Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Edesanyámék elmentek nyaralni 10 napra kulfoldre. Van egy kiskutyajuk, akit magukkal vittek, illetve kb 2 éves macska, akit otthon hagytak. Mielőtt elmentek,anyu mondta hogy jó lenne ha néha elmennek megnezni a macskat a házat, és adnék neki inni , mondtam hogy ha lesz időm meg energiám elmegyek.

12 òraban dolgozom, és egy szabadnapokkal muszakoztam. Meleg is volt, faradt is voltam. Így sajnos nem sikerült elmenni anyuekhoz, csak hétvégén, mire ők már hazaértek. Mondtam mostohaapámnak, hogy csak hétvégén tudok menni, mert akkor leszek hosszabbat itthon. Erre annyit írt hogy jò. Mentem hozzájuk és már otthon voltak, 37 fok volt akkor. Kb 8 buszmegallora laknak tolunk. Egy szóval se mondtak hogy ne gyere,mert addigra már otthon leszünk. Beleptem és a 15 éves húgom nekem esett minden köszönés nélkül hogy na mi van most van időd, anyukám neki adott igazat.

2023. júl. 22. 18:22
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/150 anonim ***** válasza:
82%

80

Engedd el 78-79 se érti hogy mi mit probálunk mondani

2023. júl. 23. 01:30
 82/150 anonim ***** válasza:
2%
Nem az értéssel van gond, de mindegy.... csak kár leírni újra mert vagy sértődés van belőle, vagy simán ugyanaz van kismilliószor leírva.
2023. júl. 23. 01:52
 83/150 anonim ***** válasza:
2%
Vicces pedig ti is ugyanezt írtátok.
2023. júl. 23. 02:18
 84/150 anonim ***** válasza:
8%
Mondom kár újra belekezdeni látszik, hogy a lényeg nem ment át.
2023. júl. 23. 02:22
 85/150 anonim ***** válasza:
29%

Egyébként értjük, a mi ertelmezesükben a "majd ha lesz időm" azt jelenti rá fog nézni mégha nem is mindennap de legalább a 10 nap alatt egyszer.

Nektek meg ez egy egyértelmű nem volt.

Szoval nem csak abban értünk egyet hogy nincs egyetértés, hanem abban is hogy itt anya lánya közt a kommunikáció félrement ebben a esetben.(az mindegy hogy kinek a hibájából)

2023. júl. 23. 02:28
 86/150 anonim ***** válasza:
24%
Mindegy is, majd a kérdező eldönti mi számít neki hasznosnak vagy mi nem.
2023. júl. 23. 02:30
 87/150 anonim ***** válasza:
24%
Amilyen az anyja, olyan a lánya...
2023. júl. 23. 04:34
 88/150 anonim ***** válasza:
38%

Bántalmazási háttér is lehet, úgy érzem. Nagyon is számít, mert bántalmazás légkörben minden más, a beszéd is más. Sok mindent nem lehet kimondani úgy, ami egyébként természetes lenne. Sajnos sokszor ez csak a nagyon késői felnőttkorban reflektálódik és akkor is csak aktív feldolgozás esetén.

,,Mondtam mostohaapámnak, hogy csak hétvégén tudok menni, mert akkor leszek hosszabbat itthon. Erre annyit írt hogy jò. Mentem hozzájuk és már otthon voltak.''

Nekem úgy tűnik, a család ismerte a kereteket, a beszédet, testbeszédet, tudtak a sorok közt olvasni. Inkább csak bűnbak kellett.

18 évesen meg utcára dobni valakit, ha esetleg volt mögötte bátalmazás is, az nem hiba, hanem végzetes bűn. A lakhatás újabban mindenütt egy morbid vicc, de Magyaroszágon ezen felül is képtelenség.

2023. júl. 23. 05:10
 89/150 anonim ***** válasza:
34%
20 év körüli lánynak meg lehetőleg ne 12 órákkal kelljen hadakoznia, hanem lehetőleg kapja meg a továbbtanulás lehetőségét. Persze itt tényelg nem lehet mindent ismerni, viszont a többiben eléggé érezni némi bántalmazás-gyanút.
2023. júl. 23. 05:14
 90/150 anonim ***** válasza:
29%
Majdnem mindenki azt a beszédet, testbeszédet műveli, amit 18 évig belé ivódott, ebben sajnos nagyon szűk a kitörési lehetőség és az azonnali relfexió lehetősége. Lehetnek szerencsés kivételes kiragadott esetek, de ritka szerintem. Talán ilyen NDK-szerű országokban van olyan hogy ki lehet látni a családi légkör ernyője alól (termelőszövetekezetek, népi építési lakótömbök, mindenféle állami fogakoztatási lehetőségek), de 35 évvel azután ilyen újfeudális meg vadkapitalista közegekben ma simán a legtöbb fiatal kénytelen jó sok évig azt a terhet görgetni, amit még kisgyerekként rá raktak. Ez persze főleg a bántamazásra igaz, mert annak a szelleme marad meg a legtovább.
2023. júl. 23. 05:27
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!