Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mégis mit kezdjek a szüleimmel?

Mégis mit kezdjek a szüleimmel?

Figyelt kérdés

27 éves férfi vagyok, már 18 éves koromban elköltöztem otthonról, és már vagy 6-7 éve teljesen független vagyok tőlük.

Azt kell tudni róluk, hogy utazásmániások. Ők is, meg az egész család. Egész gyerekkorom arról szólt, hogy állandóan menni kellett. Nem panaszkodom, mert világot láttam és szép emlékek, de valószínűleg ez vezetett oda, hogy mostanra megutáltam ezt az egészet. Szüleim pedig folyamatosan ítélkeznek emiatt. Konkrétan lesajnálnak, és azt gondolják (nem mondták, de teljesen egyértelműen látszik), hogy borzasztó és rossz életem van azért, mert nem utazok. Elmondtam már nekik százszor, hogy önszántamból nem megyek, erre rendszeresek az olyan dolgok, hogy "meglepi, megyünk együtt Portugáliába", amire ha nemet mondok megy a sértődés, hogy azt hitték örülni fogok neki. Mintha szenilisek lennének. Állandóan kapom az apró csipkelődéseket, pl amikor fizuemelést kaptam, hogy akkor mostmár biztos lesz miből mennem ide-oda (kb 700 nettóról nőtt 800-ra, szóval eddig is lett volna miből). Ha van valami párkapcsolati gondom, amit elmondok nekik, akkor egyből az a válasz, hogy hát ők megmondták, ha nincs utazás, akkor tönkremegy a kapcsolat. Szerintük nagyon sivár az életem így. Szerintem meg az övék az, amiért semmi boldogságuk nincs ezen az egy tevékenységen kívül.

Szóval van erre valami módszer, hogy komolyan vegyenek azon kívül, hogy elküldöm őket az anyjukba? Mert már itt tartok..

2023. okt. 5. 21:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
77%
Nem és kész, ha megsértődnek megsértődnek, ennyi.
2023. okt. 5. 21:38
 2/13 anonim ***** válasza:
26%
Én se bírnám sokáig a magyarokkal, inkább utaznék, ha tehetném!
2023. okt. 5. 22:11
 3/13 anonim válasza:
72%
Mit meg nem adnék, ha az én szüleim akartak volna velem sokat utazni, főleg gyerekkoromban, tinédzserkoromban. :D Meg most is egy évente biztos elmennék velük, de sajnos nekik jó a bezártság. :(
2023. okt. 5. 22:14
 4/13 anonim válasza:
56%

Én vagyok a 3-as.

Szerintem ritkán menj el velük azért. Pároddal is elmehetnél.

Magamból kiindulva, ezek a kimozdulások emlékezetesebbek is, mint a hétköznapok. Nekem például az agyam hosszútávon is megtartja a kirándulásokon zajlottakat, de a hétköznapokat kiszelektálja, mert szinte ugyanazok. Lehet ők is ezért szeretnek ennyire utazni.

2023. okt. 5. 22:24
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Fogadtasd el velük azt, ahogy te tudsz kikapcsolódni.

Csak csinálsz te is valamit , ami rád jellemző.

2023. okt. 5. 23:03
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Mért kell velük erről vitatkozni? Zárd rövidre a témát. Bár gyanítom, hogy másban se lehetnek kellemes társaság. Megmondod, hogy amint felhozzák ezt a témát, felállsz és hazamész. Egyszer csináld meg, maximum kétszer - többre nem lesz szükség. Addig mennek el, ameddig hagyod nekik.
2023. okt. 5. 23:13
 7/13 anonim ***** válasza:
29%
Jelentkezem, engem örökbe fogadhatnak!
2023. okt. 5. 23:40
 8/13 anonim ***** válasza:
77%

Nehéz ebbe a helyzetbe képzelnem magam, mert gyerekként én nagyon szerettem volna utazni, de apukám munkája miatt sose mehettünk. Most felnőttként pótolom, amikor nem utazok, akkor meg fejben tervezgetek, hogy hova mennék legközelebb (bár egy éve született a kisfiam, szóval egy ideje inkább tényleg csak tervezgetek most 🙂).

Viszont egy időben barátnőm mindenáron meg akart győzni, hogy kezdjek el varrni, mert az őt megnyugtatja és kikapcsolja... 🙃 Nehéz volt megértetnem vele, hogy nincs az az isten 😀 Ezzel csak arra céloztam, hogy mindenki másképp kapcsolódik ki, és biztos, hogy neked is van valami hobbid, azt megpróbálhatod bemutatni a szüleidnek, hátha megértik. Ha neked nincs hobbid, akkor viszont lehet tényleg sivár az életed, és rád férne egy pszichológus...

Van egy ismerősöm, gyerekkorában mindig hurcolták nyaralni ide-oda a szülei, legalábbis állítása szerint ezért nem utazik, a tengert/Balcsit különösen unja, hegyekbe menne. De nem megy hegyekbe sem, egy ideje mondja, hogy menne tengerpartra is, mert a várost se hagyta el hónapok óta, de mégsem megy sehova, mindig van kifogás (nincs pénz, nincs kivel, túl meleg van stb.). Inkább iszik... igazából csak a szája jár, belelustult már az életbe szerintem, és ez a fő gáz, nem az, hogy nem utazik, mert az csak az okozat.

Az utazós embereket én viszont általában vidámnak látom, életszeretőnek, de nyilván itt sem azért érzi jól magát valaki, mert utazik, csak valahogy mégis együtt jár.

Az én ismerősöm élete tehát szerintem tényleg sivár, nem csak az utazás hiánya miatt, csak az is része. De ha te jól érzed magad a bőrödben, van hobbid, van, ami boldoggá tesz, akkor ezt mondd el a szüleidnek. Ha tényleg nem értik, akkor jöhet a drasztikus ignorálás.

2023. okt. 6. 00:06
 9/13 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező: gondoljanak azt amit akarnak.

Én meg olyan embereket ismerek, akik bármiféle konfliktus, a másikkal való őszinte beszélgetés helyett (és hogy ne kelljen otthon lenni) utazgatásokba menekülnek, de hiába, a kapcsolat megszakad ha megszakad...

2023. okt. 6. 03:41
 10/13 anonim ***** válasza:
19%
Én gyerekkoromban nem utaztak velem sehova max nagyszüleimhez de késöbb már sehova ,úgyhogy én most felnőtt koromban utazgatok a lányomal. Meg néha férjem is jön velünk.
2023. okt. 6. 04:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!