Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nincs kedvem láthatásra...

Nincs kedvem láthatásra menni, meddig "kötelező" ez?

Figyelt kérdés

Eredetileg minden második hétvégét kéne apával, apáékkal töltenem. Néha sikerül ezt havi egyre intézni, de olyankor már megy a szövegelés, hogy jaj alig látnak. Most beteg lettem, szóltam, hogy emiatt nem megyek pénteken, erre azonnal, hogy akkor menjek a következő hétvégén. Mondtam, hogy nem tudok, programom lesz, reakció: jaj ne mondjad már, hát milyen programod lesz?!

Az a baj, hogy nekem meg még ez is sok.

Nincs is saját szobám, a nappaliban alszom, ami össze van kötve az étkezővel + a folyosóval, ahonnan nyílnak a szobák, fürdőszoba. Így egy pillanat nyugtom sincs, nem tudok elvonulni, rendesen kipakolni a cuccaimat stb.

Nem érzem annyira jól magam velük, mint mondjuk anyáékkal, vagy barátom szüleivel. Viszont 16 vagyok, ilyenkor mondhatom, hogy egyszerűen nem megyek? Anya azt mondta, ő ebbe nem akar belefolyni, beszéljem meg én apáékkal.

2023. szept. 20. 09:46
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/113 A kérdező kommentje:

Apám egy csődtömeg, 40 ezer forintnyi gyerektartást nem tud havonta kifizetni. Közel 50 éves, de sem egy lakása, sem egy háza nincsen, egy használtautó van a nevén, meg ki tudja, hány becsődölt vállalkozás.

A házasságuk az apámnak köszönhetően ment gallyra, nem nagyon rakta össze, hogyha a feleséged apjának a cégét szeretnéd idővel átvenni, és ott is dolgozol, akkor nem okos dolog szeretőket tartani, azokkal nyilvános helyen találkozni... A váláskor pedig még neki állt feljebb, mindenáron azt akarta, hogy az anyám a lakásának a felét adja neki, mert neki ahhoz márpedig joga van (sosem volt közös az a lakás, a nagyszüleim vették anyának még a házasságuk előtt). A szülei étkészlet, meg mosógép miatt járkáltak a bíróságra, hogy azokat ők vették oda és kérik vissza. Legalja az egész család ott. :D

2023. szept. 21. 13:08
 102/113 anonim ***** válasza:
22%
Én mondom, itt csak a sűrű WC húzogatás fog csak segíteni... :D
2023. szept. 21. 13:36
 103/113 anonim ***** válasza:
5%

Aha.Oda állsz apás elé és elmondod neki amit itt leírtal. Hidd el Mokuska, te vagy gerinctelen, hogy itt elhordod apadat mindennek, a szemébe meg nem mered elmondani.

Apu, egy csődtömeg vagy, hiszen 40 ezer forintnyi gyerektartást nem tudsz havonta kifizetni. Közel 50 éves vagy, de sem egy lakásod, sem egy házad nincsen, egy használtautó van a neveden, meg ki tudja, hány becsődölt vállalkozás.

A házasságotok is neked köszönhetően ment gallyra, nem nagyon raktad össze, hogyha a feleséged apjának a cégét szeretnéd idővel átvenni, és ott is dolgozol, akkor nem okos dolog szeretőket tartani, azokkal nyilvános helyen találkozni... A váláskor pedig még neked állt feljebb, mindenáron azt akartad, hogy az anyám a lakásának a felét adja neked, mert neki ahhoz márpedig jogod van (sosem volt közös az a lakás, a nagyszüleim vették anyának még a házasságuk előtt). A szüleid étkészlet, meg mosógép miatt járkáltak a bíróságra, hogy azokat ők vették oda és kérik vissza. Legalja az egész család nálatok.

Dehat ehhez kellene az a gerinc, ami neked nincs. Amúgy kíváncsi vagyok rá, neked mid lesz majd közel 50 évesen, amit nem anyad tett Aladár, hanem te teremtettel meg magadnak.

2023. szept. 21. 13:54
 104/113 anonim ***** válasza:
85%

"ha q lathatas péntek 16 órától vasárnap 14ig szól"

De bogárka, erről már volt szó pár hozzászólással korábban, hogy NEM KELL, HOGY ÍGY LEGYEN, LEHET RAJTA VÁLTOZTATNI. Csak ezt az igényt jelezni kell megfelelő helyeken. Ha a szülők nem hajlanak a változtatásra, akkor ott a gyámhatóság.

Kérdező, úgy tűnik, egy kicsit hamarabb kell felnőnöd, mint szeretnél, de muszáj lesz saját kezedbe venni a sorsod, ha változást akarsz. Állj a sarkadra, nyisd ki a szád, mondd el a nyűgöd, miért is probléma ez így, több példát is sikerült itt a kérdés alatt összeszedni, amivel érvelhetsz. Ha a szüleid nem partnerek, menj magasabb szintre. 16 éves vagy, előbb-utóbb úgyis önálló döntéseket kell hoznod, és intézned, legyen ez az első. Én szurkolok, és ha sikerül, még az is lehet, hogy az egész családdal javul majd a kapcsolat.

2023. szept. 21. 13:55
 105/113 anonim ***** válasza:
87%
Bogárka, a kérdező 16 éves, nincs rutinja ügyet intézni úgy, mint neked.
2023. szept. 21. 14:21
 106/113 anonim ***** válasza:
5%
Hja, az arrogáns, beképzelt stílusa arra engedett következtetni, hogy otthon van a világon mindenben
2023. szept. 21. 14:26
 107/113 anonim ***** válasza:
96%
A stílusa csak arra enged következtetni, hogy kamasz. :-D Te milyen kamasz voltál?
2023. szept. 21. 14:31
 108/113 anonim ***** válasza:
92%

A 0 %-os válaszolóval ne is tőrödj, kérdező. Válaszra sem méltatható.

Nem bírja felfogni, hogy te még gyerek vagy. Csak egy sértett "apa", aki minden olyan kérdést széttrollkodik, ahol elvált apa a célpont.

2023. szept. 21. 14:39
 109/113 anonim ***** válasza:
6%
Mondjuk épp nem apa vagyok, hanem anya, de ne zavarjon.
2023. szept. 21. 14:44
 110/113 anonim ***** válasza:
93%

Te jó ég!

A sok diszfunkcionális családban felnövő és jelenleg, a saját életében is egy ilyenben tengődő szerencsétlen osztja itt az észt...

Kérdező!

Az apád egy lúzer. Te ott, csak a nagynénéd gyerekét felügyelő csicskaként vagy megtűrve a kanapén.

Én soha oda be nem tenném a lábam.

Hidd el a nyomi apád a kisujját nem fogja mozdítani érted.

Esetleg a hasonló csodás nagyszülők fognak ventillálni, hogy akkor mire fizetik apád helyett a gyerektartást. :D

2023. szept. 21. 21:32
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!