Kinek van igaza?
Edesanyámék elmentek nyaralni 10 napra kulfoldre. Van egy kiskutyajuk, akit magukkal vittek, illetve kb 2 éves macska, akit otthon hagytak. Mielőtt elmentek,anyu mondta hogy jó lenne ha néha elmennek megnezni a macskat a házat, és adnék neki inni , mondtam hogy ha lesz időm meg energiám elmegyek.
12 òraban dolgozom, és egy szabadnapokkal muszakoztam. Meleg is volt, faradt is voltam. Így sajnos nem sikerült elmenni anyuekhoz, csak hétvégén, mire ők már hazaértek. Mondtam mostohaapámnak, hogy csak hétvégén tudok menni, mert akkor leszek hosszabbat itthon. Erre annyit írt hogy jò. Mentem hozzájuk és már otthon voltak, 37 fok volt akkor. Kb 8 buszmegallora laknak tolunk. Egy szóval se mondtak hogy ne gyere,mert addigra már otthon leszünk. Beleptem és a 15 éves húgom nekem esett minden köszönés nélkül hogy na mi van most van időd, anyukám neki adott igazat.
141
A probléma az hogy neki a "ha lesz időm" egyenlő volt egy nemmel. Pedig láthato hogy többségnek ez azzal egyenlő hogy ha nem is mindennap de legalább! 1x ránéz majd az állatra a 10 nap alatt.
Es lényegében emiatt beszélünk el egymás mellett.
Amúgy arra nem válaszoltatok hogy ti otthon hagytátok volna egy ilyen bizonytalan válaszra? Mert én nem. A gazdi kezében a döntés.
Én megértem hogy ti mit írtok de nem a kérdező annak a macskának a gazdája. Ha a szülőket meg annyira érdekli a macska akkor minimum érdeklődnek, ha már a válasz nem volt egyértelmű.
A 143-as válaszolót meg kifejezetten megnézném ...
146
Nekünk sose volt senki akit megkérhettünk volna, magunkkal vinni se tudtuk, így előre előkészítettünk egy halom kaját(aznap rendesen kaptak káját a többi napra minimum tápot halmoztunk fel) meg rengeteg vízet(nagyobb akár több edénybe is). 1 hétnél sose voltunk el tovább. Kutya macska egyaránt.
142-es voltam
147
Mikor mondtam hogy nyaralni voltunk? 1x voltunk el ennyi ideig amikor temetésre mentünk, a rokonaim nem ebben az országban élnek, de náluk aludtunk ez idő alatt, ígyis sokba került az oda vissza út.
És kinti állatokról beszélünk nem házban élőkről.
A helyzet engem azokra a jellegzetes családi helyzetekre emlékeztet, amikor „észrevétlenül” (valójában hosszas előzetes elhanyagolások s bántalmazások fokozatos végkicsengése során) az egyik családtag nyakára annyi teher kerül, hogy igazából szétesik a család egész szövedéke, csak ez már nem vevődik észre senki számára sem, mert nincs összehasonlítási alap sem már (sosem volt olyan korszak, ami olyan egészséges és igazságos lett volna, hogy természetes kontrasztot kínáljon).
A szülők üljenek le, beszélgessenek, vetődjenek fel a régi tabu kérdések, mi történt a Kérdező gyerekkorának szakaszaiban, meg a sorsfordulókkor, ballagás, középiskolába belépés, érettségi, s utána a továbbtanulással. Mivel az utóbbi lehetőségének felvetése nyilvánvalan teljesen el is maradt, itt ezt kéne átbeszélni, milyen lehetőségek vannak még, és egyáltalán milyen igények, vágyak voltak akkor és vannak most. Biztos sok bocsánatkéréssel és jóvátétellel tartoznak a szülők, de nem tudom, hogy az a valószínűbb-e, hogy ezt előbb belássák, és utána jöjjenek rá, hogy mit lehet jóvátenni, vagy pedig pont fordítva, előbb érdemes fokozatosan javítgatni a dolgokon, és utána meg ennek során jövögetnek rá a szülők fokozatosan, hogy tulajdonképp alapjaiban rontották el a dolgot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!