Kinek van igaza?
Edesanyámék elmentek nyaralni 10 napra kulfoldre. Van egy kiskutyajuk, akit magukkal vittek, illetve kb 2 éves macska, akit otthon hagytak. Mielőtt elmentek,anyu mondta hogy jó lenne ha néha elmennek megnezni a macskat a házat, és adnék neki inni , mondtam hogy ha lesz időm meg energiám elmegyek.
12 òraban dolgozom, és egy szabadnapokkal muszakoztam. Meleg is volt, faradt is voltam. Így sajnos nem sikerült elmenni anyuekhoz, csak hétvégén, mire ők már hazaértek. Mondtam mostohaapámnak, hogy csak hétvégén tudok menni, mert akkor leszek hosszabbat itthon. Erre annyit írt hogy jò. Mentem hozzájuk és már otthon voltak, 37 fok volt akkor. Kb 8 buszmegallora laknak tolunk. Egy szóval se mondtak hogy ne gyere,mert addigra már otthon leszünk. Beleptem és a 15 éves húgom nekem esett minden köszönés nélkül hogy na mi van most van időd, anyukám neki adott igazat.
Soha ne mond azt hogy lehet, hogy mész. Mert így elfogják várni automatikusan s nem fogják érteni miért nem csináltad meg.
Másrészt pedig jogosan vannak kiakadva hisz számítottak rá, hogy legább 1 szer 2 szer minimum mész s nem mentél szegény macska pedig egyedül volt 10 napig...
Ez a lehet hogy mész meg ha lesz időd s energiád pedig kifogás. Ha lehetséges akkor az azt jelenti hogy ráérsz egy kicsit csak nincs rá kedved.
Legközelebb érthetőbben magyarázd el nekik vagy inkább mond azt,hogy nem érsz rá.
Macskát pedig hülyeség lett volna el vinni magukkal mert nagyon sok olyan cica van aki nem bírja az autózást s nem szeret el menni a ház környékéről. A tiéd lehet hozzá szokott,de az övék nem. Az én cicám is totál bekattan ha berakjuk a kocsiba. Egyetlen egyszer meg engettük neki hogy kijöjjön a hordozóból mert azt hittük azzal van a baja hát nagyon nagy hiba volt mert mindent szétkarmolt s nyávogott mintha nyúztuk volna...
Ha nem viszed nyaralni, akkor nem kell macska... hát persze. hazudós is vagy, nem csak megbízhatatlan.
Képzelem, amikor a macskavállaláson agyaltál, akkor azon gondolkoztál, hogy minden egyes nap tudjál vigyázni rá, átfutott a nyaralás, hogy csakis ha viszed nyaralni, kórházba is csak úgy mész, ha viheted magaddal...
Az ilyen hazudósakat, akik talán még maguknak is hazudnak, vetem meg a legjobban.
Kérdező, minek írod ki a kérdést, hogy "Kinek van igaza?", amikor közben nagy mellénnyel indokolgatod, hogy teljesen egyértelmű, hogy neked van igazad.
Az álláspontod szerintem álszent, rengeteg embernek van háziállata, és kéri meg a szomszédot, rokonokat, hogy nézzenek rá az állatra, amíg ők pár napig nincsenek otthon, és szerintem ez egy teljesen általános eljárás. Igen, lehet máshogy is csinálni, de így is. Illetve az is igaz, hogy ha kertes házban lakik a macska, nem valószínű, hogy éhen fog halni a szüleid nélkül, szóval nem full felelőtlenség, hogy otthagyták. De megkértek téged, hogy nézz rá... Szerintem csak kifogás, hogy nem tudtad volna azt a 8 megállót megtenni, szimplán csak nem tartottad fontosnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!