, amikor a kérdező született, tehát a jog házasságban született gyermeknél a férjet vélelmezi apának. Nem kell semmiféle elismerő okirat.

2. a törvények a gyerek jogait helyezik előtérbe, tehát nincs olyan, hogy lemondanak róla csak úgy. Csakis más javára lemondható a gyerekről, azaz ha a nevelőapa örökbefogadja a kérdezőt, akiről az apja lemond egyúttal.

2023. szept. 20. 12:22
 65/113 anonim ***** válasza:
84%

61-es, nem értem a kirohanásodat.

Az a mondatom, hogy soha nem erőltetném rá a gyerekeimre, feltételes módban íródott. Tehát nem azt jelenti, hogy van(nak) gyerekeim, akikre nem erőltetem rá.

Nekem nincsenek gyerekeim, férjem sem, de még pasim sem, pont ezért.

2023. szept. 20. 12:23
 66/113 anonim ***** válasza:
8%

Mondom, én, hogy a kérdezőnek még mindíg csak az létezik a fejében amit "anyu mond"...

Papíron 16 éves csak...

Fejben kb 8...

2023. szept. 20. 12:23
 67/113 anonim ***** válasza:
2%

65, na mégjobb...

Innentől akkor mit mondjak a kérdező hozzáállásáról?

2023. szept. 20. 12:25
 68/113 anonim ***** válasza:
2%

Mellesleg ha már így áll a helyzet, hogy házasok voltak a szülők, és a jog automatikusan vélelmezi a házastárs apaságát.

Talán nem ártott volna egy apasági vizsgálat, akkor lehet nem lenne ennyi nyűg ezzel a gyerekkel, és nem kérdezne itt ilyen hülyeségeket!

Lehet zabigyerek, aztán ki se derült.

Hány ilyen van....

2023. szept. 20. 12:27
 69/113 anonim ***** válasza:
1%

"Nekem nincsenek gyerekeim, férjem sem, de még pasim sem, pont ezért."

Pont ezért élsz fél életet?

A gyerekkori sérülés / csalódás miatt?

Mert más elqrta az életét, így te is ezt követed

csak a struccpolitikával?

Végülis ha meg se próbálod, nem cseszheted el, max lemaradtál róla, naés, lényegében csak egyszer élsz...

Gratula!

2023. szept. 20. 12:32
 70/113 anonim ***** válasza:
85%
69, dobd át a címed, küldök neked egy guminőt.
2023. szept. 20. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!