Másodéves egyetemista vagyok. Anyámék még mindig nem fogadják el, hogy nem vagyok otthon, folyamatosan hivogatnak, és b@szogatnak konkrétan. Megmondtam nekik szépen is (akkor egyet értettek) és csúnyán is(akkor puffogtak), hogy nincs időm napi 5× több mint 10 percet(olyan is van, hogy fél órát) telefonálni. Így kontrollálnak engem, hogy nehogy bulizzak, vagy nehogy igyak. Berogzult, kommunista mind a kettő, akiktől megszabadulni lehetetlen. Az a baj a lelkiismeretemre nagyon hatnak, és ezt egy ideje próbálom kikuszobolni, de nem tudom sajna.
Mit tudjak velük csinálni? Szükségem van a magánéletemre, és nekik köszönhetően a barátaim nem szívesen jönnek el velem, mert folyamat kaza kell jöjjek estére. Páromat is kezdi idegesíteni a dolog(még nem élünk egyutt) Pedig az zavar, hogy nem vagyok közel se hozzuk. De ha nem telefonálok, akkor egymást kikészítik.
ma 13:33
1/5 anonim válasza:
Beszéld meg velük, hogy rájuk csörögsz reggel, meg este, ha minden rendben, ők is csörörögjenek vissza, egyet. Nem kell fel sem venni, mert nincs időd dumálni. Így kölcsönösen jelezhetitek egymásnak, hogy minden oké, anélkül, hogy rabolnátok egymás idejét, vagy rosszkor zavarnátok. Ha ráérsz beszélni, meg van mit mondani, akkor majd hívod őket hosszan. Ha valami baj lenne, akkor meg rögtön telefonálsz.
ma 13:41
2/5 A kérdező kommentje:
#1 mondtam nekik, hogy nincs időm, szépen. Azt is mondtam, hogy 2 óra alatt nem fog olyan dolog történni, amit megkéne tárgyalni. Főleg nekik nem mondok el mindent, mert egyből kezdenek el aggódni, túlgondolni. Apám még mindig azt hiszi, hogy évet kell ismételjek, csak mert póton lett meg egy tantárgyam(a többi rendes vizsgán meglett) én hülye meg azóta is azon gondolkozom, hogy minek kellett én ezt nekik elmondjam.
ma 13:52
3/5 KataCoach válasza:
Neked saját magaddal van dolgod. A határaidat neked kell felállítani. Nem a szülőkkel kell "kezdeni valamit", hanem magaddal.
ma 13:55
4/5 anonim válasza:
2# Azt próbáld megbeszélni velük, amit írtam az 1-esben.
ma 14:03
5/5 anonim válasza:
Ha nem ők tartanak el, akkor viszlát nekik. Napi 1x felveszed 10 percre a telefont.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!