Mi baja a fiamnak?
Nem tudom, hogy jól értem e, de volt egy lakásod amiben lakott a párjával és onnan elköltöztek albérletbe?
Vagy csak ő költözött el és a párja maradt?
Nekem ez így nem tiszta, így a kérdésre sem tudok válaszolni.
Volt már ez a sztori, csak akkor a gyerek szemszögéből. Ott leírta a gyerek, hogy az a baja, hogy az anyja meg a tesó átb_aszták, megígérték neki a fél lakás árát, ők a párjával úgy számoltak, hogy az lesz, aztán az anyja kihátrált és még ezután fizethetik is a drága albérletet.
Nem tudom, hogy az tényleg a gyerek kérdése volt-e, vagy ez csak ugyan az a kamus most más szemszögből, de mindegy. Ha itt ugyan az a helyzet, akkor nyilván itt is az a baja a gyereknek, hogy átb_asztátok.
"Úgy volt, hogy eladjuk a lakást és fele-fele arányban megkapják a pénzt a tesóval, ezért költözött el albérletbe a fiam. De közbe nagyon drágák lettek az ingatlanok és a lányom se kapna hitelt, de ez mindegy."
Hogy volna már ez mindegy? Jól átvertétek szerencsétlent. Fizetnie kell egy teljes albérletet és még a megígért pénzt sem kapja meg. Plusz a tesójával is kitoltál, mert mostantól neki is egy egész albérletet kell fizetni, mert nem kap már pénzt a testvérétől. (Esetleg mostantól a tesó lakik ingyen a lakásodban? Mert az még egy külön mocsokság lenne.) És komolyan nem érted, hogy mi itt a gond? Szórakozol a saját gyerekeddel, átvered és nem érted miért nem beszél veled.
Alapban hülyeségeket beszélsz, akárki is vagy a sztoriban!
1)
Azért nem adjátok el a lakást, mert felment az ára?
Milyen baromság ez?
2)
Hogy függ ezzel össze, hogy a lányod az áremelkedés miatt nem tud kp-re lakást venni? Mit változtat ez a jelenlegi helyzetén? A pénzt megkapja eladás esetén, az az önrésze és felvesz hitelt, vagy dekkol tovább az albiban. Esetleg (hitelből) fizesse ki a lakásból a testvérét és egy fél lakás árán lesz neki egy egész! Ő dönt!
3)
Egyértelműen átcsesztétek a fiút, aki az eladás miatt kiköltözött és most rendesen szop valahol, ti meg mint egy fogyatékos brigád csodálkoztok, a lányoddal együtt!
A lányod írt ki erről kérdést, és ott leírta, hogy de a tesónak továbbra is fizetnie kell.
Ott megírtam neki hogy el van tájolódva, de nem értette meg, viszont a tippem, hogy a fiad egyszer rátök sem nyitja többé az ajtót, bejött ;) Igaza van, én sem tenném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!