Kinek van igaza?
Edesanyámék elmentek nyaralni 10 napra kulfoldre. Van egy kiskutyajuk, akit magukkal vittek, illetve kb 2 éves macska, akit otthon hagytak. Mielőtt elmentek,anyu mondta hogy jó lenne ha néha elmennek megnezni a macskat a házat, és adnék neki inni , mondtam hogy ha lesz időm meg energiám elmegyek.
12 òraban dolgozom, és egy szabadnapokkal muszakoztam. Meleg is volt, faradt is voltam. Így sajnos nem sikerült elmenni anyuekhoz, csak hétvégén, mire ők már hazaértek. Mondtam mostohaapámnak, hogy csak hétvégén tudok menni, mert akkor leszek hosszabbat itthon. Erre annyit írt hogy jò. Mentem hozzájuk és már otthon voltak, 37 fok volt akkor. Kb 8 buszmegallora laknak tolunk. Egy szóval se mondtak hogy ne gyere,mert addigra már otthon leszünk. Beleptem és a 15 éves húgom nekem esett minden köszönés nélkül hogy na mi van most van időd, anyukám neki adott igazat.
Esetleg annyiban egyetértek hogy a macska miatt átmehetett volna.
Viszont akkoris az állattartó felelőssége hogy nem egy lehetre alapoz...
"Magzatot veszítettem el annak idején anyámék miatt de ez csak egy dolog..."
... és ehhez a macskának mégis mi köze van? Anyádék egy hibát valóban elkövettek, téged kértek meg arra, hogy gondoskodj a macskáról. Ezek szerint jó színész vagy, ügyesen tudod titkolni, hogy mennyire gyűlölöd őket. Bosszút állni egy állaton, amiért utálod a gazdáját, rohadt szánalmas dolog, és nem mellesleg az állatkínzás bűncselekmény.
Ezek után nyilván lesz annyi eszük, hogy a nagymamával kapcsolatban nem kérnek meg semmire.
Értelem? Ami neked van de a többi válaszoló embernek nincs? Figyeld az értelmességed:
Felelős állattartó vagy...Megkérnek hogy NÉHA nezd meg a macskát, adj neki inni, enni...Neked ezt felelős állattartóként egyszer sem sikerult megtenned 10 nap alatt,hozzateszem 8 megalloval arrebb laksz..
Nem attol leszel felelős állattartó hogy hordozod magaddal a macskadat..Gondolom a te macskadnak sem adsz egyebkent enni hanem olyan 10 naponta kb, nem?!
Megértem, hogy rosszul esett nekik, nem kell áldozatot játszani, legalabb kerjel bocsanatot, de a lustasagod csak idevezetett úgy látom, hisz erre van időd, ugye? Miért adnad panzioba? Ha massal tortenhet valami, ott is tortenhet barmi a felelőssel, na akkor mi lesz a macskaval?
Szerintem itt mèg mindig nem èrti senki hogy talánokra esetlegekre lett rá bízva a cica a kèrdező nem igèrt semmit nem vállat semmit!ennek ellenére valaki nyugodtan elment a T....T meg a P
.....T áztatni! majd a 9 ik napon eszèbe jutott hogy van egy cicája is?
62, huhh ezt így összekombinálni meredek.
Tehát tisztázzuk:
Kedves szülők": jó lenne ha ránéznél a macskára
Kérdező: nem biztos hogy menni fog.
Szülők:(hát jó akkor is megyünk, macska ide vagy oda, majd lesz valami vele. A véletlenre bízzuk)
Válaszolók: kérdező te egy szar ember vagy mert a szüleid a véletlenre bízták a macskát.
Remélem érzitek, hogy ez így egy vicc.
Igen, átmehetett volna a macskára gondolva. Egyébként mivel kint lett hagyva, így igencsak kevés esélye lett volna arra hogy meghal, a macskák nagyon életrevaló lények.
De a szülők szentek? Könyörgöm egy véletlenre bízták csóri macskát.
Hát lássatok már tisztán ,hogy kié az a nyomorult felelősség.....
(Az most mellékes hogy milyen gyerekkora/kamaszkora/kapcsolata volt velük)
D
Gazdiè a felelősèg mindenkèpp! felelőtlenek voltak bizonytalan volt az ellátás!mègis simán ott hagyták ?hát akkor remèlem a gyereket nem hadják az autóba mondván hogy negyven fok van de lehet hogy mindjárt be borul aztán hűvös lesz
Ebben a történetben senki sem felelős állattartó, talánra nem bíznám a cicámat, de a kérdezőnek sincs igaza, sőt. Ilyen kérést vagy egyértelműen visszautasítok, vagy megyek, ha törik, ha szakad, mert akár az állat élete is múlhat rajta. Baszki, az én nővéremnek csak növényei vannak, de azt is megyek locsolni, amikor nyaral, és akkor, amikorra megbeszéltük.
A macskák nagyon nagy többségben nem szeretik az utazást és a környezetváltozást, így ideális, ha otthon marad, feltéve, ha vki ellátja a gazdik távollétében. (Nagyon sok szállás nem is fogad felár ellenében sem állatot, vagy ha igen, a kutyát akkor is könnyebb menedzselni.)
A kérdező stílusa nem tetszik, pökhendi, álságos, felelősséget nem vállaló, mindent kimagyarázó személyiség. A családi viszályok meg nem tartoznak ide, és lényegtelen a kérdés szempontjából.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!