Kinek van igaza?
Edesanyámék elmentek nyaralni 10 napra kulfoldre. Van egy kiskutyajuk, akit magukkal vittek, illetve kb 2 éves macska, akit otthon hagytak. Mielőtt elmentek,anyu mondta hogy jó lenne ha néha elmennek megnezni a macskat a házat, és adnék neki inni , mondtam hogy ha lesz időm meg energiám elmegyek.
12 òraban dolgozom, és egy szabadnapokkal muszakoztam. Meleg is volt, faradt is voltam. Így sajnos nem sikerült elmenni anyuekhoz, csak hétvégén, mire ők már hazaértek. Mondtam mostohaapámnak, hogy csak hétvégén tudok menni, mert akkor leszek hosszabbat itthon. Erre annyit írt hogy jò. Mentem hozzájuk és már otthon voltak, 37 fok volt akkor. Kb 8 buszmegallora laknak tolunk. Egy szóval se mondtak hogy ne gyere,mert addigra már otthon leszünk. Beleptem és a 15 éves húgom nekem esett minden köszönés nélkül hogy na mi van most van időd, anyukám neki adott igazat.
Hahaha szép munka kedves kérdező... nem te vagy az első aki több profilról válaszolgat saját magának. Máskor figyelj jobban, melyikről mit írsz, ha nem akarsz lebukni.
Amúgy anyádnak van igaza. Szerencsétlen macska több mint egy hétig volt étlen-szomjan a hőségben, pedig csak 8 megállónyira lett volna. Nem, ehhez nem kell autó, mert ez egyáltalán nem nagy távolság. És ha 12 órázol, sokkal több szabadnapod lesz, törvényileg van szabályozva. Tudom, mert én is műszakozok és eléggé képben vagyok.
A háttered senkit nem érdekel, a kérdés szempontjából nem releváns. A macskának meg semmi köze ahhoz, hogy anyáddal milyen a kapcsolatod. Leegyszerűsítve a dolgoz, hagytál éhezni és szomjazni egy olyan élőlényt, aki nem tud magáról gondoskodni. Ezt nem lehet szépíteni.
Anyád miatt veszítettél el magzatot? Szépen hangzik, de ilyen nincs. Persze jobb mindent másokra fogni és a felelősséget hárítani.
Megdöbbentő, mennyire rendben van számodra, hogy 1x se néztél rá arra az állatra, miközben bőszen vered a melled, hogy te milyen felelős állattartó vagy...
Nem érzed, hogy ez mennyire gáz?
"mondtam hogy ha lesz időm meg energiám elmegyek."
Én ezt úgy érteném, ha nem is minden egyes nap, de mész. Miért nem mondtál egyenesen nemet? Te komolyan magára hagytál 10 napra étlen-szomjan egy mavcskát? Eszem megáll! Szerencsétlen állat. Ilyen barmok léteznek. Komolyan nem jutott eszedbe, hogy az amcska mit eszik, iszik 10 napon át?
123as igen, az utcán lévő állatnak is adok enni-inni, ha azt látom, hogy éhezik. Sőt, az elütött állatot elviszem állatorvoshoz, ha kidobott kölyköt találok akkor azokat magamhoz veszem és nem hagyom az út szélén elpusztulni, aztán később keresek nekik felelősségteljes gazdát. Ha olyan országban nyaralok, ahol közismerten sok utcán élő macska van (legutóbb az egyik görög szigeten), akkor mindig van nálam egy zacskó macskatáp és egy kis üveg víz, hogy tudjak nekik adni ha éhes/lesoványodott állatot látok. Nem váltom meg a világot ezzel, de én nem tudnék úgy nyugodtan aludni, hogy tudom segíthettem volna legalább egy kicsit, de nem tettem.
Ugyanúgy ha az utcán valaki rosszul lesz, földön fekvő ember stb... nem megyek el a fejemet elfordítva.
#127 Mi is így vagyunk ezzel.
Egyszer egy fészekből kiesett, de amúgy egészséges, szép kis fecskét neveltünk így fel, utána elengedtük szépen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!