Mit kezdjek a szüleimmel és magammal?
Nézz utána a nárcisztikus személyiségzavarnak. Illetve "nárcisztikus anya".
Ha felismered bennük ezeket, sajnos nincs megoldás, csak ha csökkented vagy megszünteted a kontaktot velük. Próbálj meg gyűjteni, külön, csak a saját neveden lévő bankszámlára, mert simán elvehetik a pénzed. Kitartás.
Van családon kívüli bizalmas kapcsolatod?
Mert úgy tűnik a családod nem melletted áll.
Tehát ideje-korán magadnak kell megteremtened a nyugalmad, és a békéd.
Ez elég korai probléma.
Az látható, hogy otthon nem vagy kedvelt személyiség.
Készülj fel, mert Neked kell döntened.
Maradsz, vagy menekülsz?
(nagykorú vagy, de még nem biztos, hogy érett a saját életedre).
Ez rizikó faktor.
Ennek tudatában vagy?
Eltudod dönteni a kérdést magad, hogy önálló legyél?
Vagy a családodon túl függetlenné tudsz e válni?
Mert nem úgy tűnik, hogy segítenének külön válni.
( a saját egzisztenciátdra van szüksége a családodnak, vagy Rád? )
Bizonyára saját magukkal is küzdenek.
Te csak plusz problémának minősülhetsz.
A kérdés, hogy a hordózó rakétáidról le tudsz e válni?
(asztrológiai szemmel), vagy még üres rakétákkal szeretnél száguldani az űrben?
Párom írta, (részben)
Blanka
Valóban nem sok választásod van. Párod, vagy valami nagyon közeli barátod van? Esetleg érdemes lenne minnél előbb egy fix munkát találnod és albérletbe költözni. Vagy ha van párod akkor az ő segítségét kérni.
El kell, hogy szomorítsalak. Ez fog változni, de rossz irányba. Akik alapjáraton nehéz természettel rendelkeznek (mint jelen esetbe a szüleid) azok ahogy idősebbé vállnak, egyre rosszabbak lesznek. (Tapasztalat.) Érdemes addig tovább állnod onnan, amíg még teljesen ki nem készülsz idegileg.
Azt nem mondom, hogy minden kapcsolatot szüntess meg velük. De felnött vagy. Éld a magad életét úgy ahogy te szeretnéd. Hibázz, ess nagyokat. Aztán állj fel, és tanulj belőlük. Ha elég eltökélt vagy, bármire képes lehetsz.
Viszont a szüleidet nem cserélheted le, nem változtathatod meg.
Ha találsz egy értelmes párt magad mellé, biztos vagyok benne, hogy segíteni fog rajtad.
Sok sikert kívánok az élethez, és mindent bele, ésszel és erővel! :) Ne hagyd, hogy ilyen fiatalon tönkretegyenek. Élj boldogan, úgy ahogy te szeretnéd. Persze, csak a helyes úton járj.
Ha korrábban nem volt ilyen mértékű az ellenőrizgetés, az azért van, mert valahol útközben elveszítetted a bizalmukat. Mint írtad is, csináltál hülyeségeket. Magadnak köszönd.
Ha mások előtt dícsérnek, valszeg büszkék Ők rád titokban, csak mikor egyedül vagytok próbálnak "nevelni", amit viszont túltolnak.
Süt a gyülölet feléjük, részedről. És itt kezdődik a baj. Átlendültél Te is a ló túloldalára szerintem, bárhogy szólnak hozzád, sértésnek veszed.
Én úgy gondolom ebben a történetben Neked is meg kell változnod irányukba, ha már igazán felnőtt vagy érted, hogy miről beszélek, és képes is leszel rá.
OMG! Ezt a kérdést én is kiírhattam volna, velem is hasonló a szituáció. A szüleim szeretnek mindenbe beleszólni, főleg a drága édesanyám. Soha semmiben nem támogattak, egy ötletemben sem, ők azt szeretnék ha életem végéig velük laknék és egy közeli gyárban dolgoznék... Nekik a világ pár településből áll,én viszont szeretnék ennél többet látni. Most végzek hamarosan egy képzéssel ami, ha sikerül akkor el tudok költözni és a látogatásokat havi egy hétvégére lecsökkenteni. Neked is azt javaslom, hogy tanuld legalább a németet és az angolt + ha ehhez még valami jó szakma is párosul akkor pár év múlva erre a kérdésre mosolyogva gondolsz vissza. :) Ezt a videót lehet ismered, de azért belinkelem, mert ilyenekből lehet sok pozitív energiát szerezni:
19 voltam, és elmenekültem otthonról.
(mert a veszekedésektől kikészültem)
Szerencsére volt munkahelyem és tudtam fizetni az albérletem.
(azóta már nem élnek a szüleim), még a temetésre sem mentem el)
Az ígéreteikből is tele lett a padlás.
Már a magunk életét éljük.
Nagyon jól megvagyunk és nem bántam meg, hogy léptem.
Csak azt, hogy nem búcsúztam el úgy tőlük, még az életükben, hogy rajtam maradt a lelkiismeretük.
...és most cipelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!